|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
کد خبر: ۱۷۶۴۴۳
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۰
از صخره های هیمالیا که زنبورهای عسل آن به بزرگ ترین زنبورهای عسل جهان شهرت دارند، عسلی برداشت می شود که گفته می شود، خاصیتی شبیه ماده ماری جوانا دارد.
 از صخره های هیمالیا که زنبورهای عسل آن به بزرگ ترین زنبورهای عسل جهان شهرت دارند، عسلی برداشت می شود که گفته می شود، خاصیتی شبیه ماده ماری جوانا دارد.

بزرگ ترین زنبورعسل جهان، زنبورعسل غول آسای هیمالیایی هستند که یکی از گران قیمت ترین عسل های جهان را تولید می کنند. عسل هیمالیایی به «عسل دیوانه کننده» هم مشهور است، شهد شیرین سرخ رنگی است که خواص روان گردانی شبیه به ماری جوانا دارد!

اگر احتمالا از این عسل چیزی نشنیده اید، شاید بیشتر به دلیل برداشت دشوار این محصول باشد. اگر احتمالا نیش این زنبورهای غول آسا، که به راحتی از لباس های زنبورداری عبور می کند، را به حساب نیاوریم، بالا رفتن از صخره های هیمالیا که زنبورها در آنجا کندوهای هلالی شکل خود را می سازند، بسیار دشوار است. افرادی که این عسل گران بها را جمع آوری می کنند، با دست وپنجه نرم کردن با خطرات زیاد از نردبان های طنابی با چوب بامبو بالا می روند. به نظر می رسد، مردمان قبیله کولونگ در شرق نپال، از آخرین شکارچیان این عسل گران بها باشند.

عسل هیمالیایی، قیمت زیادی دارد که گاهی هر پوند (حدود454 گرم) آن بین 60 تا 80 دلار فروخته می شود، البته این قیمت در بازارهای سیاه متفاوت است. اما حتی با وجود این قیمت ها، به نظر نمی رسد، ریسک بالا رفتن از این صخره های مرتفع و خطرناک و سختی فراگرفتن فنون بسیار سخت برداشت عسل ارزش آن را داشته باشد. به همین جهت است که یک تیم فیلم سازی مستندی از زندگی موی دان آخرین شکارچی عسل (که به تازگی در سن 57 سالگی بازنشسته شد) تهیه کرده اند. این مستند که «آخرین شکارچی عسل» (The Last Honey Hunter) نام دارد، در سال 2018 پخش می شود.



عسل هیمالیایی

عسل هیمالیایی که خواص توهم زا دارد، در واقع این خواص خود را مرهون سموم گل های وحشی است که زنبورها در بهار می خورند. فقط عسل هایی که در این زمان سال تولید می شوند، خاصیت توهم زایی دارند. گفته می شود که دو تا سه قاشق چای خوری از این عسل، معمولا خاصیتی مشابه مصرف ماری جوانا را دارد. با این وجود، مصرف مقادیر بیشتر این شهد سرخ رنگ می تواند، تاثیر توهم زای بیشتری روی فرد داشته باشد و ممکن است که برای برخی افراد ناخوشایند و حتی در بعضی مواقع کُشنده باشد. یانگی کولونگ، یک تاجر محلی عسل هیمالیایی می گوید:

بعد از دفع، احساسی بین تاریکی و نور می کنید، می توانید ببینید و سپس نمی توانید. صدایی شبیه صدای وزوز که در کندوی عسل شنیده می شود در گوشتان می پیچد. نمی توانید حرکت کنید، اما هنوز کاملا هوشیار هستید. این حالت فلج شدگی تا یک روز یا بیشتر طول می کشد.

این تجربیات شدید به همراه شایعاتی که مرگ ناشی از مصرف بیش از حد وجود دارد، از عمده دلایلی است که این عسل گران بها به سختی فروخته می شود و به همین دلیل هم است که شاید، سنت برداشت عسل هیمالیایی به زودی از میان برود.

بی تردید، پس از اینکه آخرین شکارچی عسل برای آخرین بار به این صخره ها برود، شهد نادر و توهم زای یادشده، بازهم به زندگی خود به نوعی دیگر ادامه خواهد داد. اما حتی اگر برداشت مداوم این عسل به نحوی که به زنبورها (جمعیت زنبورهای عسل کاهش پیدا نکند) و شکارچیان زنبور و مصرف کنندگان آسیبی نرسد، ادامه پیدا کند، بازهم اینگونه بر می آید که با تغییر اکوسیستم این منطقه و باوجود ساخت وسازهای فعالیت های انسانی، عسل هیمالیایی نادرتر از قبل شود. در واقع، در این ناحیه، یک اکوسیستم ظریف وجود دارد که تولید این شهد منحصربه فرد را ممکن می کند، بدون برداشت متعادل و دقیق، ممکن است، ذخیره این عسل به زودی به پایان برسد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین