|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۷
آلودگی محیطی خطرناک تر از جنگ
کد خبر: ۱۸۴۹۱۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۰
بر اساس گزارش «کمیسیون سلامت و آلودگی Lancet» میزان فوت به دلیل آلودگی عواملی از قبیل هوا، آب و خاک و نیز شرایط محیط کار، به حد نگران کننده ای رسیده، به گونه ای که این موارد که از آنها به عنوان «آلودگی های محیطی» یاد می شود، به تنهایی یک ششم از میزان مرگ و میرهای تمام جهان را موجب می شوند.
 بر اساس گزارش «کمیسیون سلامت و آلودگی Lancet» میزان فوت به دلیل آلودگی عواملی از قبیل هوا، آب و خاک و نیز شرایط محیط کار، به حد نگران کننده ای رسیده، به گونه ای که این موارد که از آنها به عنوان «آلودگی های محیطی» یاد می شود، به تنهایی یک ششم از میزان مرگ و میرهای تمام جهان را موجب می شوند.

بر اساس آمارها در سال 2015، 9 میلیون نفر به دلیل بیماری های مرتبط با جمعیت بالا، فوت کرده اند که شامل 16درصد از تمام مرگ ها در سراسر دنیا می شود. گفتنی است تقریباً تمامی این مرگ ها، در کشورهای فقیر یا در حال توسعه رخ می دهد. این میزان فوت، هزینه سالانه 4.6 تریلیون دلاری را به تمام کشورهای جهان تحمیل می کند.

آمارها از میزان تأثیر جمعیت بر مرگ و میر چه می گویند؟
آمارها می گویند آلودگی های محیطی در حال حاضر کشنده ترین عامل در سراسر جهان به شمار می روند که حتی از جنگ، چاقی، مصرف دخانیات، بیماری های قلبی و سوء تغذیه نیز بیشتر قربانی می گیرند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط کمیسیون سلامت و آلودگی Lancet، مشخص گشته که استعمال دخانیات، به تنهایی 3 برابر تمامی بیماری های ایدز، مالاریا و سِل در سراسر جهان، قربانی می گیرد؛ ولی افزایش جمعیت، حتی از مصرف دخانیات نیز کشنده تر است.

دکتر «فلیپ لندریگان» (Philip Landrigan) که به مدت چندین دهه در حال مطالعه تأثیر جمعیت بر کودکان بوده، معتقد است معمولاً خطر جمعیت، در شهرهای بزرگ نادیده گرفته می شود، زیرا بیشتر تمرکز آمارها به سوی موارد دیگری می رود و مسئله جمعیت، به حاشیه رانده می شود.

جمعیت چطور بر آلودگی تأثیر می گذارد؟
این گزارش اشاره به میزان آلودگی شهرهای جهان دارد: 90 درصد از شهروندان شهرهای سراسر جهان، هوایی را تنفس می کنند که بر اساس استانداردهای «سازمان جهانی بهداشت» آلوده است.
گزارش این محقق همچنین به این موضوع اشاره می کند که افزایش جمعیت در جهان، با تغییرات اقلیمی زمین گره خورده و در واقع جمعیت بیشتر، موجب مصرف افزون تر سوخت های فسیلی می شود که در نهایت آلودگی هوا را به دنبال دارد.

مصرف سوخت های فسیلی، مقصر اصلی آلودگی هوا

لازم به ذکر است که مصرف سوخت های فسیلی با تولید گازهای مضر، از جمله اکسیدهای گوگرد و نیتروژن، مقصر اصلی آلودگی هوا هستند که به تنهایی موجب ایجاد 85 درصد از تمام آلودگی های مرتبط با هوا می شوند. از سوی دیگر پخت غذا توسط سوخت های فسیلی در کشورهای در حال توسعه و سوزاندن پس ماندهای محصولات کشاورزی موجب آلودگی بیشتر هوا می شوند.

همچنین کشورهایی که شهروندان آن ها درآمد بالایی دارند، به میزان بسیار بیشتری از سوخت های فسیلی استفاده می کنند. در سوی مقابل، کشورهایی که به سرعت در حال توسعه هستند و شهروندانشان درآمد متوسط یا پایینی دارند نیز به مشکل آلودگی هوا دامن می زنند؛ دلیل این مسئله، شهرها هستند. زیرا در سراسر جهان 75 درصد از آلودگی های ایجاد شده، به واسطه انتشار گازهای آلوده از طریق شهرها ایجاد می شود.

دکتر لندریگان همچنین معتقد است که تلاش برای توسعه (در کشورها) نیاز به استفاده از خودروها و تولید برق را افزایش می دهد که به دنبال آن گازهای مضر بیشتری نیز تولید می شود. همچنین به واسطه توسعه، معدن کاوی، جنگل زدایی و استفاده از آفت کش ها نیز افزایش میابد. به گزارش طلوع آنلاین؛تمام اینها به قیمت کاهش کیفیت سلامت و افزایش بیماری ها تمام می شود؛ زیرا پیشرفت در این کشورها موجب ناپایداری شرایط اقلیمی می شود. این مسائل سالانه 2 درصد از تولید ناخالص ملی تمام کشورهای جهان را کاهش می دهد.

اولین راه حل نجات از آلودگی چیست؟
با وجود اینکه آلودگی هوا در آمریکا از سال 1970 تاکنون، به میزان 70 درصد کاهش یافته ولی در برخی از کشورها نیز وضع به مرور بدتر می شود و به نظر می رسد یکی از اولین راه های نجات آنها از آلودگی، استفاده از انرژی های پاک باشد.

کشورهای در حال توسعه از تلاش برای بهبود شرایط آب و همایی غافل مانده اند
این محقق اعتقاد دارد کشورهای در حال توسعه، امکانات ارتباطی خود از جمله شبکه های باند پهن اینترنت و زیر ساخت های مخابراتی را گسترش داده اند، ولی از سوی دیگر به واسطه فرآیند صنعتی شدن، از تلاش برای کاهش تولید گازهای مضر، غافل مانده اند. به نظر می رسد یکی از اولین راه حل های کاهش تولید این گازها، گسترش استفاده از انرژی های تجدید پذیر، از جمله انرژی های باد و خورشیدی است.

در نهایت دکتر لندریگان هشدار می دهد که در صورتی که دست روی دست گذاشته و تلاش کافی برای بهبود شرایط آلودگی نکنیم، تا سال 2050، میزان مرگ و میر مرتبط با جمعیت تا 50 درصد مقدار فعلی، افزایش خواهد یافت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین