نشست تخصصي مسئوليت اجتماعي و سازمان هاي مردم نهاد در حوزه سلامت چهارشنبه ٢٩ شهريور ساعت ١٠ صبح در محل دفتر كرسي يونسكو در سلامت اجتماعي و توسعه با حضور علاقمندان و فعالان حوزه سلامت اجتماعي و سازمان هاي مردم نهاد برگزار شد.
نشست تخصصي مسئوليت اجتماعي و سازمان هاي مردم نهاد
در حوزه سلامت چهارشنبه ٢٩ شهريور ساعت ١٠ صبح در محل دفتر كرسي يونسكو در
سلامت اجتماعي و توسعه با حضور علاقمندان و فعالان حوزه سلامت اجتماعي و
سازمان هاي مردم نهاد برگزار شد.
در اين نشست جناب آقاي دكتر يونس نور بخش رئيس كرسي يونسكو در ابتدا با معرفي اين كرسي به عنوان يك نهاد غير دولتي وابسته به دانشگاه تهران و يونسكو با تفكيك آن به دو حوزه آكادميك و بخش ها ، كميته هاي مختلف آن را كه شامل كميته بين الملل ، كميته آموزش و كميته پژوهش هستند معرفي مرد كه در هر بخش برخي از اعضاي هيات علمي و اساتيد دانشكده علوم اجتماعي به عنوان اعضاي أصلي حضور دارند.
جلسه با سخنراني دكتر چراغچي پزشك و فعال اجتماعي و سخنران اصلي ادامه پيدا كرد، ايشان در ارائه سخنراني خود به اهميت مسئوليت اجتماعي و مسئوليت پذيري اجتماعي شركت ها و اثر آن بر سلامت اشاره كرده و استراتژي csr (مسئوليت پذيري شركت ها) را بسيار مهم دانسته و از چگونگي شكل گيري csr ها نكاتي را عنوان كردند.
وي از علاقه مندي شركت ها و انگيزه آن ها براي شروع اين فعاليت ها و عدم برآوردن تمامي نيازهاي اجتماعي جامعه توسط دولت ، رقابت در بازار كار ، نيازهاي دينفعان ، احترام و ارزش شركت ها و .. به عنوان دلائل مهم شكل گيري csr اشاره كردند.
همچنين از چالش هاي مسئوليت پذيري اجتماعي شركت ها به مسائلي چون فقدان مشاركت مردمي، كمبود سازمان هاي مردم نهاد ساختار يافته ، بحث شفافيت، نياز به ساخت ظرفيت هاي محلي ، درك محدود از ابتكارات مشاركت اجتماعي و... اشاره كردند.
در ادامه از csr به عنوان يك بليط برد- برد و دو طرفه و عامل أصلي رضايت خاطر ذينفعان و صاحبان شركت ها دانسته شده است، مسئوليت پذيري اجتماعي زماني براي مردم جا مي افتد كه ارزش و فرهنگ آن در ذهنيت ها إيجاد شود
وي از مسأله اولويت ها به خصوص محيط زيست و نقش دولت در پيشبرد اين برنامه نام برد.
وي همچنين از دو گروه مهم NGO ها در استفاده از csr ها با عنوان زيست محيطي حقوق بشر و فقر زدايي
و همچنين سلامت ، توانمند سازي و آسيب هاي اجتماعي در سطح بين الملي نام برد.
در ادامه دكتر روح الله نصرتي مدير بخش آموزش كرسي يونسكو به اين نكته اشاره داشتند كه در حال حاضر شاخص هاي روشني در csr براي همه جوامع وجود ندارد و بايد همه ملاحظات فرهنگي و اخلاقي در هر جامعه رعايت شود، در واقع csr بنگاه ها را ملزم به رعايت يك سري هنجارهاي اجتماعي خواهد كرد، وي همچنين بهخلا حضور علوم اجتماعي در بحث تدوين شاخص هاي مسئوليت اجتماعي اشاره كرد.
در پايان نيز جلسه پرسش و پاسخ با حضور نماينده NGO ها و دانشجويان تشكيل شد و جلسه با طرح موضوعات جديدي چون نقد Csr در گفتمان توسعه به پايان رسيد.
ارسال نظر