|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱
کد خبر: ۱۸۶۷۰۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰
مهندس محمدمهدی حیدریان معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور سینمایی و جمعی از مدیران سازمان سینمایی از محل موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران بازدید کردند.
 معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور سینمایی همراه با مدیران سازمان سینمایی صبح امروز 16 آبان ماه از محل موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی موزه سینمای ایران، در این بازدید علیرضا قاسم خان مدیرعامل موزه سینما درباره بخش‌های مختلف موزه توضیحاتی داد و این دیدار همچنین لادن طاهری مدیرفیلمخانه ملی ایران نیز درباره مراحل ساخت و آماده سازی فیلمخانه ملی گزارشی ارائه کرد.

رئیس سازمان امور سینمایی درباره همکاری موزه سینما با فیلمخانه ملی ایران گفت: از جهت نوع کارکرد موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران این دو مجموعه سینمایی می‌توانند در راستا و تکمیل کننده یکدیگر باشند. چراکه موزه سینما مجموعه‌ای از گنجینه داشتههای سینمای ایران را در خود جای داده است و فیلمخانه ملی ایران و مرکز اسناد سینما نیز مجموعه‌ای است که می‌تواند از بخش دیگری از این گنجینه سینمایی که جنبه آرشیوی دارد، نگهداری کند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره همراهی فعالیتهای موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: در بازدیدی که صبح امروز از این دو مجموعه سینمایی داشتم به همراه سازی مجموع فعالیت‌های این دو بخش بیش از پیش امیدوار شدم. موزه سینما فضایی کمی برای نگهداری داشتههای سینمای ایران در اختیار دارد، البته مسئولان صاحب اختیار که تصمیم گیر بودند تلاش خود را کرده‌اند و متوجه اهمیت و ضرورت سرمایه فرهنگی که در موزه وجود دارد بودهاند ولی حاصل آن، دست آوردی که باید در شان سرمایه‌های موجود در سینما ایران باشد، نیست و در موزه فعلی قادر نیستیم همه سرمایه‌ای را که از گنجینه سینما داریم عرضه بکنیم.

وی ادامه داد: به اعتقاد من فیلمخانه ملی ایران و مرکز اسناد سینما هنوز متولد نشده است و صرفا در حال جمع آوری و تعریف خود بوده است. البته با کوشش بسیار که گاهی اوقات من شاهد آن بودم تلاش شده تا موجودی تاریخ سینمای ایران جمع آوری شود و خوشبختانه تا اندازه زیادی هم موفق بودهاند و فعالیت‌های رو به جلو داشتهاند. به دلیل نامناسب بودن فضایی که در اختیار دارند در حال حاضر امکان ارزش یابی و استفاده بهینه از سرمایه فیلمخانه را وجود ندارد و معتقدم انتظاری که از فیلمخانه ملی وجود دارد هنوز محقق نشده است و امیدوارم به زودی به سرانجام برسد. من فکر می کنم حداکثر تا پایان آذرماه بتوانیم بخشهایی از فیلمخانه را به این ساختمان منتقل کنیم.
حیدریان تاکید کرد: بنابراین برای موزه سینما باید یک فکر اساسی کرد و شاید بخش‌هایی که برای فیلمخانه ملی احداث شده بتواند به کمک موزه سینما آید و موزه و فیلمخانه ملی ایران را در یک بسته فرهنگی ببینیم و این همراهی میتواند گشایشی برای دیده شدن گنجینه و سرمایه‌های سینما در موزه سینما باشد.

وی ادامه داد: با داشتن موزهای در شان سینمای ایران میتوان در جهت معرفی پیشینه و هویت سینمای ایران افتخار آفرینی کرد و همین افتخار آفرینی است که در جوان‌ها اعتماد به نفس، انگیزه برای کار و افتخار به داشتههای فرهنگی خود ایجاد میکند. سینمای ایران در دنیا به خوبی دیده شده است. در شرایطی که خیلی از کشورهای دنیا نتوانستند در جشنوارههای بین المللی حضور پیدا کنند، سینمای ایران حضور داشت و قله های هنر سینما را فتح کرد و این افتخارها باید به درستترین و حرفهای ترین شکل ممکن در معرض دید مخاطب قرار گیرد و متاسفانه از این ظرفیت به درستی استفاده نشده است.

مهندس محمدمهدی حیدریان معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: موزه سینمای ایران در حال حاضر فضایی بسیار کوچک دارد و عظمتی که در تک تک اشیاء چیده شده در موزه وجود دارد قابل انتقال به مخاطب نیست و امیدوارم بتوانیم در ارائه داشته‌های سینمای ایران حق مطلب را به درستی ادا کنیم. بنابراین باید اقدام اساسی در طراحی و چیدمان موزه سینما کنیم.

وی بیان کرد: من امیدوارم با حضور آقای قاسم خان که صاحب تجربه و تخصص است این تجربه و تخصص به درستی در اختیار موزه قرار گیرد و بتوان از ظرفیت موجود در موزه به بهترین شکل استفاده کرد.

رئیس سازمان امور سینمایی در پایان صحبت های خود با اشاره به موضوع بازنشستگی علیرضا قاسم خان و تصدی امور موزه سینما گفت: یکی از آفت‌هایی که گریبان گیر برخی از رسانه‌ها است، غیر تخصصی بودن آنها است. چراکه برخی از رسانه‌ها ماموریت جهت مسئله سازی دارند و اینقدر دانش پر قدرت و حرفه ای ندارند که این مسئله سازی را در جایی که زمینه پرداخت وجود دارد بیان کند. به این معنا که این رسانهها در مرحله اول میتوانند سئوال کنند که شخصیت حقوقی موزه سینما کجاست؟ ما یک مکاتبه رسمی با مراجع خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کردیم. چراکه اصلا مسئله داخل وزارت خانهای نبود. پس از آن کسب تکلیف کردیم و آنها شرایط را طبق مستندات بررسی کردند و اعلام کردند که مدیریت علیرضا قاسم خان بر موزه سینما بلا مانع و قانونی است. در نهایت حکم مدیرعاملی ایشان را دادیم و امید دارم که بتوان از تخصص و سابقه ایشان به نفع سینمای ایران بهره برد.

رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، علیرضا قاسم خان مدیرعامل موزه سینما، لادن طاهری مدیرعامل فیلمخانه ملی ایران، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مجید مسچی مدیرعامل موسسه سینماشهر، محمد مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مهدی یزدانی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری ، جلیل اکبری صحت مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی و سید صادق موسوی مدیر عامل انجمن سینمای جوان از جمله مدیرانی بودند که مهندس محمدمهدی حیدریان معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور سینمایی را در بازدید از محل موزه سینما و فیلمخانه ملی ایران همراهی کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین