|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۲
کد خبر: ۱۸۱۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵
بعد از پیروزی‌های اخیر محور مقاومت در مبارزه با داعش و گروهای تروریستی-تکفیری و قطعی شدن پیروزی کامل وصددرصد آنان در منطقه ، رهبران سعودی دست به دامن روسیه شده اند تا موقعیت خود را بهبود بخشند.
 بعد از پیروزی‌های اخیر محور مقاومت در مبارزه با داعش و گروهای تروریستی-تکفیری و قطعی شدن پیروزی کامل وصددرصد آنان در منطقه ، رهبران سعودی دست به دامن روسیه شده اند تا موقعیت خود را بهبود بخشند.

 بعد از پیروزی‌های اخیر محور مقاومت (ایران،سوریه،حزب الله لبنان،روسیه) در مبارزه با داعش و گروهای تروریستی-تکفیری در عراق و سوریه و قطعی شدن پیروزی کامل وصددرصد آنان در منطقه و ریشه‌کن شدن تمامی نیروهای تروریستی که تحت حمایت اتحاد عربستان و امارات بودند؛ رهبران عربستان سعودی با یک شکست کامل در منطقه به دلیل سیاست‌های غلط و نادرست خود روبرو شده‌اند. فلذا دور از انتظار نیست که عربستان سعودی به دنبال جبران شکست‌های اخیر خود در منطقه و بازیابی اعتبار و وجهه ازدست‌رفته‌اش باشد.

عربستان سعودی تحت هر شرایطی متحد نزدیک وهم پیمان ایالات متحد آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه است و از حمایت‌های همه‌جانبه امریکا سود می‌برد. به‌عنوان‌مثال عربستان سعودی باوجود انجام جنایات جنگی و ضد بشری با مردم بی‌گناه بحرین و یمن، نه‌تنها هنوز با هیچ عکس‌العمل خاصی از سوی جوامع جهانی و سازمان‌های بین‌المللی و آمریکا روبرو نشده است بلکه باوجود قتل‌عام مردم بی‌دفاع و غیرنظامی همواره با چراغ سبز امریکا مواجه بوده است.

لیکن در دو سال اخیر و با شکست‌های سنگین داعش در منطقه و قدرت گرفتن ارتش عراق و سوریه ، بسیاری از معادلات لابی صهیونیست‌ها و هم‌پیمانان آنان یعنی عربستان سعودی برهم‌خورده است.

عربستان سعودی در چند سال اخیر ، به‌عنوان حامی مستقیم داعش و گروهای تکفیری در منطقه ، باهدف سرنگونی دولت سوریه و بشار اسد و ناامن کردن کل منطقه و گسترش نفوذ خود در کشور شیعه‌نشین عراق و حتی تغییر حکومت در این کشور تمامی توان مالی و سیاسی خود را به کار گرفته است ، ولی دررسیدن به این اهداف کاملاً ناکام مانده است .

با تحولات اخیر صورت گرفته در منطقه مخصوصاً در دو کشور عراق و سوریه و تغییر سیاست ترکیه در قبال رفتارها و سیاست‌های عربستان سعودی و فاصله گرفتن ترک‌ها از سیاست‌ها و خط‌مشی‌های رهبران مرتجع سعودی در قبال مسائل منطقه‌ای ، عربستان سعودی بیشتر از همیشه شکست و عقب‌ماندگی سیاسی را در منطقه احساس می‌کند وسعی دارد با تکیه‌بر درامدهای نفتی خود و ارائه پیشنهادهای اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های کلان و اغواکننده به کشورهای منطقه‌ای و غیر منطقه‌ای ، نوعی همسویی در بین این کشورها با عربستان سعودی به وجود بیاورد و با دادن پول و رشوه حمایت جهانی را برای خود خریداری نماید.

لیکن با تمامی این تلاش‌ها تنها ایالات‌متحده امریکا و رژیم صهیونیستی از عربستان سعودی حمایت می‌کند. حضور نظامی ایالات‌متحده در خلیج‌فارس به خاطر دلارهای عربی و دسترسی آسان به شریان انرژی در منطقه و کنترل مستمر آن است که در این مسیر عربستان سعودی به‌عنوان ابزاری در راستای افزایش سلطه غرب بر منطقه عمل می‌نماید.

عربستان سعودی برای پوشش ضعف‌ها و پرهیز از عواقب شکست‌های فضاحت‌بار و گسترده خود در منطقه سعی دارد تا به روسیه نیز نزدیک شود و برای خود وجهه‌ای مقبول کسب نماید.بنابراین اگرچه عربستان سعودی در ظاهر باهدف دیدار با مسئولین کاخ کرملین وارد این کشور می‌شود ولی تلاش دارد تا هم‌نظر مثبت روسیه برای حمایت از عربستان و خواسته‌هایش را جلب نماید و هم طبق اعلام خبرگزاری‌های روسی ، چهار گردان موشک «اس ۴۰۰» از روسیه خریداری کند تا شاید بتواند برای خود و کشورش حاشیه امنی هرچند ظاهری رقم بزند.

پوتین و ملک سلمان در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در نوامبر ۲۰۱۵ دیداری با یکدیگر داشته‌اند و بعدازآن در قالب یک تماس تلفنی بسیار محدود برای بررسی بحران سوریه و راه‌حل‌های آن با یکدیگر صحبت کرده‌اند. البته با توجه به شرایط فدراسیون روسیه و مسائل پیرامونی آن‌که توسط ایالات‌متحده امریکا هم به‌شدت تشدید می‌شود و برنامه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و شیطنت‌های عربستان سعودی برای برهم زدن نظم منطقه‌ای ، بعید به نظر می‌رسد که مسکو به وعده‌های عربستان سعودی روی خوش‌نشان بدهد و به آن اعتماد کند.

به دلیل نقش مهمی که روسیه در این اواخر در چندین عرصه سیاسی مهم بخصوص در سوریه و یمن ایفا کرد؛ سعودی‌ها به دنبال جلب رضایت و حمایت روس‌ها با دلارهای نفتی خود می‌باشند؛ که با توجه به همکاری‌های گسترده روسیه، ایران و ترکیه و اهداف و منافع مشترک آن‌ها در منطقه که در تضاد کامل با سیاست‌های آمریکا و عربستان سعودی است؛ بسیار بعید به نظر می‌رسد که از جنبه سیاسی این سفر سود خاصی برای عربستان در پی داشته باشد.

در حقیقت بعد از شکست سیاست‌های آمریکا و عربستان در ایجاد تفرقه و جنگ‌افروزی در منطقه ( به‌وسیله تکفیرهای داعش) ، این دو کشور دیگر قدرتی برای تأثیرگذاری در مسائل و مناسبات منطقه و کشورهای همسایه خود ندارند. ازاین‌رو آمریکا با حمایت از کردها سعی دارد ، تاثیرگزاری خود را افزایش دهد و عربستان هم چاره‌ای ندارد جز اینکه به سمت قدرت‌های تأثیرگذار در منطقه ازجمله روسیه برود تا شاید به‌وسیله روس‌ها بتواند تأثیری در مسائل منطقه و کشورهای همسایه خودش داشته باشد.

منبع : مشرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین