کد خبر: ۱۸۲۰۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۹
موسسه رند پل در گزارشی نوشت طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا، شانزده ساله شد و این در حالی است که هزاران نفر کشته شدند و هیچ دورنمای موفقیت آمیزی هم دیده نمی شود.
 موسسه رند پل در گزارشی نوشت طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا، شانزده ساله شد و این در حالی است که هزاران نفر کشته شدند و هیچ دورنمای موفقیت آمیزی هم دیده نمی شود.

در این گزارش به قلم راشل بلوینز آمده است: شانزده سال پیش در چنین روزی، کمتر از یک ماه پس از حملات یازدهم سپتامبر، رئیس جمهور جورج دبلیو بوش در نطقی تلویزیونی از کاخ سفید از آغاز جنگ افغانستان خبر داد.

او گفت: «به دستور من، ارتش آمریکا حملات علیه اردوگاه های آموزشی تروریست های القاعده و تأسیسات نظامی طالبان را در افغانستان آغاز کرد.»

آنچه که بوش به آن اشاره نکرد، این حقیقت بود که جنگ در افغانستان به طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا تبدیل می شود. این که هزاران آمریکایی کشته می شوند و میلیاردها دلار پول مالیات دهندگان به بهای ماشین جنگی آمریکا هدر می رود و «جنگ علیه تروریسم» تنها سبب اشاعه تروریسم می شود.

در پی حمله آمریکا، بیش از سی و یک هزار غیر نظامی در افغانستان کشته شدند. باید خاطر نشان کرد که طی چند سال گذشته،‌ شمار غیرنظامیان کشته شده به صورت قابل توجهی افزایش یافت و این موضوع یادآور این مسئله است که اوضاع تنها در حال بدتر شدن است.

سازمان ملل در سال دو هزار و نه شروع به مستند کردن تلفات غیرنظامیان در افغانستان کرد. شمار غیرنظامیانی که در آن سال کشته یا زخمی شدند حدود شش هزار نفر بود. طی سال ها این تعداد به طور مداوم افزایش یافت و در سال دو هزار و شانزده، به رقم بی سابقه حدود سه هزار و پانصد نفر رسید و حدود هشت هزار نفر نیز زخمی شدند.

در گزارش سازمان ملل متحد در سال دو هزار و هفده آمده است شمار تلفات کودکان طی سال گذشته نه درصد افزایش داشت و میزان تلفات زنان نیز با افزایش بیست و سه درصدی مواجه بود. در این گزارش همچنین ادعا شده است افزایش حملات هوایی سبب افزایش چهل و سه درصدی کشته شدگان شده است.

قبل از حمله آمریکا به افغانستان، تولید خشخاش در این کشور به شدت پایین بود. حضور ارتش آمریکا نه تنها سبب افزایش تولید تریاک در افغانستان شد -زیرا نیروی دریایی آمریکا از مزارع کشت خشخاش حفاظت می کرد- بلکه، ارتش آمریکا سبب افزایش قابل توجه تجارت غیرقانونی مواد مخدر شد.

بر اساس گزارش دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد، بین سال های دو هزار و پانزده و دو هزار و شانزده، تولید تریاک در افغانستان با افزایش چهل و سه درصدی مواجه شد و منطقه مورد استفاده برای کشت خشخاش نیز ده درصد افزایش یافت و به دویست و یک هزار هکتار رسید. یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد اعلام کرد این ارقام «نگران کننده است.»

پس از شانزده سال جنگ و هزینه بیش از یک تریلیون دلاری، آمریکا نه تنها به افغانستان کمک کرد تا به بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان تبدیل شود، بلکه تضمین کرد که این کشور جنگ زده حدود نود درصد از تریاک را در جهان تولید کند.

زمانی که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال دو هزار و هشت در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد، وعده داد به جنگ افغانستان پایان خواهد داد. اما این اتفاق رخ نداد و اکنون رئیس جمهور ترامپ اعلام کرده است که جنگ در افغانستان به این زودی ها به پایان نمی رسد و در حالی که آمریکا یک راهبرد را در افغانستان مدنظر دارد، اما به نظر نمی رسد این راهبرد شامل «خروج» از این کشور شود.

طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا شانزده ساله شده است. در حالی که شمار زیادی آمریکایی از مفهوم مداخله نظامی حمایت کرده اند اما آنها همچنین این سوال را مطرح کرده اند که چرا آمریکا به جنگی ادامه می دهد که سبب افزایش تروریسم، کشته شدن غیرنظامیان بی گناه و تولید مواد مخدر می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین