|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۴
کد خبر: ۱۸۴۶۱۹
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲
تحریم‌های بین‌المللی صد درصد خلاف مبانی حقوق بشری است. در سازمان ملل بحث کردیم خوشبختانه پا گرفته و قرار شده است که گزارشگر ویژه‌ای برای ارزیابی تحریم‌ها درست شود و آثار آن را ببینند.
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: تحریم‌ها علیه ایران و تحریم‌هایی که آمریکا در نقاط دیگر به کار می‌برد، علیه چندین متن حقوق بشری بوده و جنایت در حق یک ملت است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمدجواد لاربجانی در برنامه "تیتر امشب" که از شبکه خبر پخش می‌شد، در پاسخ به این سوال که آمریکایی‌ها همواره ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند، چالش ایران و آمریکا در حوزه حقوق بشر چه ماهیتی دارد و آیا این ماهیت حقوقی است یا سیاسی؟، اظهار کرد: حقوق بشر یک مفهوم بسیار بدشانسی است چون کسانی که جنایتکاران عمده و ابرجنایتکار هستند، مثل آمریکا و انگلیس که پرچم حقوق بشر را در دست گرفته‌اند، کارنامه بسیار بدی دارند.

وی افزود: در داخل آمریکا هر دستگاه امنیتی می‌تواند به راحتی هر فردی را برای هر مدتی که باشد بدون حکم قضایی دستگیر کند و بازجویی غیرمتعارف نیز کاملا قانونی است. در آمریکا نژادپرستی غوغا می‌کند و تفتیش عقاید صورت می‌گیرد و این کارنامه داخلی این کشور است و در خارج نیز جنایات آن‌ها وسیع‌تر است. این‌ها پرچمدار حقوق بشر هستند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی سیاست بسیار روشن، آشکار و مستمری داریم. ما حقوق بشر را با مبنای اسلامی خودمان نگاه می‌کنیم. اولین مفهوم کلیدی حقوق بشر در منشور، که تمام منشور باید گرد آن گردش کند، پاسداری از کرامت انسانی است. کرامت انسانی در تفکر اسلامی ما صدقه مصوبات سازمان ملل نیست بلکه کرامت اسلامی هبه الهی است.

لاریجانی در ادامه بیان کرد: ما در دوره سوم نسل اسناد حقوق بشری هستیم که دوره بازنگری مفاهیمی مانند حق حیات، حق سلامت و زندگی مشترک است. اکنون موقع مناسبی است که جمهوری اسلامی با تمام توان با کشورهای اسلامی و همه کشورهای دنیا، {درباره} دیکتاتوری سکولار لیبرال غربی که بسیار منافقانه هم هست، چالش کنیم.

وی افزود: آنچه که غربی‌ها ما را به آن متهم می‌کنند خودشان متهم اصلی هستند و دامن‌شان بسیار آلوده است و صلاحیت این حرف‌ها را ندارند و ما حقوق بشر را به خاطر آن‌ها تجلیل نمی‌کنیم، حقوق بشر یک مبنای اسلامی قوی دارد، باید دین‌مان را درست بفهمیم و خودمان پاسدارش باشیم و به دنیا معرفی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که اتهامات غربی‌ها به ما ماهیتی است یا سیاسی؟، تصریح کرد: اتهامات آن‌ها به ما نه تنها مبنا ندارد بلکه بسیار رسوا هم است. مثلا می‌گویند چرا گزارشگر ویژه را به ایران راه نمی‌دهید. ما برای آمدن گزارشگر به ایران هیچ مشکلی نداریم ولی بسیار حساس هستیم و اجازه نمی‌دهیم کسی به عنوان گزارشگر بیاید در کشور ما فساد کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تاکید کرد: جمهوری اسلامی در مورد حقوق بشر نه تنها تردیدی ندارد بلکه آن را یک میدان وسیع، باارزش و گنج بزرگ می‌داند.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که ملاقات‌ها و مذاکرات شما با هیات‌های خارجی به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائییه چه نتایجی داشته است؟، اظهار کرد: در صحبت با غربی‌ها دو لایه صحبت داریم که یک لایه احتجاج با آن‌هاست. مثلا الآن یک خانم ایرانی در استرالیا محکوم شده که باردار بوده و در زندان است؛ فقط به‌خاطر این‌که آمریکایی‌ها به دولت استرالیا گفته‌اند که ایشان مدتی منشی شرکتی بوده که آن شرکت گاهی لوازم با استفاده‌ی دوگانه ایران سفارش می‌داده است.

وی افزود: یک بحث ما، بحث چالش‌هاست و بحث دیگر تدوین است که مهم‌تر از چالش است.

لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر این‌که در جایی گفته بودید که تحریم‌های آمریکا ضد حقوق بشری است، مبنای استدلال شما در این مورد چیست؟ اظهار کرد: آثار تحریم کجاست؟ تحریم‌ها برای چه است؟ چرا باید یک ملت را تحریم کنیم؟ به‌خاطر این‌که آمریکایی‌ها حکومتی را که دوست ندارند تحت تحریم قرار می‌دهند. تحریم‌های بین‌المللی صد درصد خلاف مبانی حقوق بشری است. در سازمان ملل بحث کردیم خوشبختانه پا گرفته و قرار شده است که گزارشگر ویژه‌ای برای ارزیابی تحریم‌ها درست شود و آثار آن را ببینند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه درباره این‌که رییس جمهور آمریکا در آخرین سخنرانی خود علیه ایران صحبت کرد و ایران را به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر متهم کرد، به نظر شما در راهبرد آمریکا علیه ایران، کدام‌یک از محورها فعال‌تر خواهد شد و چرا؟ گفت: ما نباید گول حرف‌های ترامپ را بخوریم. او خود استاد دلالی و چانه‌زنی بوده و به دنبال پول است و اگر به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس می‌رود نیز، به دنبال پول است. ما باید بدانیم با چه کسی طرف هستیم.

وی در پاسخ با این سوال که رییس جمهور آمریکا در سخنان اخیرش ملت ایران را تروریست خطاب کرد، هدفش از این ادبیات چیست؟ گفت: سیاست آمریکا در دشمنی با ما سیاستی نیست که با ادبیات خیلی تغییر کند. توهین او به ملت ایران ناشی از حماقت خودش است اما از استراتژی و دشمنی حکایت می‌کند. آن‌ها در جایگاهی نیستند که علیه ما صحبت کنند. مادامی که ما سیاست استقلال را پیش می‌بریم سیبل تهاجم آن‌ها هستیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که "گفته می‌شود آمریکا تلاش می‌کند با فشار و ایجاد نگرانی در اروپا، ایران را تحت فشار بگذارد، به نظر شما اروپایی‌ها در روند تحولات برجامی چه خط مشی‌ای را در پیش بگیرند؟" بیان کرد: کشورهای عمده اروپایی در مخالفت با منافع ما خیلی نیازی به تحریکات آمریکا ندارند و باید آن‌ها را به خوبی بشناسیم. درباره برجام باید توجه کنیم که ۱+۴ وجود ندارد. اگر آمریکا از برجام خارج شود، دیگر برجامی وجود ندارد. خروج معنایش این نیست که ما هستیم و عمل نمی‌کنیم، خروج یعنی باید عمل کند. بنابراین ما باید روشن بگوییم که ۱+۴ نداریم.

وی خاطرنشان کرد: ما باید تحریم‌ها را برداریم و نباید از مکانیزم ماشه بترسیم. ما باید به غربی‌ها نشان بدهیم که از تحریم‌ها نمی‌ترسیم و راهش این است که دولت تحریم‌ها را بازسازی کند.
لاریجانی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شما از تحولات برجام چیست و آیا آمریکا از آن خارج خواهد شد؟ بیان کرد: معتقدم آمریکا همیشه طلب‌کار باقی می‌ماند و برجام را عمل نمی‌کند و سعی می‌کند غُل و زنجیری که بر پای ما با برجام گذاشته شده است، حفظ شود تا منافع ما از برجام کم باشد.

وی افزود: من پیش‌بینی نمی‌کنم که آمریکا از برجام بیرون بیاید بلکه همیشه غُر زده و فکر می‌کند ما می‌ترسیم و برجام را عملا توخالی می‌کند و اروپایی‌ها نیز با او کنار می‌آیند.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که مهمترین دستاورد ایران در دو سال اخیر پس از امضای برجام چه بوده؟، گفت: لااقل به یک تجربه‌ای رسیدیم ولی از راهی سخت. برجام برای ملت ما عبرت بزرگی داشت که هرگز نباید برای منافع ملی‌مان سازش داشته باشیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین