|
|
امروز: شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵
کد خبر: ۱۷۳۱۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۷
امروز نخستین نشست هیأت دولت یازدهم بعد از معرفی فهرست وزرای پیشنهادی دولت آینده به مجلس بود و از این نظر نوع رفتارهای وزرایی که در دولت آینده حضور ندارند یا در صورت کسب رأی اعتماد خواهند ماند، مورد توجه خبرنگاران بود.
 امروز نخستین نشست هیأت دولت یازدهم بعد از معرفی فهرست وزرای پیشنهادی دولت آینده به مجلس بود و از این نظر نوع رفتارهای وزرایی که در دولت آینده حضور ندارند یا در صورت کسب رأی اعتماد خواهند ماند، مورد توجه خبرنگاران بود.

وقتی خبرنگاران به حیاط دولت رسیدند گروهی از وزرا رفته بودند و سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در حال پایین آمدن از پله های ساختمان ریاست جمهوری بود. او به خبرنگاران از اولویت‌هایش در دولت دوازدهم گفت و یادآور شد: استقرار نظام ارجاع، ادامه اجرای طرح تحول سلامت، ارتقای آموزش و پژوهش از اولویت های من در دولت آینده است. امیدوارم با توجه به زیرساختهایی که در دولت یازدهم ایجاد کردیم، موفق شویم که این آرزوی مهم را در دولت دوازدهم به اجرا برسانیم.

وی به مصائب جلب نظر نمایندگان مجلس برای کسب رأی اعتماد هم گذری زد و اظهار کرد: برای من و برخی از وزرا که کارنامه 4 ساله داریم و مجددا معرفی شده ایم، کارمان سخت‌تر است؛ چراکه در جلسات مختلفی که برای جلب اعتماد نمایندگان داریم باید به نقایصی که در 4 ساله قبل داشته‌ایم، پاسخ دهیم و معمولا در این جلسات کمتر به موفقیتها توجه می شود.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا شروط شما برای پذیرش پیشنهاد وزارت بهداشت مورد پذیرش قرار گرفته است اظهار کرد: راجع به شرایط صحبتهایی کرده ایم و امیدوار هستم دولت بتواند به آرزوهای خود جامه عمل بپوشاند.

برخلاف آن گروه از وزرا و معاونان رئیس جمهوری که در دولت آینده حضور ندارند و نخواستند پاسخگوی سئوال خبرنگاران باشند، حمید چیت چیان وزیر نیرو به جمع خبرنگاران آمد. او که دیگر در دولت دوازدهم ردای وزارت به تن نخواهد کرد، وضعیت صنعت آب و برق از نظر مسائل اجرایی، مدیریتی،‌ صنعتی و فناوری را در شرایط بسیار خوبی توصیف کرد و در توصیه‌ای به وزیر بعدی این وزارتخانه گفت: موضوع نگران کننده‌ای که برای آینده صنعت آب و برق وجود دارد ساختار غلط اقتصادی آب و برق است. چنانچه که کشور بخواهد از آینده این صنعت مطمئن باشد، باید راجع به این موضوع تصمیم گیری کند. و قطعا یکی از کارهایی که بر عهده وزیر بعدی است رسیدگی به این موضوع است. امیدوارم با رای بالای نمایندگان محترم مجلس به وزیر پیشنهادی، کار در دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم به صورت بهتری انجام شود.

او درباره آینده کاری خود با توجه به اینکه در دولت آینده حضور نخواهد داشت نیز این جمله را بیان کرد که راه خدمت بسته و منحصر به مسئولیت وزارت نیست. ان‌شاء‌الله در دوران پس از وزارت خدمت دیگری انجام خواهم داد.

مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان نیز در حاشیه نشست دولت به تحویل برنامه ۶۷ صفحه ای خود به مجلس اشاره کرد و گفت: برای حل مشکلات عمومی و مشترک جوانان و حل مشکل اشتغال و تحصیل و اوقات فراغت، گسترش سازمان‌های مردم نهاد جوانان، گسترش خانه‌های جوان و افزایش پرداخت وام ازدواج، ایجاد هم‌افزایی برای ایجاد اشتغال و اختصاص منابع، توجه به ورزش همگانی و قهرمانی و ورزش بانوان و ورزش معلولین و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و اصلاحات در قوانین و مقررات برنامه‌هایی دارم. همیشه تعامل خوبی با مجلس داشتم. امیدوارم این تعامل ادامه داشته باشد.

دیگر وزیری که به طرف خبرنگاران آمد و با رویی خوش به سئوالات آنها پاسخ گفت سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، او به خبرنگاران روزشان را تبریک گفت و از زحمات آنها صمیمانه تشکر کرد. صالحی امیری گرچه در دولت آینده وزیر نیست اما حضور اطلاع رسانی و سخنگویی دولت را برعهده خواهد داشت او در توصیه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد دولت آینده گفت: اولین توصیه به وزیر جدید که از معاونین خوب من و از افراد سخت کوش، متعهد و کاردان است؛ این است که محیط فرهنگی باید محیطی با ثبات باشد. در محیط پرمناقشه امکان کار فرهنگی وجود ندارد. دوم اینکه باید انسجام وجود داشته باشد. ما طیف وسیعی از نهادهای فرهنگی داریم که ماموریت‌های فرهنگی انجام می‌دهند. وزارت ارشاد به عنوان یک دستگاه مادر باید بین سایر دستگاه‌ها انسجام ایجاد کند. این یک ضرورت است. نکته سوم برنامه و استراتژی داشتن است. کاری که ما شروع کردیم تدوین چشم انداز ده ساله و برنامه استراتژیک پنح ساله و برنامه عملیاتی یک ساله است. همین جهت‌گیری جهت‌گیری دولت است در وزارت ارشاد دنبال می‌شود. ما باور داریم روند فعلی سیاست‌های فرهنگی دولت در دولت دوازده ادامه می‌یابد؛ چون سیاست‌های فرهنگی توسط رییس جمهور به ملت اعلام شده و وزیر هم در همین چارچوب حرکت خواهد کرد.

صالحی امیری در ویژگی های دولت آینده نیز گفت: دولت دوازده جوان‌تر و کارآمد‌تر و منسجم‌تر از دولت یازدهم خواهد بود. اراده رییس‌جمهور ایجاد دولتی چابک‌تر و کار آمد‌تر و پاسخگو‌تر برای پاسخ به انبوه مطالبات مردم است. رییس جمهور به شعارهایی که داده پایبند است؛ جهت گیری او تامین مطالبات مردم است.

در حاشیه هیأت دولت، اسحاق جهانگیری نیز به جمع خبرنگاران آمد. هر چند تریبون سخنرانی برای او آماده شده بود اما اعلام کرد فقط برای تبریک روز خبرنگاران به حیاط ساختمان ریاست جمهوری آمده است. جهانگیری وقتی اصرار خبرنگاران و سئوالات متعدد آنها را مشاهده کرد دقایقی درباره موضوعات مختلف صحبت کرد.

او ابتدا از کابینه دولت دوازدهم دفاع کرد و گفت: کابینه خوبی با حضور مدیران با تجربه و افراد جوان معرفی شده است، این ترکیب نمایانگر دولت کارآمدی برای تحقق وعده های رئیس جمهور خواهد بود که می‎تواند با چالش های پیش روی دولت مقابله کند.

جهانگیری به جوان شدن دولت هم اشاره داشت درباره انتقادها به کاهش حضور زنان در دولت آینده نسبت به دولت یازدهم نیز این طور گفت که رئیس جمهور در جلسه امروز دولت تاکید کرد که پذیرفته شده نیست که وزرا، معاون خانم نداشته باشند. بنابراین اطمینان می‎دهیم که از زنان مجرب و تحصیلکرده به تعداد قابل توجهی در دولت دوازدهم استفاده کنیم. رئیس جمهور در این موضوع جدی است و من هم پیگیری خواهم کرد. برای حضور قومیت‎ها در دولت نیز اصرار داریم که از میان معاونان وزرا، سفرا، استانداران از قومیت های مختلف حضور داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهور در مورد علت عدم معرفی وزیر علوم به مجلس نیز گفت: با برادری برای تصدی پست وزارت علوم صحبت شده بود اما او در لحظه آخر به دلایلی اعلام کرد که نمی تواند با دولت همکاری کند. در چنین وضعیتی دو راهکار پیش روی ما بود؛ یا باید معرفی کابینه را به تعویق می انداختیم تا فرد دیگری جایگزین او شود یا اینکه کابینه را معرفی کرده و برای وزارت علوم بعدا تصمیم گیری می‎کردیم. ما راه دوم را برگزیدیم.

البته حسینعلی امیری از دیگر اعضای کابینه بود که به جمع خبرنگاران آمد اما به سئوالات اختصاصی خبرنگاران پاسخ گفت.

دانش آشتیانی، نهاوندیان، حجتی، فرهادی، دهقان، علوی، نوبخت، جمشید انصاری، مجید انصاری، سلطانی فر، نعمت زاده و احمدی پور از دیگر اعضای کابینه یازدهم بودند که تمایلی به صحبت با اصحاب رسانه نداشتند.

آخرین جلسه هیأت دولت در دوره یازدهم قرار است روز یکشنبه هفته آینده (22 مرداد) برگزار شود و بنا به صحبتی که اسحاق جهانگیری مطرح کرد در آن روز از خبرنگاران دعوت می شوند تا در کنار اعضای کابینه یازدهم عکس یادگاری بگیرند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین