کد خبر: ۱۷۵۱۴۸
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۶
بیش از دو سال از آخرین باری که بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس با جدیت دنبال می‌شد گذشته است. حالا دوباره باید منتظر ماند تا این موضوع خیلی زود تبدیل به سوژه رسانه‌ها شود.
 بیش از دو سال از آخرین باری که بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس با جدیت دنبال می‌شد گذشته است. حالا دوباره باید منتظر ماند تا این موضوع خیلی زود تبدیل به سوژه رسانه‌ها شود.

ماجرای واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی هر چند سال یک بار جدی می شود و در حالی که هیچ اتفاقی نمی افتد، دوباره از یادها می رود. این روزها هم دقیقا وقتش شده بود که دوباره ماجرای واگذاری استقلال و پرسپولیس مطرح شود.

دو سال از آخرین باری که این موضوع با جدیت پیگیری می شد گذشته و اگر همین روزها دوباره بحث این ماجرا باز نمی شد، اهالی فوتبال تعجب می کردند!

این بار دولت تصمیم گرفته که گامی موثر در جهت خصوصی کردن استقلال و پرسپولیس بردارد، درست مثل همان گام هایی که دولت های قبلی با جدیت برداشته بودند و در نهایت هم به هیچ جا نرسیده بود.

امروز خبر آمد که با تصمیم دولت، پیشوند "فرهنگی" از نام ثبت شده استقلال و پرسپولیس حذف شد تا این دوباشگاه مشکلی برای واگذاری نداشته باشند. دلیل این موضوع، اولتیماتوم AFC است که با جدیت اصرار دارد این دو باشگاه حتما واگذار شوند.

حذف پیشوند "فرهنگی" از نام استقلال و پرسپولیس در شرایطی انجام می شود که این دو باشگاه در طول دو سال گذشته به صورت خودکفا اداره می شدند و هزینه ای برای دولت نداشتند. حالا دوباره دولت می خواهد ماجرای واگذاری این دو باشگاه را به راه بیندازد، ماجرایی که تا به حال هیچ دفعه به سرانجام نرسیده است.

خرداد ماه دو سال قبل بود که رئیس سازمان خصوصی سازی پس از شکست چند باره مزایده دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اعلام کرد در صورتی که دولت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را از لیست واگذاری ها خارج نکند، باز هم برای آن ها مزایده برگزار می شود.

چند روز بعد، وزیر اقتصاد اعلام کرد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از راه مزایده واگذار نخواهند شد. علی طیب نیا وزیر وقت اقتصاد بعد از جلسه هیات وزیران درباره مزایده باشگاه های استقلال و پرسپولیس گفت: قانون بودجه 93 ما را مکلف کرده بود که این دو باشگاه را از طریق مزایده به فروش برسانیم.

 4 بار مزایده برگزار شد و به نتیجه نرسید. به این دلیل که وضعیت این دو باشگاه برای ما اهمیت ویژه ای دارد. این دو باشگاه میلیون ها طرفدار دارند که با پیروزی آن ها خوشحال می شوند و با شکست شان نگران می شوند. دولت نمی تواند نسبت به سرنوشت استقلال و پرسپولیس بدون حساسیت باشد.

نمی خواستیم به هر قیمتی این دو باشگاه را واگذار کنیم. هدف این بود که مدیریت دو باشگاه بهتر و کارآمدتر از گذشته انجام شود. منتظر نتیجه نظر جمعی از نمایندگان مجلس هستیم تا بر اساس آن تصمیم گیری کنیم. واگذاری استقلال و پرسپولیس از طریق مزایده با توجه به نتایج 4 مرحله مزایده ، از دستور کار ما خارج شده است.

این جملات وزیر اقتصاد، پایانی بود بر رویای واگذاری استقلال و پرسپولیس که دو سال قبل به نظر می رسید واقعا در حال تعبیر شدن است. اما وزارت اقتصاد به این نتیجه رسیده بود که با وضعیت موجود، نمی تواند استقلال و پرسپولیس را خصوصی کند. اما شرایط آن موقع چه بود که دولت تصمیم گرفت قید واگذاری دو باشگاه را بزند و آیا با گذشت دو سال، چیزی حل شده که دولت دوباره می خواهد این دو باشگاه را خصوصی کند؟

واقعیت این است که استقلال و پرسپولیس همچنان همان مشکلات دو سال قبل را دارند. دولت مجبور است این دو باشگاه را به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار کند که تشخیص اهلیت آن ها برعهده مراجع قانونی است و عبور از فیلترهای این مراجع قانونی، کار هر کسی نیست. معمولا آن هایی که قصد هزینه کردن در استقلال و پرسپولیس را دارند، توان عبور از فیلترهای تایید صلاحیت را ندارند و آن هایی هم که می توانند از این فیلترها عبور کنند، قصد هزینه کردن در ورزش را ندارند!

در هر حال این کلاف سردرگم دوباره مدتی سوژه رسانه ها خواهد شد و احتمالا دوباره دولت به این نتیجه می رسد که بهتر است فعلا قید واگذاری استقلال را بزند، تا دوباره در فرصتی دیگر آن را امتحان کند. این همان چرخه بی نتیجه ای است که سال هاست تکرار شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین