|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
کد خبر: ۱۷۲۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۷
انگلیس با آمریکا قراردادی را امضا کرده است که می‌تواند باعث افزایش چشمگیر میزان مواد سمی سرطان زا در مواد غذایی در انگلیس شود.
 انگلیس با آمریکا قراردادی را امضا کرده است که می‌تواند باعث افزایش چشمگیر میزان مواد سمی سرطان زا در مواد غذایی در انگلیس شود.

به نقل از روزنامه ایندیپندنت، قرارداد انگلیس با آمریکا پس از خروج از اتحادیه اروپا، می تواند باعث افزایش چشمگیر میزان مواد سمی سرطان زا در مواد غذایی و غذای مخصوص کودکان در انگلیس شود.

این روزنامه چاپ انگلیس نوشت: مسئولان آمریکایی در مقایسه با قوانین سختگیرانه‌تر اتحادیه اروپا اجازه می دهند بیش از 20 برابر میزان آفلاتوکسین های مضر در فرآورده های غذایی استفاده شود.

بر اساس معیارهای آمریکا، همچنین همه فرآورده هایی که با خشکبار و غلات تولید می شوند می توانند مقادیر بالاتری از مواد سرطان زا داشته باشند که باعث آسیب به «دی ان ای» می شوند و سلول ها را برای سرطانی شدن مستعدتر می کنند.

در حالی که وجود ارتباط مستقیم این مواد با سرطان کبد به طور گسترده ای پذیرفته شده است، استانداردهای پایین تر این امکان را به تولیدات آمریکایی می‌دهد تا مواد غذایی را با قیمت کمتری تولید کنند.

منتقدان اکنون هشدار می دهند وزیرانی که درصدد امضای توافق تجاری با واشنگتن هستند، اگر به معیارهای ایمنی توجه نکنند، رشد تولید ناخالص داخلی را بر سلامت عمومی ترجیح خواهند داد.

قوانین آمریکا اجازه می دهد در هر کیلوگرم شیر، خشکبار، غلات و میوه های خشک، 5 دهم درصد از آفلاتوکسین ها وجود داشته باشد ولی اتحادیه اروپا این میزان را به 25 هزارم میکروگرم یعنی 20 برابر کمتر محدود کرده است.

سیمون داوسون استاد علوم و فناوری غذایی در دانشگاه کاردیف به ایندیپندنت گفت: قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین ها می تواند تأثیرات زیان باری بر بدن داشته باشد. بنابراین، میزان آنها به علت تأثیرات سمی و سرطانی بودن باید به پایین ترین میزان منطقی، پایین نگه داشته شود.»

در مورد نوزدان باید گفت، سیستم ایمنی بدن آنها به طور کامل توسعه نیافته است بنابراین سم‌هایی مانند این می توانند بیشتر از آنکه در بدن بزرگسالان واکنش نشان می دهند بر نوزادان تأثیر منفی بگذارند.

این مواد شیمیایی با قارچ هایی که در محصولات کشاورزی مانند جو، بادام زمینی پیدا می شود تولید می شوند و محصولات را در مزارع، در زمان برداشت و نیز ذخیره سازی، آلوده می کنند.

افراد به علت خوردن محصولات آلوده یا مصرف گوشت یا غذاهای لبنی حیواناتی که علوفه آلوده می خورند در معرض خطر قرار می گیرند. مطالعات، وجود ارتباطی مستقیم با سرطان کبد را نشان می دهد زیرا این مواد سمی به ژن هایی که مانع رشد تومورهای مرگبار می شوند صدمه می زنند.

داوسون گفت: آفلاتوکسین ها اساسا به کبد حمله می کنند. مقادیر زیادی از آفلاتوکسین ها، معمولا به علت سیروز کبدی، باعث بیماری شدید و مرگ می‌شود.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین