کد خبر: ۱۷۷۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۰
وی آرتریوسوس را از پیچیده‌ترین بیماری‌های قلبی دانست و تصریح کرد: در نقاط دیگر کشور و در شهرهای از قبیل تهران و شیراز این عمل جراحی به دلیل مرگ و میر بسیار بالا در موارد بسیار محدود و انگشت‌شماری انجام شده است.
 نخستین عمل جراحی نوزاد مبتلا به بیماری «ترانکوس آرتریوسوس» در جنوب غرب کشور با موفقیت انجام شد.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دکتر محمد علی شیخی، متخصص قلب و عروق بیمارستان گلستان اهواز از انجام عمل جراحی موفقیت‌آمیز یک نوزاد مبتلا به ترانکوس آرتریوسوس برای نخستین‌بار در منطقه جنوب غرب کشور خبر داد و افزود: این عمل جراحی موفقیت آمیز روی یک نوزاد شیرخوار سه ماهه که با علائم بالینی تنگی نفس، تپش قلب و عدم توانایی در شیر خوردن و وزن گرفتن به بخش قلب اطفال مراجعه کرده بود، صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه در بین هر 10 هزار تولد زنده نوزادان فقط 2 نوزاد با ابتلا به این بیماری متولد می‌شوند، گفت: با توجه به اینکه در قلب انسان چهار دریچه وجود دارد اما قلب این کودک تنها دارای سه دریچه بود و همچنین بین دو بطن قلب شیرخوار یک سوراخ بسیار بزرگ وجود داشت که بیمار را به سمت نارسایی‌های قلب پیش می‌برد.

این متخصص قلب بیمارستان گلستان اهواز با بیان اینکه بیماری ترانکوس آرتریوسوس با مرگ و میر بسیار بالایی همراه است، یادآور شد: خانواده بیمار ضمن مراجعه به بیمارستان‌های دیگر، به علت ریسک بالا، این عمل را نپذیرفتند و پس از صحبت با خانواده این نوزاد در زمینه خطرات عمل جراحی، در نهایت رضایت دادند که این بیمار در مرکز آموزشی درمانی گلستان انجام شود.

شیخی با اشاره به اینکه این نوزاد نخستین مورد مبتلا به بیماری نادر ترانکوس آرتریوسوس در جنوب غرب کشور است که با توجه به ریسک بالا طی یک عمل جراحی 5 ساعته پس از یک هفته آماده ترخیص از بیمارستان است،افزود: حدود 50 درصد از نوزادان مبتلا به این بیماری در یک الی سه ماه اول تولد، حدود 80 درصد در شش ماه اول و حدود 90 درصد آنها در یک سال پس از تولد از بین می‌روند. در واقع بیماری ترانکوس آرتریوسوس بسیار نادر و دارای آمار مرگ و میر بالایی است.

وی که بهبودی این بیمار را نشان از ظرفیت بالای استان خوزستان در انجام دیگر عمل‌های سخت و نادر عنوان کرد و اظهار کرد: زنده ماندن این بیمار در افزایش قوت قلب و اعتماد به نفس کادر درمان جهت انجام عمل‌های مشابه و با ریسک بالا نقش بسزایی داشته است.

شیخی افزود: با انجام این عمل جراحی، طی انتقال بیمار به ICU و پس از 24 ساعت قرار گرفتن زیر دستگاه کمک تنفسی بیهوشی، نوزاد این مرحله را با کمک درمان‌های دارویی، مراقبت‌های خوب پرستاری و بیهوشی، با شرایط بسیار خوب در شیر خوردن جهت وزن گیری و تنفس در آستانه بهبودی کامل است و علائم نارسایی قلب بر طرف شده است.

وی آرتریوسوس را از پیچیده‌ترین بیماری‌های قلبی دانست و تصریح کرد: در نقاط دیگر کشور و در شهرهای از قبیل تهران و شیراز این عمل جراحی به دلیل مرگ و میر بسیار بالا در موارد بسیار محدود و انگشت‌شماری انجام شده است.

شیخی خاطرنشان کرد: لازم است این نوزاد در سنین 14 الی 15 سالگی عمل دیگری انجام دهد که طی آن دریچه ششی تعویض شود و دریچه‌ای مصنوعی در مسیر حرکت خون میان بطن راست به ریه‌ها قرار داده شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین