|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵
کد خبر: ۱۸۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
رییس جمهوری با تاکید بر این که راه حضرت امام خمینی (ره) را ادامه خواهیم داد، گفت: پرچم اسلام، لا اله الا الله و محمد رسول الله را بر همه قله ها به اهتزاز درخواهیم آورد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح سه شنبه در جمع مهمانان خارجی شرکت کننده در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره) افزود: برای همه ما افتخار است که بعد از 25 سال همچنان عشق به امام بصورت افتخاری مستمر وجود دارد، مطمئن هستم گذشت زمان و تاریخ محبوبیت و عشق مردم را نسبت به امام راحل راه او و اندیشه های او بیشتر خواهد کرد.

وی اضافه کرد: برای همه ما افتخار است که بعد از 25 سال، م احترام به امام، حرکت در راه و مسیر امام، برای همه ایرانیان و مسلمانان علاقه مند به راه امام به صورت یک افتخار مستمر وجود دارد.

رییس جمهوری تصریح کرد: علما، صاحب نظران، اندیشمندان و فرهیختگانی از کشورهای مختلف به احترام امام و به یاد امام در سالگرد ایشان، مهمان عزیز جمهوری اسلامی ایران هستند.

پیش از انقلاب، ملت ایران از تحقیر تاریخی رنج می بردند

روحانی عنوان کرد: شاید 52 سال پیش زمانی که امام رهبری نهضت بزرگ اسلامی را آغاز کردند، کسی فکر نمی کرد که در دوران کوتاهی امام بتواند در برابر همه معضلات و مشکلات داخلی و بین المللی که دراین مسیر و در این راه پیش روی نهضت اسلامی بود، انقلاب و نهضت را به پیروزی برساند و اهداف مورد نظر خود را محقق سازد.

وی افزود:ایران 50 سال پیش از سه عارضه مهم تاریخی و سیاسی در رنج و عذاب بود.رنج اول تحقیر تاریخی در برابر حکام مستبد و استبداد بود.

رییس دولت یازدهم عنوان کرد: مردم ایران به عنوان مردمی که دارای سابقه تمدنی هزاران ساله بودند، مردمی که اولین دولت را در تاریخی ساختند، مردمی که پس از بعثت پیامبر عظیم الشان اسلام (س)، اسلام را با افتخار در آغوش کشیدند و در رشد فرهنگ و تمدن اسلامی نقش به سزایی را ایفا کردند، متاسفانه در قرن های اخیر و از جمله در 50 سال پیش هیچ نقشی در حکومت و حاکمیت نداشتند.

مشروعیت حاکمیت در آن زمان موروثی بود

روحانی اضافه کرد: مشروعیت حاکمیت و حکومت در آن دوران نه از رای مردم نشات می گرفت و نه از احکام الهی و سنت پیامبر ریشه می گرفت؛ مشروعیتی که در آن زمان برای حکومت ساخته بودند، موروثی بودن، شاهی فرزند شاه گذشته بودن و از طرفی هم حمایت قدرت های بزرگ و برخی ابرقدرت ها از حاکمیت سیاسی این کشور بود.

وی تصریح کرد: گاهی صندوق آرا به عنوان تشریفات در میان مردم ظهور پیدا می کرد اما همه مردم می دانستند چه رای بدهند و چه ندهند و یا نام هر کس را که در صندوق بیندازند، آنچه حاکمیت نامشروع تصمیم گرفته است، سرنوشت نهایی آن صندوق ها خواهد بود.

رییس دولت تدبیرو امید اظهار داشت: استبداد، تحقیر اول بر ملت ایران و رنج بزرگ برای همه مردم وحکمرانی ناروا و نامشروع برملتی بزرگ بود.

تصمیم گیر نهایی در پیش از انقلاب، قدرت های بزرگ بودند

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در کنار معضل استبداد، معضل استعمار بود. نفوذ، دخالت و تاثیرگذاری قدرت های بزرگ به ویژه غرب و در راس آنها آمریکا و در دورانی انگلیس بر سرنوشت ملت ایران .

رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: مردم ایران به خوبی می دانستند که تصمیم گیرنهایی حتی حاکم مستبدی که به ظاهر خود را فرمانروای مردم می داند، هم نیست. تصمیم گیری نهایی از آن قدرت های بزرگ و به ویژه از آن حکومتی همانند آمریکا براین سرزمین بود.

روحانی گفت: اگر ما بخواهیم دوران نهضت اسلامی را در چند بخش تقسیم کنیم ،سال 1341، زمستان 1341 شروع حرکت دوم و در سال 43 که حرکت سوم را در نهضت اسلامی شاهد هستیم، دورانی است که امام با کاپیتولاسیون و مصونیت مستشاران نظامی آمریکا در ایران مخالفت می کند.

طبق اسناد و مدارک، کاخ سفید تصمیم اصلی را در تبعید امام گرفت

رییس جمهوری ادامه داد: در سال 1343 سخنرانی معروف امام علیه مصوبه ای بود که در مجلسین آن زمان(مجلس شورای ملی و سنا) نسبت به لایحه ای بود که دولت برای مصونیت مستشاران نظامی آمریکا را به تصویب رساند.

وی با بیان این که امام در برابر آن لایحه ایستاد و آن را نامشروع اعلام کرد، اظهار داشت: امام در همان روز بود که اعلام کرد، رییس جمهور آمریکا امروز منفورترین فرد در نزد ملت ایران است.

روحانی خاطر نشان کرد: همان مخالفت، همان مبارزه و همان ایستادگی که در واقع حرکت ضد استعمار در کنار حرکتی که ضد استبداد شروع شده بود، باعث شد تا امام را از ایران به ترکیه و سپس از ترکیه به عراق تبعید کنند.

رییس جمهوری افزود: طبق اسناد و مدارک موجود، کسی که تصمیم اصلی را برای تبعید امام در آن تاریخ می گیرد کاخ سفید است و سپس دولت ایران.

وی ادامه داد: بنابراین رنج دوم و تحقیر دوم برای ملت ایران، موضوع مداخلات خارجی و استعمار در این سرزمین بود.

رییس جمهوری افزود: آن ها برای نیروهای مسلح، اقتصاد، فرهنگ، دانشگاه ها، آموزش و پرورش، مسائل اجتماعی و سبک زندگی مردم ما تصمیم می گرفتند و مستشاران مختلف نظامی، اقتصادی و فرهنگی را بر سر مسوولان و تصمیم گیران آن زمان در این کشور مسلط ساختند.

روحانی گفت: ملت ایران نه استبداد و نه استعمار را قبول داشت، بلکه ملت ایران دنبال استقلال، آزادی و حاکمیت ملی بود، اما آیا این کار شدنی بود؟ آیا می شد همزمان بدون حمایت قدرت های بیرونی و ابر قدرت ها و بدون داشتن امکانات تبلیغی مدرن مثل رادیو و تلویزیون و بدون داشتن هر گونه قدرت نظامی در برابر استعمار و استبداد مبارزه کرد و در این مبارزه سخت به پیروزی رسید؟

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: علاوه بر این، در این نهضت هدف سومی هم دنبال می شد. استبداد زدایی ، استعمار زدایی و حاکمیت احکام الهی، قرآن مجید و شریعت در سراسر زندگی مردم در این کشور جزو اهدافی بود که دنبال می شد.

وی گفت: گرچه مردم ما مسلمان بودند و علاقه مند به قرآن، پیامبر، اهل بیت و عاشق اسلام بودند و به اجرای احکام الهی مصمم بودند اما در آن شرایط، قدرت شرق، اسلام را به عنوان تفکر کهنه ای که دورانش سپری شده است و یا به تعبیری دین را افیون ملت ها، اعلام می کردند و غرب هم بازگشت به احکام اسلام و خدا را ارتجاع و واپسگرایی می خواند و آن را با تمدن امروز و مدرنیته در تضاد و تناقض می دید.

رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: در آن شرایط که قدرت شرق و غرب با نفوذ و ظهور و بروز اسلام مخالف بودند و با آن مبارزه می کردند و حاکمیت آن زمان و حکومت موجود در ایران علیه احکام اسلام و نفوذ حکم الهی به پا خاسته بود و یک به یک احکام اسلام را زیر پا می گذاشت، آیا احیای اسلام، زنده کردن اسلام، بازگشت اسلام از سطرهای صفحات کتاب ها و از کنج مدرسه ها و حجره ها و از کنج مساجد به صحنه و جامعه و در سرتاسر زندگی اقتصادی، فرنگی و اجتماعی مردم امکان پذیر بود؟
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
مهدی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۷
0
2
راه امام را با شعار سکولاریسم چگونه ادامه میدهید؟!
چرا مردم فریبی میکنید، رک و راست بگویید کاری به دین مردم ندارید
البته گفتید ولی گوش تیز میخواهد تا بشنود
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین