کد خبر: ۱۸۸۳۰
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶
این گفتگوهای کوتاه ایران و آمریکا ممکن است راه را برای نخسین همکاری امنیتی تهران و واشنگتن پس از سقوط طالبان در افغانستان باز کند.
بلومبرگ نوشت: درخواست پرزیدنت اوباما از ایران برای مقابله با داعش در عراق منجر به دلخوری و نارضایتی متحدان منطقه ای آمریکا و عکس العمل های سیاسی منفی در واشنگتن شده است.

روز گذشته، آمریکا مذاکرات با ایران را بر سر عراق آغاز کرد.

این گفتگوهای کوتاه ایران و آمریکا ممکن است راه را برای نخسین همکاری امنیتی تهران و واشنگتن پس از سقوط طالبان در افغانستان باز کند.

دولت اوباما به دنبال اطلاع یافتن از آن است که آیا ایران از تغییرات سیاسی که منجر به تضعیف شبه نظامیان سنی در عراق می شود، حمایت می کند یا خیر.

در حال حاضر، آمریکا سعی در ترغیب نوری المالکی نخست وزیر عراق برای تشکیل دولتی فراگیرتر دارد.

ویلیام کوهن معاون سابق وزیر دفاع آمریکا می گوید: تا زمانیکه ایران در شکل گیری تغییرات سیاسی در عراق نقشی سازنده از خود نشان ندهد، مذاکرات با این کشور نتیجه معکو س می دهد و امارات، عربستان و دیگران که تهران را تهدیدی برای خود می دانند از آمریکا دور می کند.

از سوی دیگر، دیوید کورت رایت مدیر ارشد موسسه کروک می گوید: تلاش استراتژیک آمریکا برای حفظ دولت عراق و مقابله با داعش با منافع ایران همخوانی دارد.

وی افزود: عدم استفاده از این تفاهم ها توسط آمریکا احمقانه است.

رابرت سات لوف معاون مدیر موسسه خاور نزدیک در واشنگتن اظهار کرد: گفتگو با ایران بر روی روابط آمریکا با اسرائیل و عربستان سعودی تاثیر می گذارد.

وی افزود: اتحاد با ایران بر عراق همه چیز را در منطقه تغییر می دهد. در واقع، چنین اقدامی از نگاه اسرائیل و متحدان سنی آمریکا به معنای آن است که کاخ سفید در حال انتخاب متحدان جدیدی برای خود است.

کالین کاهل معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه گفت: ملک عبدالله پادشاه عربستان از مالکی متنفر است و می خواهد دولت او سقوط کند.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین