|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۳
کد خبر: ۱۷۹۳۲۸
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۳
سروش با این یادآوری که ائتلاف امید ناشی از شرایط سخت تایید صلاحیت‌ها بود، گفت: فراکسیون امید یکی از نتایج عملی این ائتلاف بود که اکنون با تعدادی از اصلاح طلبان و موتلفین به حضور فعال خود در صحن مجلس ادامه می‌دهد.
یک عضو فراکسیون امید گفت: تجربه ائتلاف در انتخابات مجلس دهم به هیچ وجه برای اصلاح‌طلبان به معنی نقض و رد ارزش ائتلاف نیست. اصلاح طلبان در صورت نیاز به ائتلاف در آینده، شاخصه‌های ورود بهتر و متقن‌تری را به کار خواهند گرفت تا ائتلاف از حداقل ریزش فردی برخوردار باشد.

ابوالفضل سروش  درباره احتمال ائتلاف نکردن اصلاح‌طلبان با سایر احزاب و جناح‌های موجود در انتخابات ۱۳۹۸ مجلس و یا هر انتخابات دیگر گفت: عدم ائتلاف در مباحث کلان و حتی جزئی سیاسی به معنی ایجاد تفرقه و یا آسیب به اتحاد ملی نیست، بلکه تنها یک مشی تاکتیکی موقت برای نیل به هدفی سیاسی و یا انتخاباتی آن هم برای یک مقطع و یا شرایطی از پیش تعیین ‌شده است.

وی در عین حال ائتلاف در انتخابات سال ۱۳۹۴ را برای رسیدن به اهدافش موفق آمیز دانست و گفت که این ائتلاف توانست تمام کرسی‌های تهران در مجلس دوازدهم را از آن خود کند چون برتری قاطع بر رقبا و انتقال پیام و مطالبات مردم به حاکمیت دو هدف سیاسی آن ائتلاف بود، البته این اعتقاد وجود دارد که اگر در سایر حوزه‌های انتخابیه نیز امکان رقابت بهتری برای اصلاح طلبان وجود داشت، رسیدن به چنین نتیجه‌ای آن هم در سراسر کشور دست یافتنی بود و در نتیجه می‌توانست اکثریت قاطع‌تری را به دست آورد.

سروش با این یادآوری که ائتلاف امید ناشی از شرایط سخت تایید صلاحیت‌ها بود، گفت: فراکسیون امید یکی از نتایج عملی این ائتلاف بود که اکنون با تعدادی از اصلاح طلبان و موتلفین به حضور فعال خود در صحن مجلس ادامه می‌دهد.

وی تعریف اهداف جدید برای انتخابات ۹۷ را بدیهی دانست و افزود: ممکن است شرایط آن زمان به گونه‌ای باشد که نیازی به ائتلاف حس نشود یا اینکه چاره‌ای جز ائتلاف با گروه‌های متفاوت‌تر آن هم با اعمال شرایط جدیدتری نباشد. با این حساب اظهارات رئیس فراکسیون امید را می‌توان اشاره تئوریک و عملی به همین مفاهیم کرد که در ماهیت این توضیحات تفرقه‌ای نیست و شاید در صورت نیاز ائتلاف‌ها و همگرایی‌های جدیدتری نیز ایجاد و بکار گرفته شود.

این عضو فراکسیون امید با یادآوری دستاوردهای ائتلاف "امید" در انتخابات ۹۴ بر اساس تعاریف تئوریک یک ائتلاف گفت: البته همان طور که انتظار می‌رفت برخی از این افراد بعد از ورود به مجلس از همراهی و هم قسم شدن با فراکسیون امید کنار رفتند که این رفتارها از غیر حزبی و غیرپاسخگو بودن آن‌ها بخصوص چهره‌های نسبتا مستقل‌تر از نظر حزبی نشات می‌گیرد؛ این تجربه برای اصلاح طلبان به هیچ وجه به معنی نقض و رد ارزش ائتلاف نیست بلکه در صورت نیاز به ائتلاف در آینده شاخصه‌های ورود بهتر و متقن‌تری را به کار خواهند گرفت تا ائتلاف از حداقل ریزش فردی برخوردار باشد.

سروش در جمع بندی گفت: از آن جا که ائتلاف امید در سال ۱۳۹۴ به اهداف انتخاباتی خود بطور کامل البته در حوزه‌های قابل رقابت پس از اعمال نظارت شورای نگهبان رسید و در ادامه نیز به موفقیت نسبتا خوبی در تشکیل فراکسیون امید آن هم در حد انتظار از یک جامعه تقریبا غیر حزبی از سیاسیون نائل آمده است، ان‌شاءالله در ادامه و در سال ۱۳۹۸ با بررسی و تحلیل شرایط به ائتلاف جدید و یا عدم ائتلاف خواهد اندیشید.

وی در عین حال تاکید کرد که رسانه‌ها و تحلیل‌گران سیاسی باید در وهله اول به مفاهیم اولیه سیاسی همانند مفهوم تئوریک و پراتیک ائتلاف و صفت موقت بودن آن توجه کنند و بعد تحلیل های خود در مورد موفقیت و یا عدم موفقیت و یا نیاز یک جناح سیاسی به ائتلاف را بسط و نشر دهند.

نماینده تهران همچنین به معنای "ائتلاف" یا "سازواری" در مباحث سیاسی مبنی بر ایجاد نوعی اتحاد موقت بین احزاب، گروه‌ها و فعالان سیاسی برای رسیدن به هدف تعیین شده در مدت زمان خاصی اشاره کرد و اظهار داشت: بر این اساس ائتلاف می‌تواند بین احزاب سیاسی در انتخابات‌های مختلف همچون مجلس و ریاست جمهوری و یا فرآیندها و کُنش‌های سیاسی غیر انتخاباتی و موضع گیری‌های حزبی در بین احزاب و گروه ها باشد، همچنین ممکن است بین دولت‌ها در سطح بین المللی و برای اقدامی مشترک صورت پذیرد.

سروش با این توضیح که واژه ائتلاف در قاموس سیاسی با کلمه اتحاد اختلافاتی دارد، گفت: ائتلاف بسیار موقتی تر از اتحاد است و عمدتا شامل یک تک هدف واحد و محدودتر است که منجر به هیچ تغییری در باورها، نگرش‌ها و اعتقادات موتلفین نمی‌شود. البته ائتلاف می‌تواند در سطحی بسیار کوچکتر و در حد بیانیه‌های مشترک سیاسی بین گروه‌های مختلف سیاسی نیز باشد یا اینکه بجای به دست آوردن قدرت، بطور معکوس در جهت شکست دادن یک قدرت صورت پذیرد و بلافاصله در همان سطح پس از حصول نتیجه خاتمه یابد.

وی در پایان با اشاره به آیه‌ای از سوره انفال درباره الفت و دوستی گفت: همان طور که الفت و ائتلاف موفق بین قلوب را خداوند ایجاد می‌کند، سیاسیون دین‌مدار نیز باید زمینه‌های چنین الفت خداپسندانه‌ای را فراهم کنند که مورد توجه حضرت باری تعالی قرار گیرد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین