وی افزود: از سپتامبر سال 2003 دستگاه قضایی عراق استقلال خود را بدست آورد و ترقی و انتصاب قضات بر عهده قوه قضاییه است.
وی با اشاره به دستگاه قضایی ایران اظهار داشت: خوشبختم که در کشور نوپا و جوان ایران نظام قضایی این قدر گسترده است. در مورد نظام قضایی ایران مطلبی را خواندم که نظام قضایی اخلالی در قوه اجرایی ایجاد نمی کند و قوه قضاییه مایه تعادل برگشت و توازن سه قوه است. همچنین وزیر دادگستری از سوی رئیس قوه قضاییه پیشنهاد می شود.
رئیس قوه قضاییه عراق با اشاره به توافقنامه های قضایی و استرداد مجرمین بین ایران و این کشور خاطرنشان کرد: درباره 4 قرارداد همکاری تا جایی که به قوه قضاییه مربوط می شد وارد شده و موضوع را به تصویب رساندیم. درباره استرداد مجرمان که به قوه مجریه مربوط است و ما کارهای ابلاغی آن را انجام می دهیم سفر ایران اعلام آمادگی کرده است.
مدحت محمود در خصوص درخواست آیت الله لاریجانی درباره وضعیت ایرانیان زندانی در عراق نیز گفت: در خصوص احکامی که صادر شده ما نیز قبول داریم ایرانیان با حسن نیت به صورت غیر قانونی از مرز عبور کردند و ما خواستار اصلاح قانون شدیم و این موضوع را به مجلس فرستادیم. امیدوارم این قانون در مجلس آینده تصویب شود ما خواستار مجازات خفیف در خصوص عبور از مرز شده ایم.
وی افزود: اما درباره افرادی که در حال حاضر در زندان هستند صحبتی با رئیس جمهور جلال طالبانی انجام دادیم و رئیس جمهور خواستار عفو این افراد شده اند. ما کارهای اجرایی را انجام می دهیم تا فرمان عفو هرچه زودتر اجرایی شده و ایرانیانی که به خاطر عبور غیر قانونی از مرز در زندان هستند مورد عفو قرار بگیرند.
رئیس قوه قضاییه عراق در خصوص تحویل منافقین به ایران نیز گفت: این موضوع جنبه سیاسی دارد. دولت عراق هماهنگی لازم را با سازمان ملل انجام می دهد تا این مساله حل شود.
مدحت محمود در پایان این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: این سفر پر ثمر بود و بسیار عمیق و در جهت منافع دو ملت برگزار شد.