|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۷
کد خبر: ۱۸۴۱۱۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۴:۲۰
قدرت ذهنی (یا هوش هیجانی) به معنای توانایی درک و همراهی احساس‌، عواطف و نیاز‌های روحی خود و دیگران و همچنین توانایی مدیریت اضطراب‌،استرس‌، تنش و بحران‌های روحی است.
قدرت ذهنی (یا هوش هیجانی) به معنای توانایی درک و همراهی احساس‌، عواطف و نیاز‌های روحی خود و دیگران و همچنین توانایی مدیریت اضطراب‌،استرس‌، تنش و بحران‌های روحی است.

زندگی اغلب زمانی که اصلا انتظار آن را ندارید به روش خود قدرت ذهنی شما را آزمایش می کند. هرچه این چالش قوی تر باشد، عکس العمل منطقی در برابر آن سخت تر می شود.

قوی بودن از نظر ذهنی بویژه زمانی که به مشکل بزرگی برخورده اید بسیار سخت است، و تنها افراد دارای روحیه قوی از توانایی شکستن حصار اطراف، گام برداشتن در مسیر صحیح و حتی توانایی رهبری دیگران برخوردار هستند.

یکی از مثال های جالب در این زمینه توماس ادیسون است. در سال 1914 کارخانه او در اثر آتش سوزی به تلی از خاکستر تبدیل شده وخسارتی 23 میلیون دلاری به بار آورد. او در حین تماشای این منظره اسف بار جمله جالبی بر زبان آورد که می تواند سرمشقی برای همه باشد:
خدا را شکر که تمام اشتباهات ما از بین رفت و حالا می توانیم همه چیز را از نو شروع کنیم.

ادیسون با نگاهی مثبت به فرصت ها و انجام اقدامات لازم هنگام برخورد با مشکلات، نمی خواست در احساس بدبختی دست و پا بزند، بنابرین می توان او را نمونه ای عالی از فردی با قدرت ذهنی بالا دانست.

افرادی که دارای میزان بالایی از این قوه هستند، احساسات خود را به خوبی تحت کنترل قرار داده و به دیگران نیز در مدیریت عواطف و هیجانات کمک می کنند. در ادامه مقاله 10 راه برای افزایش قدرت ذهنی و هوش عاطفی ارائه شده است.

1. تلاش برای بهبود شرایط
با تمرکز بر مشکل تنها استرس و احساسات منفی را افزایش می دهید اما با تمرکز بر انجام اقدامات عملی برای بهبود شرایط می توان احساسات مثبت و اعتماد به نفس را افزایش داده و به نتایج مطلوب دست پیدا کرد.
این افراد بین خود و اشتباهاتشان فاصله ایجاد کرده اما هرگز آنها را از یاد نمی برند. بدین ترتیب می توانند در صورت لزوم به اشتباهاتشان رجوع کرده و از آنها درس بگیرند.

2. عدم ارتباط با افراد منفی نگر
افراد منفی نگر با تلقین تفکرات غیر مثبت همچون یک بیماری به ذهن شما رخنه می کنند. آنها دوست دارند اطرافیان را به صرف غصه به مهمانی عدم موفقیت خود دعوت کنند چون در این صورت احساس بهتری خواهند داشت.
اکثر افراد هنگام شنیدن درددل دیگران با انها احساس همدردی می کنند اما باید بین قرض دادن یک گوش و درگیر شدن در احساسات منفی آنها مرز مشخصی قائل شد. برای مثال اگر یکی از دوستانتان کنار شما نشسته و تمام روز سیگار بکشد، آیا شما هم برای همدردی حاضرید چنین شرایطی را تحمل کنید؟ قطعا از او فاصله می گیرد، این مساله در مورد احساسات منفی نیز به همین ترتیب و شاید بدتر هم باشد.

3. حفظ اعتماد به نفس
افراد با قدرت ذهنی بالا هنگام خستگی درست از کار نکشیده و حتی در صورت مواجهه با شکست آن را راهی به سمت موفقیت می دانند. آنها به جای تمرکز بر احساسات گذرا روی هدف نهایی تمرکز می کنند. علاوه بر این اجازه نمی دهند نظرات منفی دیگران بر روی عملکردشان تاثیر بگذارد. زمانی که کسی به آنها می گوید: هرگز نمی توانی آن کار را انجام دهی، تنها به عنوان نظر یک نفر و نه بیشتر به آن می نگرند.

4. بخشیدن دیگران
کنار گذاشتن کینه ها و بخشیدن دیگران حتی کسانی که تقاضای عذرخواهی نکرده اند، باعث افزایش آرامش و تمرکز می شود. کینه، نفرت و خشم لذت زندگی را از بین برده و باعث می شوند که مسائل قدیمی حال و آینده شما را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
علاوه بر این احساسات منفی باعث افزایش سطح استرس می شوند که می تواند عواقبی جدی را به دنبال داشته باشد. در نظر داشته باشید که بخشیدن دیگران اعمال آنها را تائید نمی کند بلکه آرامش را به شما بازمی گرداند.

5. سرزنش نکردن دیگران
خود را بدشانس دانستن و لعن و نفین چرخ روزگار به معنی خود را قربانی دانستن است. این مساله نه تنها آزاردهنده است بلکه اراده لازم برای تغییر شرایط را نیز از بین می برد. اگر خود را مسئول شرایط موجود بدانید، بدون حساب کردن روی قضا و قدر و دیگران، همیشه به تلاش خود متکی خواهید بود.

6. دور کردن استرس
مواجه با شرایط پیچیده طبیعتا استرس را نیز با خود به همراه می آورد. میزان کمی از استرس می تواند در تحریک و تهییج برای تلاش بیشتر مفید باشد اما تحقیقات بسیاری نشان داده اند که استراس مداوم فشار خون و بیماری های قبلی ارتباط مستقیم دارد. بنابرین سعی کنید در هر حالتی شرایط را درک کرده و اضطراب را از خود دور کنید.

7. عدم مقایسه خود با دیگران
اگر احساس لذت و رضایت شما در نتیجه مقایسه خود با دیگران به دست آمده باشد، پس بر احساسات خود کنترل ندارید چون ممکن است دیگران به سطح بالاتر از شما دست یافته و در نتیجه هنگام مقایسه با آنها احساس کمبود کنید.
در عوض بهتر است خودتان را با خودتان مقایسه کنید، شاید این جمله از نظر شما اشتباه یا خنده دارد بیاید اما اگر موفقیت های امروزتان را ملاک قرار داده و سعی کنید در هفته، ماه یا سال بعد به موفقیت های بیشتری دست پیدا کنید همیشه در حال رشد و ترقی خواهید بود.

8. شریک شدن در شادی دیگران
حسادت معمولا به دلیل ضعف شخصیتی و احساس کمبود رخ می دهد، بنابرین کسانی که از نظر ذهنی قوی هستند، برای اینکه خود به احساس رضایت دست پیدا کنند به تخریب و نقد دیگران نیازی ندارد.
حسادت و خشم دو موردی هستند که انرژی شما را سریعا تخلیه می کنند. به جای هدر دادن انرژی بهتر است در شادی دیگران شریک شده و احساسات مثبت را به سمت خود جلب کنید.

9. تنبلی نکردن
یکی از مطالعات «انستیتوی تحقیقات اونتاریو» نشان میدهد افرادی که روزی دوبار به مدت 10 دقیقه ورزش می کنند، از نظر جسمی، فکری و اجتماعی تر احساس بهتری دارند. ورزش با افزایش اعتماد به نفس و سطح اندروفین، قدرت ذهن نیز را نیز بهبود می بخشد.

10. مثبت نگر بودن
اگر برای مدتی به اخبار نگاه کنید می بنید که جز جنگ، خشونت، مشکلات زیست محیطی و سیل و آوارگی چیز دیگری برای گفتن ندارد. اغلب ما بر روی این مسائل هیچ کنترلی نداشه و قدرت تغییر آنها را نداریم، بنابرین بهتر است انرژی درونی را به جای لعن و نفرین سیاستمداران صرف دو چیز کنید که می توانید شما را به هدفتان برساند: تمرکز و تلاش
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین