کد خبر: ۱۸۹۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۰
تارنمای لوبلاگ روز چهارشنبه نوشت: عربستان سعودی نقش اصلی را در بی ثبات کردن منطقه خاورمیانه برعهده دارد.
 تارنمای لوبلاگ روز چهارشنبه نوشت: عربستان سعودی نقش اصلی را در بی ثبات کردن منطقه خاورمیانه برعهده دارد.

به گزارش این تارنمای خبری – تحلیلی، نویسنده این مقاله با عنوان 'بی ثبات کردن خاورمیانه' افزود: محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی از وقتی که در ماه ژانویه سال 2015 (دیماه 94) از سوی پدرش ملک سلمان به وزارت دفاع عربستان منصوب شد، برای بی ثبات کردن خاورمیانه اقدام کرد تا جان انسان ها را در معرض نابودی قرار دهد.

در این گزارش آمده است: لفاظی های عربستان در مورد تجاوز ایران را باید کنار گذاشت و در واقع تجاوز عربستان و دیدگاه های ولیعهد این کشور است که ثبات منطقه را به هم زده است.

'سعودی ها چندین سال است در مورد مداخله ایران در 'امور عرب' حرف می زنند و خواستار توقف مداخله ایران در این امور هستند. تشخیص این موضوع امری عجیب است. در آفریقای شمالی، سعودی ها 'امور عرب' را 'امور خاورمیانه' نامگذاری کرده اند و در هر کجا که ایران به عنوان یک کشور بزرگ خاورمیانه حضور دارد، آن را به عنوان مداخله در یکی از این دو امور متهم می کنند.

جالب است که سعودی ها در اتهام زنی خود به ایران به عملکرد خاصی از سوی ایران اشاره نمی کنند و استاندارد معینی را برای رفتار ایران مدنظر ندارند و فقط باید با آن مقابله کنند. اما در مقابل، گویا سعودی ها برای هر اقدامی در منطقه آزادی کامل دارند.

بدتر اینکه، سعودی ها اغلب همه کارهایشان را اینگونه توجیح می کنند که برای دفاع از خودشان برابر تهدید ایران به این کارها دست زده اند. به این ترتیب سعودی ها در یمن، سوریه، قطر و لبنان دخالت می کنند که حاصل آن، هرج و مرج سراسری در خاورمیانه است.

به یمن نگاه کنید: بمباران های طولانی این کشور ، یکی از برنامه های ولیعهد عربستان است. تعداد انبوه کشته شدگان غیر نظامی و ابعاد وسیع ویرانی های این کشور به هیچ وجه قابل درک نیست. هزاران غیرنظامی در یمن کشته و هزاران نفر زخمی شده اند. هشتصد هزار نفر به بیماری خطرناک وبا مبتلا شده و بیم آن می رود تا پایان سال میلادی تعداد مبتلایان به بیماری وبا به یک میلیون نفر برسد و میلیون ها نفر از گرسنگی از بین بروند.

بیرحمی سعودی ها در واکنش به حمله موشکی چهارم نوامبر (3 آبان) به ریاض ابعاد بالاتری گرفت و آنها تمامی بندرهای یمن را که برای فرستادن کمک های انسان دوستانه به یمن مورد استفاده قرار می گرفت، بستند.

این اقدام سعودی ها با اعتراض شدید بین المللی روبرو شد و آنها به ناچار قدری از محاصره را سبک کردند، اما تنها به صورت ظاهری بنادر را آزاد کردند و همچنان به محاصره زمین های تحت اشغال خود دامه می دهند و بدین ترتیب غیرنظامیان یمنی به غذا و آب آشامیدنی و دارو دسترسی کمتری دارند.

سعودی ها برای جلوگیری از حمایت ایران از مخالفان دولت یمن در این کشور مداخله کردند و می گویند برای تقویت دولت قانونی یمن عمل کرده اند در صورتیکه بنا به گزارش رسانه ها، عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری قانونی یمن در حال حاضر در ریاض در حبس خانگی بسر می برد. دلیل بازداشت رئیس جمهوری یمن در ریاض اختلاف او با امارات متحده عربی یکی از شرکای ائتلاف به رهبری عربستان است.

امارات متحده عربی از احزاب جدایی طلب یمن حمایت می کند که متحد منصور هادی رئیس جمهوری یمن است و مخالف مخالفان مسلح هستند و می خواهند در جنوب لبنان اعلام استقلال کنند و بارها با نیروهای دولتی درگیر شده اند.

به عبارت دیگر، مداخله سعودی ها جنگ داخلی یمن را تمام نکرده بلکه شرایط را برای یک جنگ دیگر (دوم) افزایش داده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین