|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
کد خبر: ۱۸۱۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۴:۰۰
دانشمندان در اقدامی جدید موفق شدند مغز انسان را برای اولین بار مستقیما به اینترنت، متصل کنند! اتصال مغز انسان به اینترنت دستاوردی بزرگ برای دانشمندان به شمار می‌آید.
 دانشمندان در اقدامی جدید موفق شدند مغز انسان را برای اولین بار مستقیما به اینترنت، متصل کنند! اتصال مغز انسان به اینترنت دستاوردی بزرگ برای دانشمندان به شمار می‌آید.

از ضربه زدن روی نمایشگر گوشی هوشمند خود به منظور جست‌و‌جو در فضای اینترنت خسته شده‌اید؟ مشکلی نیست؛ چرا که «Brainternet» این‌جاست تا دوای دردتان باشد! گروهی از محققان در دانشگاه ویتس شهر ژوهانسبورگ -که تا پیش از این، کار فوق‌العاده‌ای انجام نداده بودند- به یک‌باره ظهور کردند و به نظر می‌رسد که موفق شده ‌اند مغز انسان را برای اولین بار «مستقیما» به اینترنت متصل کنند.شاید خواندن این متن آسان باشد، اما بدانید اتصال مغز انسان به اینترنت به هیچ‌وجه کار ساده‌ای نیست. وقتی کسانی مثل ایلان ماسک و حتی شاخه علوم پنهان در ارتش ایالات متحده با چنین فناوری عجیبی به مشکل خورده‌اند، خیلی تعجب آور است که به یک‌ باره گروهی تحقیقاتی با بودجه و تجهیزات کمتر بتواند چنین کاری را عملی کند.

اما از اتصال مغز انسان به اینترنت گفتیم؛ محققان ژوهانسبورگی دقیقا چه کاری انجام داده‌اند؟!بر اساس اطلاعات رسمی، گروهی از دانشمندان علوم اعصاب به همراه مهندسان در این کار از یک الکتروانسفالوگرام (دستگاهی که سیگنال‌های الکتریکی از مغز تهیه می کند و آن را به صورت نوار مغزی در می‌آورد) استفاده کرده‌اند و موفق شده‌اند با آن، یک سری فعالیت عصبی را به یک‌رزبری پای انتقال دهند. رزبری پای می‌تواند اطلاعات دریافتی از الکتروانسفالوگرام را روی یک برنامه مخصوص، استریم کند که نتیجه نهایی آن، قرار گرفتن اطلاعات یاد شده روی یک وب‌سایت است و همه افراد می‌توانند در هر زمانی که خواستند، آن را مشاهده کنند.

خب، تا این‌جای کار مطمئنا همه چیز طبق تصورات شما نبود و فهمیدید که در زمینه‌هایی اشتباه می‌کنید. این فرایند اساسا پنجره‌ای به درون فعالیت‌های عصبی افراد است و به واسطه آن می‌توان به این موضوع مهم در مغز افراد، دسترسی پیدا کرد. اگر واقع‌بینانه به این موضوع بنگریم، باید بگوییم که اتصال مغز انسان به اینترنت برای نخستین بار است که در صنعت علوم اتفاق می‌افتد و از این نظر باید به انجام‌دهندگانش تبریک گفت. حتی ذکر این نکته ضروری است که انگیزه‌های پشت این پروژه بزرگ نیز به نوبه خود ستودنی است.

آدام پانتانویتز، هماهنگ‌کننده این پروژه و یکی از استادان دانشگاه مهندسی برق ویتس، در اطلاعیه‌ای گفته است:در نهایت به دنبال این هستیم که بین افراد و مغزشان تعامل برقرار کنیم که این امر،باعث می‌شود فرد بتواند محرک مخصوصی را به مغز بدهد و واکنش آن را مشاهده کند. اگرچه محققان دانشگاه ویتس با مشاهده نتایج حاصل از الکتروانسفالوگرام به نتایج یاد شده رسیده‌اند، اما موضوع مهم این است که حال دیگر افراد بیشتری می‌توانند بفهمند که در مغزشان چه خبر است.

البته همه چیز به همین خلاصه نمی‌شود. پانتانویتز در ادامه اظهاراتش می‌گوید: «Brainternet (برینترنت) می‌تواند در آینده با بهبودهایی رو به رو شود؛ تا حدی که مثلا بتواند نتایج ثبت‌شده را داخل یک اپلیکیشن مخصوص گوشی‌های هوشمند طبقه‌بندی کند و در اختیار یک الگوریتم ماشینی قرار دهد. این یعنی در آینده، امکان انتقال اطلاعات از دو جهت در مغز فراهم می‌شود؛ جهت ورودی و خروجی.

به طور کلی، اگر علم برنامه‌نویسی بتواند به اندازه کافی پیشرفت کند و به بلوغ برسد، امکان ارسال سیگنال‌های الکتریکی در قالب داده به مغز افراد فراهم خواهد شد. اگرچه هنوز راهی طولانی برای تحقق این مهم در پیش داریم، زیرا مغز انسان هنگام مقایسه با رایانه‌های امروزی، تفاوت‌های بسیار زیادی در زمینه پردازش داده دارد.

رایانه های امروزی از سیگنال‌های دودویی استفاده می‌کنند و این یعنی اطلاعات مختلف فقط در قالب صفر و یک نمایش داده می‌شود. از طرفی، مغز انسان دارای میلیاردها میلیارد انتقال بیوالکتروشیمیایی است که به اندیشه‌ها و اعمال فرد ربط دارند و بدیهی است که در قالب صفر و یک بیان نمی‌شوند.اگر واقعا می‌خواهیم به چنین جایگاهی برسیم، در کنار داشتن یک دستگاه تبدیل‌کننده داده بین رایانه و مغز انسان، باید راهی برای فهمیدن این موضوع که هر سیگنال روی چه نوع اندیشه و اعمالی تاثیر می‌گذارد نیز پیدا کنیم که این موضوع، کار بسیار سختی است البته تجربه نشان داده در زندگی امروزی فقط غیرممکن، غیرممکن است!
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین