کد خبر: ۱۸۵۷۲۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
مستحضر هستید که تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سال های اخیر بسیار نارس بوده اند، اما بنده معتقدم که تشکل ها و نهادهای مدنی می توانند رابطه بین دولت و مردم را سامان دهند.
 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر این که «از هیچ تلاشی برای تثیبت شغل و احیای حقوق کارگران دریغ نخواهم کرد» گفت: حقوق و امنیت کارگر و معیشت بازنشستگان جزو اولویت‌های اول کاری ما است.

 علی ربیعی که برای پاسخ به سوال محمدرضا صباغیان نماینده بافق در مجلس حضور داشت، ابتدا در مورد توجه و اهمیت به تشکل های کارگری اظهار داشت: موضوع تشکل ها و گسترش آن ها به اعتقادم از نقاط قوت وزارت کار است و این وزارت خانه به عنوان وزارت تشکل ها شناخته می شود.

وی افزود: مستحضر هستید که تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سال های اخیر بسیار نارس بوده اند، اما بنده معتقدم که تشکل ها و نهادهای مدنی می توانند رابطه بین دولت و مردم را سامان دهند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین بیان کرد: بنده اعتقاد دارم که گسترش تشکل ها راه آرامش جامعه و ایجاد گفت وگو و برنامه ریزی مسالمت آمیز برای حل مسائل اجتماعی است در عین حال به اجماع بزرگ و گفت وگو در این زمینه نیاز داریم البته که هنوز کارهای انجام شده برای تشکل ها کافی نیست.

ربیعی با اشاره به این که «در دولت یازدهم نیز ۴۰ درصد به تشکل های مدنی اضافه شده است» گفت: در سال ۹۱ تعداد تشکل های کارگری و کارفرمایی ۷ هزار و ۹۴۸ مورد بوده که در پایان سال ۹۵ به ۱۲ هزار و ۷۷۴ مورد افزایش داشته است در واقع رشد یک و نیم برابری را شاهد بوده ایم، البته این روند افزایش در ۴ ماهه سال ۹۶ نیز به تعداد ۱۳ هزار و ۳۴۲ مورد افزایش پیدا کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: تعداد نمایندگان کارگری نیز از ۳ هزار و ۹۲۸ نفر به ۶ هزار و ۴۷۰ تا رسیده است و ما تلاش کرده‌ایم در این زمینه تسهیل گر و حمایت گر باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: گاهی احساسم این است که وزارت کار وزارتخانه مجاهدت های خاموش است حتی در زمینه آموزش تشکل ها نیز فعالیت کرده و بودجه گذاشته ایم ضمن این که با آموزش این تشکل ها نظارت بر آن ها را هم افزایش داده ایم.

ربیعی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا در مقابل اخراج اعضای شوراهای کارگری توسط کارفرمایان اقدام موثری صورت نمی گیرد؟ گفت: باید ببینیم امروز در چه شرایطی وظیفه تنظیم روابط کار را به عهده گرفتیم. آیا با نظام تولید قوی سر و کار داریم؟ آیا با خیل افراد نیازمند به کار رو به رو نیستیم؟ این نوعی هنرمندی است در شرایطی که بازار کار و تعادل عرضه و تقاضا وجود ندارد.

وی همچنین بیان کرد: در شرایطی که خودم را حتی وزیر بیکاران نامیدم افراد زیادی هستند که باید وارد بازار کار شوند زیرا امنیت کارگر، امنیت سرمایه و تولید سه مقوله بسیار مهم است که دنبال می کنیم.

وزیر کار در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: یکی از کارهایی که در این دوره انجام داده ام این است که با آیین‌نامه و بخشنامه سعی کرده ام گونه های مختلف استخدامی را تعریف کنیم این شرایط به نوعی بوده که دست و پای ما را بسته بود.

ربیعی تصریح کرد: همچنین سعی کرده ام انعطاف در روش کار و آیین نامه های کار وجود داشته باشد در این وزارت خانه خودم را به عنوان کسی می دانم که حقوق و امنیت کارگر و معیشت بازنشسته جزو اولویت اول است در واقع فلسفه وجودی من برای اینکه وزیر شوم همین بوده است.

وی تاکید کرد: از هیچ تلاشی برای تثبیت شغل و احیای حقوق کارگران دریغ نخواهم کرد.

ربیعی همچنین با بیان این که توسعه و رشد را به معنای له شدن یک عده ای نه قبول داریم و نه دولت چنین چیزی را قبول دارد، گفت: بنده در این موارد بیشترین تلاشم را کرده ام و آنچه از دستم بر آمده انجام داده ام.

وزیر تعاون، کار  و رفاه اجتماعی افزود: در مورد سفید امضاها نیز امروز اگر با سفید امضاء رو به رو شویم به قوه قضائیه معرفی می کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: به عنوان یک کنشگر اجتماعی باید لایه میانی مردم و ساختار حکومت شکل بگیرد زیرا قوام حکومت است بنده در این شرایط هم کارها را دنبال می کنم به هر حال شما نگاه کنید روزی که به وزارتخانه رفتم و بر سر کار نشستم تا به امروز چقدر کار انجام شده است. شک نکنید که با شما هم نظر و هم رأی هستم.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین