کد خبر: ۱۸۷۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۰
نایب ریئس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت برخی تفاوت‌ها میان بیماری‌های زنان و مردان را تشریح کرد.
 نایب ریئس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت برخی تفاوت‌ها میان بیماری‌های زنان و مردان را تشریح کرد.

دکتر محمدباقر لاریجانی در نشست وزیر بهداشت با معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه میان زنان و مردان در حوزه بیماری‌های غیرواگیر تفاوت‌هایی وجود دارد، گفت: کمیته‌ای در وزارت بهداشت برای پیگیری موضوعات مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر ایجاد شده که اهداف متعددی را اعم از کاهش مرگ و میر، کاهش چاقی و ... دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات ۲۹۰ بیماری و ۶۰ عامل خطر را در تمام کشور داریم، افزود: در کشور ما میزان مرگ و میر در مردان بیش از زنان است. این در حالیست که میزان بروز برخی بیماری‌ها مانند دیابت در زنان بیشتر از مردان بوده است. همچنین درصد شیوع چاقی در زنان ۳۰ درصد است. یعنی یک چهارم جمعیت کشور ما چاقند و زنان نیز بیش از مردان چاق هستند.

وی با بیان اینکه سیر فزاینده  بیماری دیابت را در زنان شاهدیم گفت: وضعیت زنان از نظر شیوع دیابت بدتر از مردان است. همچنین ۳۰ درصد جمعیت ما مبتلا به فشارخون هستند که این بیماری در جمعیت زنان بیشتر است. در عین حال یک چهارم کشور ما از افزایش چربی خون رنج می‌برند که در این میان این بیماری زنان بیشتری را درگیر کرده است.

لاریجانی با بیان اینکه ۹۰ درصد جمعیت کشور فعالیت فیزیکی ندارند و این میزان در زنان بسیار بیشتر است، گفت: زنان فکر می‌کنند کارِ خانه نوعی فعالیت فیزیکی است، اما چنین تصوری اشتباه است. باید توجه کرد که کافی نبودن فعالیت فیزیکی مشکل تمام جمعیت کشور ماست؛ به طوریکه در تمام افراد اعم از دانش آموز تا افراد سالخورده وضعیت فعالیت فیزیکی نامناسب است. در عین حال میزان شیوع چاقی و دیابت در مدارس هم بالا رفته است.

وی با بیان اینکه در برخی استان‌ها تفاوت چشمگیری میان بیماری‌های زنان و مردان وجود دارد، گفت: باید به طور جدی در حوزه سلامت بانوان کار کنیم. ما در پیوست NCD اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد وضعیت سلامت روان در زنان مناسب نیست و حتی در برخی ریسک‌فاکتورها مانند سیگار کشیدن شاهدیم که در زنان در حال افزایش است. بنابراین باید اقدامات موثری در این زمینه انجام دهیم.

در بخش دیگری از این مراسم دکتر ساره محمدی - مشاور وزیر بهداشت در امور زنان، گفت: میزان امید به زندگی زنان ۷۴ سال است. همچنین ۱۰ درصد جامعه دختران ما زیر ۶ سال، ۲۰ درصد دانش آموز و ۲۰ درصد جوان هستند. همچنین بیشترین جمعیت زنان ما را افراد میانسال تشکیل می‌دهند که ۴۱.۷ درصد را به خود اختصاص می‌دهند و ۹.۵ درصد زنان ما نیز سالمندند.

وی با بیان اینکه میزان امید به زندگی در زنان سالمند رو به افزایش است، ‌ گفت: بیماری‌های قلبی – عروقی، سرطان‌ها و حوادث به ترتیب از جمله علل مرگ و میر زنان در کشور محسوب می‌شود که در برخی از آنها عوامل زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت و چاقی نیز موثر است.

محمدی ادامه داد: بار اصلی سرطان‌ها در زنان بر عهده سرطان «برس» و دهانه رحم است. در عین حال درباره میزان مرگ و میر مادران در سال ۸۶ شاهد بودیم که در هر ۱۰۰ هزار نفر میزان مرگ و میر مادران ۲۴.۷ درصد بوده است که این میزان در سال ۹۵ به ۱۸.۱ درصد رسیده است.

وی با اشاره به برخی علل ناتوانی زنان، گفت: بیماری‌ها، اختلالات روانی، مشکلات تغذیه‌ای و یائسگی از جمله علل ناتوانی زنان به شمار می‌آیند. در عین حال بالا بودن نرخ روزانه مصرف قلیان و سیگار و فعالیت جسمی ناکافی در میان زنان نگران کننده است.

محمدی با اشاره به برخی اولویت‌ها در حوزه سلامت زنان، گفت: کاهش و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی به ویژه سکته مغزی، پیشگیری از سرطان‌ها به ویژه سرطان پستان، کاهش اختلالات روانی به ویژه افسردگی و پیشگیری از بیماری‌های اسکلتی به ویژه پوکی استخوان، برخی از این اولویت‌ها هستند. همچنین اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، استقرار نظام مراقبت از سلامت جوانان، ارتقاء دانش عمومی، ارائه خدمات باروری سالم، آموزش‌های هنگام و پس از ازدواج، ارائه خدمات سلامت جنسی و خانواده، افزایش آگاهی عمومی در جهت پیشگیری از ناباروری و سقط، استقرار و گسترش کیفی خدمات سالمندان، پیگیری برنامه‌های ترویج تغذیه با شیر مادر و ... نیز از جمله مهم‌ترین اولویت‌ها در این حوزه هستند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین