کد خبر: ۱۸۸۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۰
با توجه به اینکه ۴ تیم دیگر آسیایی در سید ۴ قرار گرفته اند ایران با این ۴ تیم و ۷ تیم دیگر سید ۳ هم گروه نخواهد بود. با این اوصاف ایران با ۲۰ تیم از ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی احتمال هم گروهی دارد و پس از اعمال این محدودیتها تعداد حالات ممکن به عدد ۲۰۰ می رسد.
 با توجه به اینکه ۴ تیم دیگر آسیایی در سید ۴ قرار گرفته اند ایران با این ۴ تیم و ۷ تیم دیگر سید ۳ هم گروه نخواهد بود. با این اوصاف ایران با ۲۰ تیم از ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی احتمال هم گروهی دارد و پس از اعمال این محدودیتها تعداد حالات ممکن به عدد ۲۰۰ می رسد.

با مشخص و نهایی شدن تیم های حاضر در جام جهانی و سید بندی این مسابقات می توان در خصوص همگروه های ایران گمانه زنی کرد.

سید بندی رقابتهای جام جهانی بر اساس رده بندی فیفا صورت گرفته است و تیم ملی با حضور در رتبه اول آسیا در سید ۳ قرار گرفت و این امر شانس صعود ایران به مرحله بعد را افزایش می دهد.

به نوشته سایت برنامه نود، با کمک علم ریاضیات و آمار، مجموع حالات ممکن در قرعه کشی را می توان محاسبه کرد.گروه بندی جام جهانی به این صورت انجام می شود که از هر سید یک تیم در هر گروه قرار می گیرد. از آنجایی که برای هر جایگاه گروه ۸ حالت ممکن است اتفاق بیافتد در حالت عادی ۸×۸×۸= ۵۱۲ حالت وجود دارد.

ولی به جز این محدودیت های قاره ای نیز باید اعمال شود به این صورت که از قاره اروپا حداکثر دو تیم و از سایر قاره ها حداکثر یک تیم در هر گروه قرار خواهند گرفت. با توجه به اینکه ۴ تیم دیگر آسیایی در سید ۴ قرار گرفته اند ایران با این ۴ تیم و ۷ تیم دیگر  سید ۳ هم گروه نخواهد بود. با این اوصاف ایران با ۲۰ تیم از ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی احتمال هم گروهی دارد و پس از اعمال این محدودیتها تعداد حالات ممکن به عدد ۲۰۰ می رسد.

سید بندی جام جهانی به گونه ای که ایران ممکن است در یک گروه بسیار سخت مثل برزیل، اسپانیا ، ایران و صربستان و یا در یک گروه به نسبت آسان مانند لهستان ، پرو ، ایران و پاناما قرار گیرد.حال باید دید در چند حالت از این ۲۰۰ حالت ، قرعه سخت و در چند حالت قرعه آسان نصیب ایران می شود. به این منظور ۲۰ تیمی که احتمال هم گروهی با ایران را دارند باید از نظر قدرت طبقه بندی کرد.

این ۲۰ تیم به سه دسته قوی ، متوسط و ضعیف تقسیم می شوند . این تیمها را می توان بر اساس معیارهای مختلف طبقه بندی کرد که یکی از این معیارها سابقه موفقیت در جام جهانی است. طبق این طبقه بندی تیمهایی قوی محسوب می شوند که در ۱۶ دوره اخیر حداقل یک بار موفق به فتح جام جهانی شده اند.

تیمهای متوسط تیمهایی هستند که در مدت یاد شده حداقل یک بار در مرحله یک چهارم نهایی حضور داشته اند و تیمهایی که تاکنون توفیقی در جام جهانی نداشته اند در رده تیمهای ضعیف قرار می گیرند. طبق این تعریف حریفان احتمالی تیم ملی به صورت ذیل طبقه بندی می شوند ذکر این نکته ضروری است که سابقه تیمهای شوروی سابق و یوگسلاوی به روسیه و صربستان منتقل شده است.

طبق این تعریف تیمهای قوی در سید ۱و ۲ قرار گرفته اند. تیمهای متوسط در همه سیدها حضور دارند ولی اکثرا در سید ۱ و ۲ هستند و صربستان تنها تیم متوسط حاضر در سید ۴ هست تمام تیمهای ضعیف تیز در سید ۴ قرار دارند.حال با توجه به تعداد تیمهای قوی ، متوسط و ضعیف  در هر حالت قرعه کشی می توان آن را از نظر میزان مشکل بودن طبقه بندی کرد.

حالت خیلی سخت تنها در زمانی اتفاق می افتد که صربستان در سید ۴ قرار گیرد و سر گروه ایران یکی از دو تیم برزیل یا آرژانتین باشد و در سید ۲ نیز انگلیس یا اسپانیا قرار گیرد. احتمال رخ دادن چنین وضعیتی ۴ حالت از ۲۰۰ حالت (۲ درصد ) است.هر چند که فوتبال غیرقابل پیش بینی است ولی در چنین گروهی شانس صعود ایران حداقل است و ایران تنها باید به دنبال تجربه اندوزی در رویارویی با قدرتهای برتر دنیا باشد.خوشبختانه احتمال وقوع این حالت کم است.

در ۱۹ درصد حالات هم قرعه سخت نصیب ایران خواهد شد. در این شرایط هر چند وضعیت نسبت به وضعیت قبلی بهتر است ولی باز هم ایران کار سختی برای صعود دارد. از گروههای احتمالی در این حالت می توان به گروه آلمان-انگلیس-ایران-نیجریه و یا فرانسه-کلمبیا-ایران-صربستان اشاره کرد.

در ۴۵ درصد موارد قرعه ایران از نظر سختی معمولی خواهد بود. این حالت محتمل ترین حالت قرعه کشی است که این می تواند برای ایران امیدبخش باشد چون که در این شرایط هر چند شانس صعود ایران خیلی زیاد نیست ولی آن قدر هست که بتوان با برنامه ریزی و تدارکات مناسب به صعود امید داشت. از حالات ممکن در این شرایط می توان به گروه فرانسه-پرو-ایران-مراکش یا لهستان-انگلیس-ایران-پاناما را مثال زد.

در ۳۴ درصد حالات قرعه ، قرعه مناسبی نصیب ایران خواهد شد . این احتمال ،‌ احتمال کمی نیست و در صورت رخ دادن آن نباید موقعیت تاریخی صعود به مرحله بعد از دست برود. در این وضعیت هیچ تیم قویی در گروه ایران نخواهد بود. همگروهی احتمالی با لهستان ،‌پرو ، پاناما و یا بلژیک ، مکزیک و مراکش فرصت مغتنمی را برای ایران فراهم می کند تا بالاخره طلسم صعود ایران به مرحله حذفی جام جهانی شکسته شود.

ایران بین تیمهایی که تاکنون در تاریخ جام جهانی موفق به صعود از مرحله گروهی نشده اند بیشترین تعداد حضور در جام جهانی را دارد. هر چند که ایران باید آن قدر آماده به مسابقات اعزام شود که از رویارویی با هیچ حریفی نهراسد ولی از نقش قرعه خوب یا بد در سرنوشت یک تیم نمی توان غافل شد و باید دید ۱۰ آذر چه قرعه ای برای ایران رقم خواهد خورد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین