کد خبر: ۱۸۴۳۴۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴
وزیر بهداشت پر مصاحبه‌ترین وزیر این دولت همچنین وزرای بهداشت و درمان سابق بوده است. او معمولا در حاشیه مراسم‌ مصاحبه می‌کند. وزارت بهداشت نیز جزو اولین وزارتخانه‌هایی بود که برای خود سخنگو مشخص کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۷۰۰ پزشک ایرانی در کشور هشت میلیونی اتریش از دستور وزیر بهداشت برای ایجاد تسهیلاتی برای بازگشت پزشکان ایرانی از خارج از کشور خبر داد.

 به نقل از وبدا، ایرج حریرچی امروز در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به آمار بالای فعالیت پزشکان ایرانی در کشور اتریش، اظهار کرد: در کشور اتریش با هشت میلیون جمعیت ۱۷۰۰ پزشک ایرانی مشغول به کار هستند که بیشتر آنها نیز متخصص هستند. این در حالیست که با کمبود شدید متخصص در کشور روبرو هستیم. ما سالهاست که پزشک تربیت می‌کنیم، از سال ۱۳۶۲ سالیانه سه تا پنج هزار پزشک در کشور تربیت شده‌اند اما بخش قابل توجهی از آنها در خارج از کشور فعالیت می‌کنند. تعدادی از آنها نیز با مدرک دیپلم یا لیسانس در کشورهای دیگر تخصص پزشکی گرفتند که آنها نیز جزء سرمایه‌های ایران محسوب می‌شوند.

وی افزود: پزشکان ایرانی در کشورهای آلمان و اتریش خوش نام هستند. طبق دستور وزیر بهداشت باید تسهیلاتی برای بازگشت آنها ایجاد شود. علاوه بر این کسانی که می‌خواهند در برخی کشورهای اروپای شرقی و آسیا در زمینه پزشکی تحصیل کنند باید بدانند که کیفیت آنها مورد تایید ایران نیست. به همین دلیل خانواده‌ها باید پیش از فرستادن فرزند خود از کیفیت آن دانشگاه مطمئن شوند. تایید مدارک در ایران بر اساس کیفیت آموزش است، اگر می‌خواهند در ایران کار کنند باید بدانند که استانداردهای بهداشت و درمان در ایران سخت گیرانه و نسبتا بالا است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به سفر هفته پیش خود به کشور اتریش به منظور شرکت در مجمع جهانی سلامت تصریح کرد: در این مجمع اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه بیمه شدن مردم و محافظت مالی از آنها تربیت سفیران سلامت و اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه مورد استقبال قرار گرفت. با وزیر بهداشت کشورهای آلمان، پرتغال و قطر نیز دیدارهایی صورت گرفته است. با توجه به اقدامات کشور و توانایی‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست سال ۲۰۱۸ مجمع جهانی سلامت در ایران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در اتریش شرکتی فعالیت می‌کند که ۱۴۴ هزار تخت بیمارستانی را در اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی اداره می‌کند و ۷۰۰۰ نیروی بهداشتی درمانی در کشورهای مختلف دارد. در دنیا حرکت به سمت مدیریت انبوه و کاهش هزینه‌های جانبی است. ما باید هزینه‌های اداره بیمارستان‌ها را بهینه کنیم. در این مدل بیمارستان‌ها مستقل هستند.

مشکلات مالی وزارت بهداشت ادامه دارد

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه میزان اعتباری که برای برطرف کردن مشکلات مالی حوزه سلامت تا کنون به صورت نقد دریافت شده کفایت نمی‌کند، گفت: در حال حاضر در دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و خدمات حاشیه شهر دچار مشکل هستیم. پیش بینی می‌کنیم که ظرف چند روز آینده نقدینگی و اوراق به حوزه سلامت تخصیص یابد و با توجه به محدودیت‌های مالی باید آن را بپذیریم.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه باید بخش زیادی از اعتبارات عمومی به فرهنگ‌سازی در زمینه مسائل اجتماعی اختصاص یابد، گفت: دانش آموزان ما بیشتر از فیزیک و ریاضی نیازمند یادگیری رفتار صحیح و چگونگی حل مشکلات و یادگیری مهارت‌های اجتماعی هستند البته آمارهای روز دنیا نشان می‌دهد که مردم تحت تاثیر عوامل ژنتیک و روانی به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند.

حریرچی اضافه کرد: هر تصمیمی که در حوزه بهداشت و درمان می‌گیرید باید انتخاب کنید که می‌خواهید کدام خدمت را کمتر ارائه کنید چرا که برای آن تصمیم باید هزینه‌کرد را بالا ببرید.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغیه سازمان غذا و دارو به سازمان نظام پزشکی مبنی بر ممنوعیت تجویز داروهای خارج از لیست گفت: برخی داروها در کشور تولید داخلی ندارند. برخی دارند و کافی نیستند و برخی نیز تمام کشور را تامین می‌کنند. سیاست‌های کلی سلامت، قانون برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۹۶ نیز بر استفاده از داروهای ژنریک تاکید می‌کند که بیشتر آن‌ها نیز تحت پوشش بیمه قرار دارند چرا که این سازمان‌ها فقط داروهای ژنریک با قیمت قطعی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی افزود: اگر داروی خارجی مورد نیاز بیماران خاص گران باشد از طریق بیمه‌ها و طرح تحول تحت پوشش قرار می‌گیرند. با توجه به اصول اقتصاد مقاومتی و محدودیت‌های مالی، عقل و قانون حکم می‌کند که از داروی داخل کشوراستفاده کنیم. در حال حاضر ۲۵ درصد پرداختی از جیب مردم برای داروهایی است که با نام تجاری خود در ایران تولید می‌شود. ۵۰ درصد پرداختی جیب ۲۰ درصد فقیر جامعه صرف هزینه‌های دارویی می‌شود که این آمار خطرناک است. باید با توسعه استفاده از داروهای ژنریک این موضوع را برطرف کنیم. ما توانسته‌ایم هزینه بستری را از ۳۳ درصد به ۲۳ درصد کاهش دهیم اما هزینه‌های دارو افزایش یافته است.

تشویق به مخالفت با طب رایج تشویش اذهان عمومی است

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به کلیپ‌ها و مطالبی که در فضای مجازی به ترویج مخالفت با واکسیناسیون می‌پردازند گفت: وزارت بهداشت این موضوعات را مصداق تشویش اذهان عمومی می‌داند و به‌طور جدی آن را پیگیری می‌کند. این افراد اعلام کنند کدام یک از فرزندان خود را واکسیناسیون نکرده‌اند و یا در جایی به غیر از بیمارستان‌ها به دنیا آمده‌اند.

فقرا دو برابر اغنیا از خدمات طرح تحول استفاده کرده‌اند

وی افزود: در چهار سال طرح تحول ۲۴ میلیون و ۲۹۴ هزار مورد بستری در بیمارستان‌های مشمول طرح تحول انجام شده است. جمعیت روستایی کشور ۲۶ درصد جمعیت کل را تشکیل می‌دهند و ۴۱ درصد موارد بستری به آنها تعلق دارد. هشت کلانشهر بزرگ نیز فقط از ۲۲ درصد خدمات طرح تحول را استفاده کرده‌اند. از میان این ۲۴ میلیون بار بستری، سهم سه دهک فقیر جامعه هر کدام سه میلیون بار بستری است. دهک ثروتمند یک و نیم میلیون بار و دهک نهم جامعه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بار بستری بوده است همچنین به طور میانگین از هر ۱۰۰ نفر قشر فقیر ۷.۵ بار بستری در بیمارستان‌های دولتی انجام شده است. این رقم در میان ۱۰ درصد غنی جامعه به ۰.۷۵ درصد بوده است. یعنی فقرا دو برابر اغنیا از خدمات طرح تحول استفاده کرده‌اند.

وی گفت: در حوزه سلامت ایران ۶۳ تا ۷۳ درصد منابع صرف هزینه نیروی انسانی در تمام رشته‌ها می‌شود این در حالیست که در آموزش عالی این رقم بیش از ۸۰ درصد است. بند «ب» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۶ درباره واگذاری ۱۰ درصد خدمات حوزه سلامت به بخش غیردولتی است. این مصوبه به معنی خصوصی‌سازی نیست چرا که تعرفه‌های آن دولتی است و به هزینه مردم اضافه نمی‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه بعضی داروها در موارد خاص و به صورت محدود تحت پوشش بیمه قرار داده می‌شوند،اظهارکرد: گاهی شرکت‌های صادرکننده دارو، بنیادهای نیکوکاری و خیریه تشکیل می‌دهند و خود را دلسوز نشان می‌دهند. با همین روش و تحت تاثیر افکار عمومی داروی خارجی وارد می‌کنند. به همین دلیل لازم است مردم به فرزندان خود در وزارت بهداشت، صنعت و دانشگاه‌ها اعتماد کنند. چرا که کیفیت داروهای تولیدی بررسی می‌شود.

حریرچی درباره موافقت کمیسیون بهداشت مجلس با اعتراضات پاتولوژیست‌ها اظهار کرد: نظر کمیسیون بهداشت باید در مجلس مطرح شود و بعد از تصویب به ما ابلاغ شود تا آن زمان روال جاری ادامه دارد.

وی درادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی تاثیرگذاری وزارت بهداشت در زمینه کاهش قیمت لبنیات گفت: ما توانستیم مسئولان ذیربط را قانع کنیم که شیر را در بسته حمایتی تغذیه‌ای خانواده‌هایی که محدودیت دسترسی به مواد غذایی دارند ،گنجانده شود همچنین معتقدیم که قیمت شیر مطابق استطاعت مردم باشد. در این زمینه یارانه می‌تواند موثر عمل کند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره علت حضور نیافتن وزیر بهداشت در نشست‌های خبری گفت: وزیر بهداشت پر مصاحبه‌ترین وزیر این دولت همچنین وزرای بهداشت و درمان سابق بوده است. او معمولا در حاشیه مراسم‌ مصاحبه می‌کند. وزارت بهداشت نیز جزو اولین وزارتخانه‌هایی بود که برای خود سخنگو مشخص کرد.

حریرچی در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت افزایش قیمت داروها در هفته‌های اخیر گفت: وقتی دارو به میزان کافی در کشور وجود داشته باشد، ممکن است یک یا چند سازمان بیمه‌گر حمایت خود را از داروهای خارجی کم کنند اما باید توجه کرد قیمت دارو حتی اگر یک برابر هم شود اثر کلی آن بسیار کم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تعرفه‌های پزشکان بیهوشی نیز اشاره کرد و گفت: تعرفه شامل عوامل مختلفی مانند تورم سال آینده، رشد اقتصادی، هزینه‌های نیروی انسانی و ... می‌شود. وزارت بهداشت نیز به عنوان متولی نظام سلامت معتقد است تعرفه‌ها باید واقعی و مطابق ارزش افزوده باشد. در عین حال ما به قانون وفاداریم و معتقدیم که پرداختی از جیب مردم باید کاهش یابد.

وی ادامه داد: تعیین تعرفه‌ها در شورای عالی بیمه انجام و در نهایت در دولت تصویب می‌شود. پزشکان بیهوشی نامه‌ای دادند و به غیر از تعرفه‌ها نکات دیگری نیز مطرح کردند. آقای موهبتی - رئیس سازمان بیمه سلامت- نیز نامه را به آقای میدری - دبیر شورای عالی بیمه- منعکس کرد اما باید توجه کرد که شورای عالی بیمه و دبیرخانه برای تعیین تعرفه‌های سال ۹۷ آماده می‌شوند چون قبل از تصویب بودجه سالانه باید اعلام شود.

بخشنامه جدید بیمه سلامت عمومی نیست

حریرچی درباره بخشنامه جدید بیمه سلامت مبنی بر ارائه خدمات بستری و سرپایی به بیمه شدگان همگانی گفت: این بخشنامه مصوبه مجلس و دولت است و فقط شامل بیمه‌شدگان سلامت همگانی می‌شود. یعنی کسانی که همه خدمات برای آنها کاملا رایگان است اما صندوق‌های دیگر بیمه سلامت مشمول این بخشنامه نمی‌شوند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: طبق تبصره ۱۷ بودجه سال ۹۶ به منظور رعایت عدالت در سلامت و پایداری منابع در سال ۹۶ ارائه خدمات بسته بیمه پایه تعریف شده است یعنی این خدمات برای تمامی اقشاری که بر اساس آزمون وسع تحت پوشش بیمه پایه سلامت قرار می‌گیرند تا جایی‌ که امکان دارد از طریق نظام ارجاع، پزشک خانواده و مراکز دانشگاهی باشد. بهره‌مندی از سطوح بالاتر و بیشتر از بسته تعریف شده نیازمند مشارکت مالی بیمه شده است.

حریرچی درباره برنامه این وزارتخانه برای ثبت کودک‌آزاری در بیمارستان‌های کشور گفت: کاری که وزارت بهداشت می‌تواند انجام دهد پیشگیری و توانمندسازی خانواده‌ها و کودکان است. در انتهای زنجیره که کودک به بیمارستان منتقل می‌شود پزشکان و پرستاران با کوچکترین شک در خصوص اینکه آیا این مورد کودک آزاری است مورد را به مراجع ذیربط اطلاع می‌دهند.

تشکر وزارت بهداشت از کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال

حریرچی ضمن تشکر از کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به دلیل واکنش نشان دادن نسبت به مصرف قلیان توسط تعدادی از بازیکنان فوتبال تاکید کرد: یک وعده قلیان به اندازه ۱۰۰ نخ سیگار مضر است. بازیکنانی که در تیم‌های بزرگ حضور دارند مورد توجه نوجوانان هستند به همین دلیل رفتارهای غیرصحیح آنها برای سلامت جامعه مضر است. ورزشکاران می‌توانند سفیران سلامت ما باشند و به پویش‌های ضد رفتارهای خطرناک بپیوندند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین