|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
کد خبر: ۱۸۲۹۸۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۴:۲۰
مدیریت صحیح زمان می تواند تأثیرات مثبت فراوانی بر زندگی روز مره داشته باشد و در نهایت موجب شادی و رضایت بیشتر شما شود.
 مدیریت صحیح زمان می تواند تأثیرات مثبت فراوانی بر زندگی روز مره داشته باشد و در نهایت موجب شادی و رضایت بیشتر شما شود.

ولی زمان بندی اشتباه نیز می تواند همه چیز را خراب کرده و حتی موقعیت شغلی یا روابط شما با سایرین را تحت تأثیر قرار دهد. در ادامه قصد داریم به 7 موردی که نشان می دهد زمان خود را به درستی مدیریت نمی کنید، اشاره نماییم:

1- بی دقتی در زمان بندی
آیا شما از آن دسته افرادی هستید که همواره دیر سر قرار حاضر می شوید؟ آیا نمی توانید فعالیت های خود را بر اساس زمان بندی که از قبل مشخص شده انجام دهید؟ احتمالاً دلیل آن تعداد وظایف زیاد شما است یا به درستی نمی توانید زمان خود را بین کارهای مختلف تقسیم نمایید؛ دلیل اینها، بی دقتی است و این مسئله می تواند بر اطرافیان شما نیز تأثیر بگذارد یا حتی ارتباطات شما با دیگران را مختل نماید.

به عنوان نمونه، دیر حاضر شدن سر قرار، موجب می شود به صورت نا خودآگاه به دیگران بی احترامی کنید. برای اینکه دقت زمان بندی خود را بهبود دهید، پیشنهاد می شود چهار راه کار زیر را مد نظر قرار دهید:

*یاد بگیرید زمان فعالیت ها را محاسبه کنید: به عنوان مثال اگر صبح ها دیر سر کار می رسید، ابتدا زمان دوش گرفتن، صرف صبحانه، لباس پوشیدن و در نهایت رفتن به محل کار خود را رصد کنید. پس از یک هفته محاسبه و اصلاح زمانبندی مداوم، می توانید وقت خود را دقیق تر مدیریت کنید.

*یک فاصله زمانی امن را در فعالیت هایتان لحاظ کنید:به عنوان نمونه اگر ساعت 9 صبح قرار ملاقاتی را تنظیم کرده اید، به گونه ای برنامه ریزی کنید که در ساعت 8:45 سر قرار حاضر باشید؛ به این ترتیب شما یک زمان امن 15 دقیقه ای را در زمان بندی خود لحاظ کرده اید.

*سازمان یافته عمل کنید: بر اساس آمار ها همواره 45 درصد از فعالیت های روزانه ما، از روی عادت و به عبارتی سازمان یافته انجام می شوند؛ از مسواک کردن و لباس پوشیدن اول صبح گرفته تا رفتن به محل کار. افراد منظم همواره در امور این چنینی برنامه ریزی و زمان بندی دقیقی دارند تا وقت اضافه ای در این فعالیت های روتین روزمره تلف نکنند.

*از زمان امن خود لذت ببرید: افرادی که زودتر از موعد، سر قرار حاضر می شوند، زمان کافی برای آرامش یافتن و لذت بردن از تنهایی را دارند. آنها می توانند در این مدت ایمیل های خود را چک کنند، یادداشت هایشان را بخوانند یا از تنهایی خود لذت ببرند.

2- خود را در اولویت قرار نمی دهید
آیا شما همزمان با پیش رفتن طبق زمان بندی خود، وظایف اضافه تری قبول می کنید؟ این مسئله ممکن است موجب شود که از برنامه کاری خود عقب بمانید. برای جلوگیری از این مسئله، ابتدا وظایف زمان بندی شده خود را انجام دهید و در نهایت اگر زمان اضافه تری داشتید، فعالیت های جدید را نیز پذیرا باشید. اگر طبق برنامه صحیح خود پیش نروید، به زودی جدول فعالیت هایتان با اولویت های سایر افراد پر خواهد شد.

3- عدم اولویت بندی فعالیت ها
آیا لیست فعالیت هایی که قرار است انجام دهید را فراموش می کنید؟ در این صورت لیست کارهای پیش رو (To do list) می تواند به شما کمک کند که وظایف خود را از یاد نبرید، ولی در عین حال باید حواستان باشد که گاهی این روش موجب می شود لیست های طویلی از وظایف برای خودتان ایجاد کنید که مشاهده آنها در طول روز شما را به وحشت اندازد. برای جلوگیری از این اتفاق، هر روز صبح حداکثر 2 یا 3 وظیفه را به عنوان موارد اصلی که باید تا انتهای روز حتماً انجام شوند، مشخص کنید. هنگام انجام وظایف نیز ابتدا این فعالیت ها را در اولویت قرار دهید و سپس به سراغ موارد کم اهمیت تر بروید.

4- دائم می گویید: «من وقت ندارم»
تا به حال چند بار گفته اید: «من وقت ندارم»؟ در واقع اگر احساس کمبود وقت می کنید، باید بدانید همه ما انسان ها به طور مساوی، 24 ساعت در طول روز وقت داریم و شما هم از این قاعده مستثنا نیستید؛ مشکل از قابلیت هایتان در مدیریت صحیح زمان است. به منظور زمان بندی صحیح باید مواردی که موجب تلف شدن وقت شما می شوند را بیابید و آنها را از فعالیت های خود حذف کنید.

5- ترس از تصمیم انتخاب یک گزینه از میان چندین مورد
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که به دلیل انتخاب های بیش از حد روش های انجام یک فعالیت، نتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید و در نهایت زمان زیادی را از دست بدهید؟ در این صورت به یاد داشته باشید که نیازی نیست انرژی خود را بیش از حد، برای تصمیم گیری هدر دهید. بسیاری از تصمیمات در واقع اهمیت چندانی ندارند و معمولاً می توانید تصمیم خود را سریع بگیرید و در شروع به انجام فعالیت مربوطه کنید؛ نگران نباشید؛ زیرا در حین طی مسیر در صورت نیاز می توانید جهت خود را عوض کرده و کار را به گونه دیگری پیش ببرید. به یاد داشته باشید که معمولاً تصمیم گیری سریع بهتر از این است که هرگز تصمیمی نگیرید.

6- هرچه بیشتر کار می کنید، کمتر نتیجه می گیرید
آیا تصور می کنید هرچه زمان بیشتری صرف می کنید، نتیجه کمتری از کارتان دریافت می کنید؟ این طرز تفکر نشان می دهد که شما زمان خود را به درستی مدیریت نکرده اید. همچنین ممکن است این تفکر، ناشی از کار بیش از اندازه شما باشد. وقتی بیش از حد توانتان فعالیت می کنید، کارایی تان کاهش چشمگیری پیدا می کند و دقیقاً از همین جا است که برای انجام فعالیت ها نیاز به صرف زمان مضاعف دارید. برای جلوگیری از این اتفاق، کافی است حواستان به گذر زمان باشد. در این صورت همواره می دانید که هر وظیفه شما چقدر زمان را به خود تخصیص می دهد. به عنوان مثال می دانید که نوشتن یک پست در وبلاگ معمولاً 2 ساعت وقت می برد. اگر تا الان 3 ساعت شده و شما همچنان مشغول هستید، پس یک جای کار می لنگد. دلیل آن را پیدا کنید تا بتوانید از زمان بهترین بهره را ببرید.

7- نمی توانید «نه» بگویید
آیا وقتی دیگران از شما درخواست کمک می کنند، بدون توجه به موقعیت فعلی خود به درخواست آنها پاسخ مثبت می دهید؟ پس باید یاد بگیرید در صورتی که لیست وظایف خودتان هنوز خالی نشده، به دیگران به راحتی «نه » بگویید. این کار ممکن است در ابتدا مشکل به نظر بیاید؛ ولی مطمئن باشید به سختی اش می ارزد و موجب می شود شما انجام وظایف خود را در اولویت قرار دهید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین