|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۳
کد خبر: ۱۸۶۷۹۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۰
کارشناس بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نگهداری غذای داغ نذری و مصرف آنها بعد از چند ساعت از دلایل مسمومیت در میان زائران در شهر کاظمین است.
کارشناس بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نگهداری غذای داغ نذری و مصرف آنها بعد از چند ساعت از دلایل مسمومیت در میان زائران در شهر کاظمین است.

طی روزهای اخیر تعدادی از زائران ایرانی شهر کاظمین دچار مسمومیت غذایی شده و برای درمان به درمانگاه های هلال احمر مراجعه کردند. اگر چه تعداد مراجعات به دلیل مسمومیت غذایی و اسهال نسبت به سال گذشته بسیار کمتر بود اما با هدف پیگیری دلایل بروز مسمومیت غذایی بین زائران ایرانی شهر کاظمین با حمید مخیری گفت وگو کردیم.

حمید مخیری، کارشناس بیماری های منتقل از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از دلایل مسمومیت و اسهال در زائران شهر کاظمین را نگه داری غذای داغ نذری و مصرف آنها بعد از چند ساعت عنوان کرد و گفت: بر اساس بررسی های اپیدمیولوژیکی که از منطقه انجام دادیم زائران اربعین که از موکب ها غذا دریافت می کنند در صورتی که همان زمان غذای خود را مصرف کنند معمولاً برای آنها مشکلی پیش نمی آید اما زائران تعداد زیادی غذا می گیرند و در کوله خود قرار می دهند تا بعداً از آن استفاده کنند.

این کارشناس بیماری های منتقل از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه این غذاها در ظرف های پلاستیکی به صورت داغ ریخته می شود، اگر به مدت طولانی در این ظرف ها بماند و سرد شود معمولاً واکنش های شیمیایی ایجاد می کند که موجب آلوده شدن غذا و در نتیجه مسمومیت می شود.

مخیری در ادامه با اشاره به بررسی وضعیت بهداشتی موکب های مستقر در شهر کاظمین به بیان مشکلات و نواقص بهداشتی این موکب‌ها پرداخت و عنوان کرد: عدم وجود آشپزخانه متمرکز برای موکب ها یکی از مشکلات بهداشتی شهر کاظمین است. یعنی در کنار هر موکب یک آشپزخانه ایجاد شده است و حتی آشپزخانه برخی موکب ها در فضای باز بدون سقف قرار دارد که آلودگی هوا، گرد و غبار و آلودگی محیطی بر سلامت عذا تأثیر می گذارد. عدم نظم و ترتیب در نگه داری مواد خام و پخته است از دیگر مشکلات موجود است چرا که وقتی مواد غذایی پخته را کنار مواد غذایی خام نگه داری می کنند باعث آلودگی غذاها می شود.

وی نداشتن ماسک تنفسی و کلاه در اکثر افرادی که در حال تهیه و توزیع غذا هستند، نبود مایع دستشویی در برخی موکب ها، نبود برخی تجهیزات بهداشت فردی مانند روپوش مناسب و کلاه مناسب، عدم آشنایی مسئولان آشپزخانه به قوانین پخت و پز (این افراد باید این افراد دوره بهداشت عمومی را بگذرانند و کارت تندرستی داشته باشند) را از دیگر مشکلات بهداشتی موجود در کاظمین اعلام کرد.

مخیری، دفع نامناسب پسماندهای آشپزخانه و عدم مدیریت صحیح پسماندها، عدم نظافت مرتب و مستمر چادرهای اسکان زائر، عدم توجه به تهویه چادرها ، استفاده مشترک از پتو و بالش و مجزا نکردن وسایلی که فرد سرماخورده یا بیمار از آن استفاده کرده است و کمبود سرویس های بهداشتی به خصوص حمام را از معضلات بهداشت زائران در کاظمین عنوان کرد.

وی در پاسخ به وضعیت سلامت آب شهر کاظمین گفت: تاکنون آلودگی آب مشاهده نکرده ایم.

بگفته مخیری، همکاران بهداشت محیط وزارت بهداشت به صورت مرتب کلرسنجی آب را در نقاط مختلف شهر انجام می دهند و اگر جایی کلر آب کم یا زیاد باشد در این خصوص به سیستم آب شهری تذکر می دهند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین