|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۶
کد خبر: ۱۷۶۶۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰
زمینه ژنتیکی، کمبود ید در بدن، بیماری های خودایمنی، عفونی، التهابات و بعضی از ویروس ها موجب اختلال در عملکرد تیروئید می شوند که این علل در هر فرد با فرد دیگری متفاوت است.
 زمینه ژنتیکی، کمبود ید در بدن، بیماری های خودایمنی، عفونی، التهابات و بعضی از ویروس ها موجب اختلال در عملکرد تیروئید می شوند که این علل در هر فرد با فرد دیگری متفاوت است.

جواد بهجتی اردکانی متخصص داخلی گفت: برای اینکه اطمینان حاصل شود که شخصی مشکل تیروئید دارد یا ندارد، باید آزمایش های هورمونی و معاینه تیروئید انجام گیرد و اگر لازم باشد حتی می توان درخواست سونوگرافی به بیمار نیز داد، اما معمولا آزمایش های تیروئید برای کسانی که ضعف و خستگی بدون توجیه دارند و با افزایش وزن غیر قابل توجیه و خشکی پوست همراه هستند، انجام می گیرند.

وی افزود: کسی که اشتهای خیلی زیادی به غذا، وزن کم و عدم تحمل گرما، ریزش موی شدید، تپش قلب زیاد همراه با خستگی دارد مشکوک به پرکاری غده تیروئید است. بهجتی تصریح کرد: در بعضی مواقع بیماری تیروئید مربوط به کارکرد هورمون نیست و هورمونهای بیمار به اندازه طبیعی ترشح می شوند، اما ممکن است وجود یک تومور منجر به این بیماری شده باشد که با یک معاینه فیزیکی تیروئید در ناحیه گردن مشخص می شود بیمار یک توده اضافی دارد.

وی بیان کرد: با بررسی تومور تشخیص داده می شود که آن خوش خیم است یا بدخیم. تومور بدخیم نیاز به عمل جراحی دارد و در صورتی که خوش خیم باشد، باید سیر اندازه ای تومور مورد ارزیابی قرار گیرد. بهجتی اظهار داشت: بنابراین بیماری تیروئید به 2 دسته تقسیم می شود، در دسته اول عارضه مربوط به کارکرد تیروئید است که می تواند منجر به پرکاری یا کم کاری آن گردد.

دسته دوم مربوط به اندازه، قوام و ماهیت خود سلول تیروئید است که می تواند بزرگ، ساده و گره ای باشد و ممکن است این گره ها خوش خیم و یا بدخیم باشد. این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: زمینه ژنتیکی، کمبود ید، بیماری های خودایمنی، عفونی، التهابات و بعضی از ویروسها موجب اختلال در عملکرد تیروئید می شوند که این علل در هر کس با فرد دیگر متفاوت است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین