|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹
کد خبر: ۱۸۱۵۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۰
یکشنبه نهم مهرماه مرگبارترین تیراندازی در تاریخ معاصر امریکا در یک جشنواره موسیقی در لاس‌وگاس صورت گرفت که بر اساس آن 59 نفر کشته و بیش از 500 نفر زخمی شدند.
یکشنبه نهم مهرماه مرگبارترین تیراندازی در تاریخ معاصر امریکا در یک جشنواره موسیقی در لاس‌وگاس صورت گرفت که بر اساس آن 59 نفر کشته و بیش از 500 نفر زخمی شدند.

به‌گفته پلیس فدرال امریکا مهاجم 64 ساله به نام «استیون پداک» از طبقه سی‌ودوم هتلی که در مجاورت محل برگزاری کنسرت موسیقی قرار داشت مردم را به رگبار بست و سپس اقدام به خودکشی کرد. در حالی که گروه تروریستی داعش ساعتی پس از این حمله مسئولیت آن را پذیرفت، «جو لومباردو» کلانتر لاس‌وگاس این تیراندازی را حمله‌ای انفرادی توصیف کرد.

فرد مهاجم که ساکن یکی از شهرهای نزدیک لاس‌وگاس بود و اصلیت امریکایی داشت از چند شب قبل دراین هتل بسر می‌برد و لحظاتی پس از تیراندازی مأموران پلیس جنازه او را در کنار 10 قبضه اسلحه شناسایی کردند. در حالی که بیش از 22 هزار نفر در این کنسرت حضور داشتند و تلفات ناشی از این تیراندازی می‌توانست به مراتب بیشتر باشد، به نظر شما فناوری تا چه اندازه قادر بود جلوی چنین اتفاقی را بگیرد؟

کنترلگرهای هوشمند سلاح
فناوری در عرصه نظامی پیشرفت‌های فراوان کرده است و هم‌اکنون سیستم‌های هوشمند برای کنترل و ایجاد محدودیت در استفاده از سلاح‌های گرم به کار گرفته می‌شود. با این توضیح اسلحه‌هایی ساخته شده است که اثر انگشت صاحب خود را شناسایی می‌کند و تا هویت شخص توسط سلاح تشخیص داده نشود، امکان استفاده از آن وجود ندارد. علاوه بر این قفل‌های هوشمند و سیستم‌های امنیتی پیشرفته نیز در سلاح‌های امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرند و سازمان‌های نظامی فناوری‌های مذکور را مورد تأیید قرار داده‌اند تا جلوی هرگونه اشتباه در این زمینه گرفته شود. چنین ابزارهایی می‌توانند جلوی شلیک‌های ناخودآگاه و غیرمنتظره را بگیرند، ولی در کشوری مثل امریکا که امکان استفاده از سلاح گرم وجود دارد صاحب قانونی آن براحتی می‌تواند به مردم شلیک کند.

در حالی که هنوز بدرستی اعلام نشده است «استیون پداک» با سلاح قانونی خود مردم را به رگبار بست یا از سلاح شخص دیگری استفاده کرد، کارشناسان توضیح دادند بخش اعظم حملات مشابه در کشور امریکا توسط افرادی صورت می‌گیرد که به صورت قانونی صاحب اسلحه بوده‌اند و هنوز فناوری به سمتی نرفته است که بتواند جلوی چنین حملاتی را بگیرد.

«مارگوت هیرش» مدیر گروه امنیت سلاح در «بنیاد چالش‌های فناوری هوشمند امریکا» در این خصوص گفت: «ما هرگز نمی‌توانیم بگوییم سلاح‌های هوشمند جلوی کشتار جمعی را خواهند گرفت. با وجود این اگر بتوانیم سلاح‌های گرم را ایمن‌تر کنیم، جان بسیاری از افراد را نجات خواهیم داد». استفاده گسترده از سلاح‌های هوشمند در مقیاس جهانی و در شرایط فعلی مسأله غیرواقعی خواهد بود. لابی اصلی اسلحه در امریکا مکانیسم ایمنی در محصولات جدید را برپایه فناوری‌های موبایلی از جمله سیستم احراز هویت دیجیتال می‌سنجد و در این میان سازمان‌هایی مانند «انجمن ملی اسلحه امریکا» اعلام کرده است که به میزان قابل ملاحظه روی فناوری‌های هوشمند سرمایه‌گذاری می‌کند تا ایمنی در سلاح‌های گرم افزایش یابد تا از این طریق چنین ابزاری نتواند به صورت عمومی توسط مردم به کار گرفته شود و محدودیت‌های فراوان در جریان فروش اسلحه اعمال شود.

«روبرت اسپیتزر» از محققان علوم سیاسی در مرکز SUNY Cortland می‌گوید: «در بخش تحقیق و توسعه تا امروز تلاش‌های فراوان برای ورود فناوری‌های هوشمند به اسلحه صورت گرفته است. ولی باید گفت هنوز هیچ نمونه عملی و کاربردی در این زمینه ارائه نشده است و باید تلاش‌های بیشتر در این زمینه انجام شود».

بازتاب‌های شبکه اجتماعی
تیراندازی مرگبار در لاس‌وگاس امریکا مردم این کشور را در بهت و نگرانی فرو برد و «دونالد ترامپ» ضمن اعلام عزای عمومی دستور داد تمام پرچم‌های امریکا به احترام قربانیان به حالت نیمه‌افراشته درآید. مدیران بزرگترین شرکت‌های فناوری با شنیدن خبر مربوط به این تیراندازی با قربانیان ابراز همدردی کردند و آن را شرارت محض خواندند. «تیم کوک» مدیرعامل اپل روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «قلب‌های ما با قربانیان، خانواده‌ها و عزیزان حادثه لاس‌وگاس است که صبح امروز گریه می‌کنند».

«ساتیا نادلا» مدیرعامل شرکت مایکروسافت هم توئیت خود را این گونه منتشر کرد: «قلب و افکار من با مردم، خانواده‌ها و اهالی لاس‌وگاس است که از این خشونت وحشتناک و بی‌معنی تأثیر پذیرفتند». «شِرلی ساندبرگ» مدیر عملیاتی فیسبوک هم در پیام خود به خانواده‌های بازماندگان حادثه لاس‌وگاس تسلیت گفت و «مارک زاکربرگ» با انتشار پیامی روی شبکه اجتماعی فیسبوک این‌گونه نوشت: «خیلی سخت است که باور کنیم افراد زیادی در جریان تیراندازی لاس‌وگاس جان خود را از دست داده‌اند. دشوار است که تصور کنیم چرا کار را برای افرادی که می‌خواهند چنین اقداماتی بکنند سخت‌تر نکرده‌ایم. جامعه ما بررسی‌های امنیتی مختلف را در نظر گرفته است، بنابراین شما می‌توانید هر فردی که قصد ورود به منطقه مشخص را دارد از نظر امنیتی بررسی کنید».

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا نیز نخستین عکس‌العمل خود نسبت به تیراندازی لاس‌وگاس را در قالب یک توئیت نمایان کرد و لحظاتی پس از این اتفاق نوشت: «تسلیت و همدردی گرم من را برای قربانیان و خانواده‌های تیراندازی وحشتناک لاس‌وگاس پذیرا باشید. خداوند شما را حفظ کند».

از نخستین لحظات تیراندازی در کنسرت موسیقی لاس‌وگاس تصاویر ویدئویی که کاربران حاضر در صحنه با گوشی هوشمند خود تهیه کرده بودند روی شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد. ولی برخلاف ادعاهای قبلی، شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله گوگل و فیسبوک نتوانستند به کمک فناوری‌های هوشمند خود جلوی انتشار اخبار نادرست و جعلی را در این زمینه بگیرند.

به‌عنوان مثال، بخش Top Stories که در بخش اخبار گوگل مهم‌ترین وقایع جهان را اعلام می‌کند صبح روز دوشنبه به نقل از سایت اینترنتی 4chan فردی به نام «دانلی» را به‌عنوان عامل حادثه تیراندازی معرفی کرد و بررسی‌های بیشتر نشان داد «دانلی» نام یکی از سیاستمداران دموکرات امریکایی است که با ترامپ مشکل دارد. در پی این اتفاق سخنگوی گوگل با انتشار بیانیه‌ای توضیح داد هوش مصنوعی به کار رفته در پلتفرم اینترنتی آنها به گونه‌ای طراحی شده است که نباید مطلب 4chan در صدر اخبار منتشر شود و الگوریتم‌های گوگل با فاصله زمانی کوتاه این مسأله را تشخیص داده‌اند. شبکه اجتماعی فیسبوک نیز با مشکل مشابه مواجه شد و مجموعه گسترده‌ای از اخبار نادرست را در این زمینه به انتشار رساند که مورد انتقاد کاربران و کارشناسان قرار گرفت.

در مجموع آنچه که خبرگزاری سی‌ان‌ان از واقعه لاس‌وگاس نقل کرد، ناتوانی فناوری برای جلوگیری از این گونه حملات بود و اگرچه صنعت جهانی فناوری در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای را در بخش امنیت انجام داد، ولی باید اعتراف کرد که هنوزهم هیچ اتفاق قابل ملاحظه‌ای در این زمینه صورت نگرفته است.

منبع : ایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین