|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
کد خبر: ۱۸۶۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶
شریعتمداری افزود : 400 میلیارد تومان برای فعالیت های معدنی و تامین ماشین آلات در اختیار بخش معدن قرار دارد که علاوه بر ضمانتنامه ها و تسهیلات بانکی است.
 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از مهم ترین برنامه های دولت دوازدهم توجه به حوزه معدن است و همه تلاش خود را در افزایش سهم این بخش در اقتصاد ملی و ارتقای ارزش افزوده معدنی بکار می گیریم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني بانك صنعت و معدن، محمد شریعتمداری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری تامین مالی طرح های معدنی بین صندوق بیمه معدنی و بانک صنعت و معدن كه با حضور رئیس هیئت عامل ایمیدرو، مدیر عامل بانک صنعت و معدن و رئیس خانه معدن برگزار شد، افزود : هم صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و هم بانک صنعت و معدن در حمایت از بخش معدن و صنایع معدنی پیشتاز هستند.

وی گفت : با افزایش 10 برابری سرمایه صندوق امکان حمایت جدی و بیشتر فراهم شده و برای استفاده از منابع بانکی تفاهمنامه های صندوق با بانکها امضا شده است.

شریعتمداری افزود : 400 میلیارد تومان برای فعالیت های معدنی و تامین ماشین آلات در اختیار بخش معدن قرار دارد که علاوه بر ضمانتنامه ها و تسهیلات بانکی است.

وی گفت: از 600 هزار میلیارد تومان تسهیلات که نظام بانکی در اختیار اقتصاد و فعالان صنعتی و معدنی قرار می دهد 400 میلیارد تومان آن باید به بخش صنعت و معدن داده شود که تاکنون 32 درصد آن جذب شده است.

شریعتمداری افزود : با اجازه رهبری استفاده از یک و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای طرح ها در مناطق محروم و روستایی فعال شد که بخش معدن از جایگاه ویژه ای با توجه به نقش آن در ایجاد و توسعه تولید و اشتغال برخوردار است .

وی گفت : با این روند امسال و سال های آتی شاهد رونق بخش معدن و صنایع معدنی هستیم و انتظار داریم به ایمنی سازی معادن توجه شود به ویژه معادن ذعالسنگ که شرایط ایمنی نامناسبی ندارد ؛ ایمنی معادن باعث جذب بیشتر جوانان به معدن خواهد شد.

شریعتمداری افزود : در اختیار گذاشتن 15 منطقه و 5 پهنه معدنی خبر خوبی است و ما در فلزات اساسی مثل مس و فولاد و طلا تلاش داریم زنجیره ارزش را کامل و توازن ایجاد کنیم ضمن اینکه در حوزه های غیرفلزی درصددیم گام های بلندی برداریم و امیدوارم این حرکت ؛ تخصیص تسهیلات و کاهش ریسک فعالیت های معدنی و رونق بیش از پیش بخش معدن و صنایع معدنی را در پی داشته باشد.

وی گفت : اختیارات شورای معادن مرکز به استانها تفویض شده است ، با بخش خصوصی همکاری خوبی داریم و امیدواریم بخش معدن حمایت بیشتر دولت را داشته باشد.

بنابراین گزارش مهم ترین دستاوردها و اقدامات صندوق بیمه فعالیت های معدنی در سال های 94 تا 96 به این شرح است:

1- تحقق کامل افزایش سرمایه از 100 تا 1100 میلیارد ریال
2- تصویب 1500 میلیارد ریال پروژه و معرفی به بانک هاجهت تامین مالی از ابتدای امسال
3- انعقاد تفاهمنامه جدید با بانک ها و ایجاد اعتبار حدود 1250 میلیارد ریالی هت پرداخت تسهیلات
4- بازپرداخت دیون معوقه صندوق ( درحال حاضر صندوق دیون معوق ناشی از منابع بانکی ندارد ) به ارزش 315 میلیارد ریال
5- انعقاد تفاهمنامه با بانک صنعت معدن به ارزش حداقل 1000 میلیارد ریال تسهیلات برای طرح های معدنی
6- دریافت مصوبه سازمانی بورس مبنی بر پذیرش نقش ضامن در اوراق بازار سرمایه (طرح های معدنی)
7- آماده سازی و اجرایی شدن تفاهم نامه و دستورالعمل اجرایی آن با سازمان نظام مهندسی معدن( از ابتدای تیر 96 میزهای استانی راه اندازی شد)
8- تعیین تکلیف محدوده های معدنی بیمه شده از ابتدای عمر صندوق
9- امضای تفاهم نامه با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی (IMPASCO) در خصوص اکتشاف محدوده های معدنی آن شرکت با مشارکت بخش خصوصی
10- تصویب راهبرد جدید صندوق با جهت گیری نقش آفرینی صندوق در کل زنجیره ارزش معدن در هیئت مدیره و ارسال به سازمان توسعه جهت بررسی و تصویب
11- اصلاح و تصویب چارت سازمانی صندوق مطابق با سیاست های کلان جدید صندوق
12- انعقاد قرارداد با شرکت رتبه بندی ایران جهت اعتبارسنجی مشتریان
13- تنوع بخشی به منابع مالی صدور بیمه نامه های مختلف از طریق اتکاء به منابع مالی تامین کنندگان با توجه به محدودیت های مالی و اعتباری بودجه شامل:
- وجوه اداره شده با عاملیت بانک صنعت و معدن
- ردیف های بودجه ای مربوط به صندوق در بودجه کل کشور
- منابع بانکی شامل: تفاهم نامه مشترک با بانک ملت_ تفاهمنامه سه جانبه صندوق ، ایمیدرو و بانک های تجارت و ملت مربوط به پیمانکاران معدنی- تفاهم نامه مشترک صندوق و بانک رفاه ( تا سقف 240 میلیاردریال ) و منابع تامین کنندگان ماشین آلات و تجهیزات.
سقف تسهیلات معدنی برداشته شد
مدیرعامل بانک صنعت و معدن نیز در این مراسم از کاهش یک درصدی نرخ سود وام در بخش معدن خبر داد و گفت: سقف تخصیص تسهیلات معدنی برداشته شد.

علی اشرف افخمی افزود: طی چهارسال گذشته طرح های متوقف تامین مالی شده اند و هفت طرح فولادی را نیز تامین اعتبار کرده ایم؛ ضمن اینکه ٥ طرح دیگر حوزه گندله سازی در مجموع به ارزش سه میلیارد دلار تامین مالی شده که ظرفیت تولید فولاد کشور را هفت میلیون اضافه خواهد کرد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: در عین حال جای تامین مالی بخش معدن و صنایع معدنی کوچک خالی است و اکنون تصمیم داریم چهارصد میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کنیم و سقف هم در نظر گرفته نشده است، ما در بخش های پشتیبان اقتصاد کشور از جمله صنایع معدنی کارهای مهمی را در حوزه راه آهن صورت داده ایم که در مجموع دو میلیارد دلار را صرف زیرساخت کرده ایم.

وی تصریح کرد: برای حوزه معدنی نرخ سود را داوطلبانه یک درصد کاهش داده ایم و به هفده درصد رسیده است، البته این گام اول است.

افخمی گفت: در حوزه زیرساخت در بخش ریلی نیز 2 میلیارد دلار ضمانت کردیم و هدف و رسالت بانک صنعت و معدن حمایت از اقتصاد ملی است، این بانک در 4 سال اخیر 47 درصد تامین مالی نیروگاه ها را در کشور انجام داده که حدود 2 میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: همچنین در بخش سرب ورودی هم کمک کردیم و در حوزه صنایع کوچک و متوسط یکی از تامین کنندگان اصلی هستیم.

حمایت صندوق بیمه سرمایه گذاری از اکتشاف تا تولید معدنی

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی(ایمیدرو) در ادامه مراسم گفت: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی با هدف حمایت از فعالان معدنی از اکتشاف تا حلقه آخر تشکیل شده است.
مهدی کرباسیان افزود: صندوق قرار بود واگذار شود که از برنامه واگذاری خارج شد و سرمایه آن از 10 میلیارد تومان به 110 میلیارد تومان افزایش یافت و بیش از 400 میلیارد تومان در قالب وام و ضمانتنامه به معدنکاران کمک شده است.

وی گفت : این صندوق حامی معدنکاران کوچک و متوسط است و با پذیرش پروانه بهره برداری در صندوق به عنوان ضمانت ، فعالان می توانند از بانک ها تسهیلات دریافت کنند و حدود 300 میلیارد تومان وام و ضمانتنامه در دولت یازدهم تاکنون صادر شده است.

کرباسیان افزود: صندوق با بانک ملت و بورس همکاری گسترده ای را آغاز کرده است و امیدواریم 1.5 میلیارد دلاری که مجلس برای حمایت از اشتغال روستایی و مناطق محروم تصویب کرده در آئین نامه صندوق لحاظ شود که این مبلغ از طریق صندوق اعطا شود.

وی گفت: تا دو هفته آینده 15 منطقه و 5 پهنه در حوزه مس، طلا و سنگ آهن برای واگذاری به سرمایه گذاران داخلی و خارجی اگهی می شود تا فعالیت کنند.

کرباسیان افزود: تا پایان آذر نقشه پتانسیل های معدنی از مقیاس یک یک میلیونیوم به یک یکصد هزارم تقلیل می یابد و می توانیم طرح های معدنی را در عرصه بین المللی عرضه کنیم.
رئیس خانه معدن ایران نيز در این مراسم گفت : کاهش یک درصدی نرخ تسهیلات برای فعالان بخش معدن بسیار تعیین کننده است.

بهرامن افزود : در صورتی که فعالان بخش خصوصی کار و طرح را در موعد مقرر اجرا کنند ، 6 درصد سود را صندوق بیمه فعالیت های معدنی می پردازد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین