|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
کد خبر: ۱۷۴۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۰
افراد زیادی در دنیا از عفونت سینوسی رنج می برند. سینوزیت تورم و التهاب بافت های سینوس است که منجر به عفونت می شود و می تواند درد شدید و گرفتگی بینی ایجاد کند.
 افراد زیادی در دنیا از عفونت سینوسی رنج می برند. سینوزیت تورم و التهاب بافت های سینوس است که منجر به عفونت می شود و می تواند درد شدید و گرفتگی بینی ایجاد کند.

در آمریکا سینوزیت پنجمین بیماری شایع است که برای ان آنتی بیتویک تجویز می شود. سنوزیت حاد و مزمن هم برای بیماران و هم برای دولت ها هزینه های سنگینی ایجاد می کند.

گرچه استفاده از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت سینوسی رایج است. ولی در بسیاری از موارد با استفاده بخور ، تغذیه سالم، اسانس های روغنی و اسپری های بینی می توان ان را درمان کرد.

عفونت سینوسی چیست ؟
سینوس ها یا حفره های سینوسی، فضاهای خالی هستند که هوا در ان ها جریان پیدا می کند. زمانی که حفره ی بینی شما متورم و ملتهب شود، عفونت سینوسی اتفاق می افتد. زمانی که در سینوس ها به جای هواز مایع پر شود و این حفرات مسدود شوند، باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها در آن رشد کرده و سبب ایجاد عفونت می شوند.
درمان عفونت سینوسی حادمی تواند تا بیش از دو هفته نیز طول بکشد. اگر عفونت سینوسی شما بیش از 10 تا 14 روز طول بکشد به احتمال زیاد دچار عفونت باکتریایی شده اید. سینوزیت مزمن تا 12 هفته نیز ممکن است طول بکشد. سینوزیت مزمن با پولیپ نوعی التهاب است که در حفره ی بیمنی نیز پولیپ وجود دارد و مدت زمان درمان را طولانی تر می کند. نوع دیگری از سینوزیت مزمن نیز با آلرژی همراه است و مدت زیادی (بیش از 12 هفته) طول می کشد.

آیا عفونت سینوسی واگیر دارد ؟
واگیر دارد بودن عفونت سینوسی کاملا به علت ایجاد آن بستگی دارد. اگر ویروس ها عامل ایجاد عفونت باشند به دیگران نیز ممکن است منتقل شود.
اگر سینوزیت شما پس از 5 تا 7 روز درمان شود به احتمال زیاد منشأ آن ویروسی بوده است. از طرفی عفونت های ناشی از باکتری حدود 10 روز طول می کشند و با گذشت زمان نیز بدتر می شوند.

علائم و نشانه های عفونت سینوسی

علائم زیر در هر دو نوع عفونت مزمن و غیر مزمن دیده می شوند:
تخلیه مخاط غلیظ و زرد رنگ از سینوس
گرفتگی بینی
ترشحات پشت حلق
فشار و درد سینوس در پیشانی
فشار و درد در اطراف چشم ها
سرماخوردگی که خوب نشود
احساس خستگی
سرفه
تب

توجه داشته باشید این علائم در ابتدا با علائم سرماخوردگی کاملاً مشابه است اما زمانی که بیش از 10 روز ادامه پیدا کند نشانه ای از عفونت سینوسی خواهد بود. در شرایط عفونت شدید مخاط بینی ممکن است سبز رنگ نیز بشود و زمانی که عفونت به مدت زیادی در سینوس ها باقی بماند و درمان نشود ممکن است درد دندان و بوی بد دهان نیز ایجاد کند.

درمان متعارف
برای درمان عفونت های سینوسی اغلب پزشکان آنتی بیوتیک تجویز می کنند. تنها در صورتی که علت عفونت ویروس شناخته شود انتی بیوتیک نیاز نیست. بسیاری از پزشکان نیز اسپری های بینی استروئیدی، داروهای ضد درد، تب بر، آنتی هیستامین و از این قبیل دارو ها را نیز توصیه می کنند. تنها مشکل درمان های متعارف برای عفونت سینوسی آنست که بدن را نسبت به انتی بیوتیک مقاوم می کند.

درمان های طبیعی برای عفونت سینوسی

بهترین مواد غذایی و نوشیدنی ها برای عفونت سینوسی عبارتند از:

آب: آبرسانی کافی به بدن کلید اصلی خلاص شدن از شر عفونت های ویروسی است.

سوپ مرغ و سبزیجات: این نوع غذا ها با تأمین املاح معدنی بدن به تقویت سیستم تنفسی و حفره های بینی کمک می کند.

چای زنجبیل: چای زنجبیل همراه با عسل و آبلیمو خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

سیر و پیاز: این دو ماده غذایی نسبتا بد بود برای تقویت سیستم ایمنی بدن فوق العاده هستند. هر زمان که می توانید از ان ها استفاده کنید.

غذاهای غنی از ویتامین سی: استفاده از ویتامین سی و هر خوراکی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند می تواند عفونت های سینوسی را از بین ببرد.

از این خوراکی ها اجتناب کنید:

شکر: شکر باعث می شود گلبول های سفید در خون کم شوند و نتوانند به خوبی با عفونت مبارزه کنند.
دقت کنید خوردن یک میوه ی کامل برای بدن شما مفید تر از آبمیوه است.

محصولات لبنی: محصولات لبنی مخاط بینی را بیشتر می کنند به همین دلیل بهتر است در 10 روز عود بیماری کمتر از این مواد غذایی استفاده کنید.
نمک بدون مصرف آب کافی باعث تاخیر در درمان عفونت سینوسی می شود.

عصاره دانه ی گریپ فروت
دانه ی گریپ فروت ترکیبات ضد ویروسی قوی در خود دارد و برای درمان عفونت سینوسی بسیار مناسب است. در اسپری های گیاهی تجاری می توانید آن را بیابید.

شستشوی بینی با آب نمک یا سرم شستشو
استفاده از سرم شستشو برای شستشوی بینی یک راه حل عالی است که باعث می شود پس از درمان عفونت سینوسی به ندرت دوباره به این درد مبتلا شوید. سرم شستشو نسبت به آبنمک ارجح است زیرا غلظت نمک در آن کنترل شده است.

بخور دادن
استفاده از بخور گیاهان مختلف مثل اکالیپتوس، آویشن و بابونه با گرم کردن و رطوبت رسانی باعث درمان سینوزیت می شود.

استفاده از روغن نعنا یا اکالیپتوس
کافیست قطره ای از روغن های خوراکی روی سقف دهانتان بگذارید و زمان بدهید تا کمی جذب شود و یا آن را در ورودی مجرای بینی بمالید تا اثر کند.
تمام این روش های خانگی و طبیعی در صورتی که پس از 10 تا 14 روز به درمان منجر نشوند، حتماً باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین