|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۲
کد خبر: ۱۷۲۰۵۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۷
رییس شورای شهر تهران گفت: کار شورای چهارم فعلا پایان نیافته و ۴ تا ۵ جلسه دیگر خواهد داشت.
  رییس شورای شهر تهران گفت: کار شورای چهارم فعلا پایان نیافته و ۴ تا ۵ جلسه دیگر خواهد داشت.

 مهدی چمران (رییس شورای شهر تهران) امروز در نشستی خبری گفت: دوره چهارم شورا از سال ۹۲ آغاز شد و اولین دوره‌ای بود که سی و یک نفر بودیم. اعضای شورا در این دوره دارای تناقضات و گرایش‌های مختلف سیاسی بودند.

او ادامه داد: با وجود تفکرات گوناگون شورا سعی داشت، طوری عمل کند که تفکرات سیاسی بر عملکرد تخصصی حاکم تاثیر گذار نباشد. برخی از لوایح بارها به صحن شورا آمد و باز هم با کار کارشناسی بیشتری ادامه یافت.

چمران با اشاره به مشکلات موجود در اداره شورای چهارم ادامه داد:  سی و یک نفر بودیم و اداره جلسات سخت بود چرا که جلسات شورا نه جلسه خصوصی  و نه جلسه بزرگ و پارلمانی محسوب می‌شد. بویژه جمع بندی جلسات٬ نظرات٬ طرح‌ها٬  لوایح و ارایه آنها به صورت یک طرح واحد بسیار مشکل بود.

 رییس شورای شهر ادامه داد: من جلسه گذشته فکر می کردم دولت تا ۱۰ روز آینده لایحه را ابلاغ کرده و کار شورا تمام می‌شود، اما فرایند آن طولانی‌تر خواهد بود و ۴ یا ۵ جلسه دیگر هم برگزار خواهد شد.

انتخاب احمدی نژاد به عنوان شهردار اشتباه نبود

وی در ادامه با اشاره به اینکه 525 مصوبه در شورای چهارم به تصویب رسید که از این تعداد فقط 11 مورد دو فوریتی بود، گفت: درحال حاضر به دلیل کاهش صدور پروانه ساختمانی شهرداری با مشکلات مالی مواجه است چرا که منبع عمده درآمد شهرداری محل اخذ عوارض ساختمانی بود و البته آسیب بزرگی که به مدیریت شهری وارد شد پس از کاهش بودجه دو میلیارد تومانی شهرداری در برنامه ششم بود.

او در پاسخ به این سوال خبرنگار ایلنا که چه نظری درباره هفت گزینه شهرداری دارد، ادامه داد: مطمئنا بعد از آقای قالیباف شهردار شدن سخت خواهد بود با این حال ترجیح می‌دهم در این مورد اظهارنظر نکنم. شورای پنجم با ترکیب فعلی‌اش می تواند خوب عمل کند البته من تجربیات خود را کامل در ا ختیارشان خواهم داد.

رئیس شورای شهر در پاسخ به این سوال دیگر خبرنگار ایلنا که پس از شورا در چه حوزه‌ای فعالیت خواهد کرد، افزود: برنامه من بعد از شورا به خودم مربوط است و بگذارید به حال خودم باشم، البته احتمالا در عرصه دانشگاهی و فرهنگی فعالیت خواهم کرد.

چمران در واکنش به این سوال خبرنگاران که از کدام عملکرد خود در شورای چهارم ناراضی هستید، گفت: هیچ مصوبه و یا تصمیمی را به یاد نمی‌آورم که از آن پشیمان باشم در طول دوران شورا هرگز از واژه‌های اصولگرایی و اصلاح طلبی استفاده نکردم چرا که معتقدم شورا نباید رویکرد سیاسی داشته باشد.

او با تاکید بر اینکه اولین دغدغه ما در شورای چهارم نه نبود پول بلکه نبود طرح تفصیلی بود ادامه داد: تا سی و یکم مردادماه بدهی‌های شهرداری 19 الی 20 هزار میلیارد تومان اعلام شده است و ارقام دیگری که اعلام می‌شود مورد تایید من نیست چرا که آن ارقام مربوط به تعهدات آینده است.

رئیس شورای شهر در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب احمدی نژاد را اشتباه می‌داند یا نه؟ گفت: من پشیمان نیستم آن زمان شهردار شدن ایشان به صلاح بود.

جلسات شورای چهارم تا آخر مرداد ادامه دارد

رئیس شورای شهر چهارم تهران درباره زمان دقیق پایان کار این شورا اظهار کرد: بر اساس قانون دولت 10 روز زمان دارد لایحه را به روزنامه‌های رسمی ابلاغ کند و قانون 15 روز پس از انتشار لازم الاجرا است بر این اساس پیش بینی می‌کنم که تا 26 مرداد جلسات شورای چهارم ادامه خواهد یافت و تمام این جلسات رسمی بوده و تصمیمات آن لازم الاجراست.

چمران در واکنش به این پرسش که تکلیف قراردادهای کلانی که برخی اعضای شورا در تذکرات خود به آنها اشاره کرده‌اند، چه می‌شود؟ گفت: انعقاد قرارداد چیز عادی است اما هیچ قرارداد کلانی صورت نخواهد گرفت.

او در واکنش به این سوال که چرا به عمده تذکرات اعضای شورا پاسخ داده نمی‌شد، گفت: در کل 323 تذکر توسط اعضای شورای چهارم داده شد این تذکرات همه برای شهرداری فرستاده شده و پیگیری‌های لازم برای پاسخگویی شهرداری نیز صورت گرفته است.

چمران با تاکید بر اینکه هنوز در صحت انتخابات شوراها تردید دارد، افزود: البته ما افول را در شکست انتخاباتی نمی‌بینیم و آ‌نچه برای ما اهمیت دارد اشاعه تفکر و دیدگاه است با این حال می‌پرسیم چرا باید از بازشماری آرا هراس داشته باشیم. آنچه برای ما اهمیت دارد این است که اعتماد و باور مردم به انتخابات خدشه‌دار نشود.

نگذاشتیم هیچ تذکری درباره شهردار به سوال برسد/ شهر سوخته یک جوک است

او در پاسخ به این سوال که چرا هرگز تذکرات در مورد قالیباف به سوال و استیضاح نرسید، گفت: هیچ کدام از این تذکرها به جز یک مورد آن هم در زمان ریاست احمد مسجدجامعی به تذکر نرسید. البته من راضی نبودم تخلفی صورت بپذیرد اما هیچ کدام از تخلفات صورت گرفته در حد استیضاح شهردار نبود. اگر تخلف ساختمانی بود با جریمه در کمیسیون ماده 100 و در مورد تخلفات دیگر با اخراج شهردار منطقه موضوع حل می‌شد.

او ادامه داد: نگذاشتیم تذکرات به سوال برسد تا ثبات در مدیریت شهری حفظ شود. شهری که شهردار در آن مدام عوض شود موفق نیست و استیضاح شهردار هم هنر نیست.

او با تاکید بر اینکه بحثَ‌هایی که در مورد ویران بودن تهران مطرح می‌شود افزود: این که از اصطلاح شهر سوخته و شهر ویران استفاده می‌کنند یک جوک است تهران اگر چه خیلی جای کار دارد اما متحول شده و هر گوشه یک پروژه در حال اجرا شدن است.

او همچنین در واکنش به این انتقاد که شورای چهارم به جای آنکه شورای شهر باشد شورای شهرداری بود، گفت: ما در تمام مدت سعی داشتیم با شهرداری تعامل داشته و هماهنگ عمل کنیم. من بارها اعلام کردم که شهرداری باید عضو سی و دوم شهر باشد اما اینکه شهرداری به‌جای ما تصمیم می‌گیرد صحت ندارد و ما 50 درصد از طرح‌های شهرداری را که به شورا ابلاغ می‌شد، اصلاح کردیم.

او همچنین با تاکید بر اینکه در زمان انتخابات شورا فرصتی برای تبلیغ نداشته است، گفت: انتخابات شوراها نباید ملی باشد چراکه زیر سایه انتخابات ریاست جمهوری گم شده و ما حتی فرصت کافی برای تبلیغات نداشتیم. البته برای اصلاح قانون رایزنی‌هایی نیز صورت گرفته است.

رئیس شورای شهر همچنین در پاسخ به این سوال که آینده ساختمان پشتی پلاسکو که در ماه‌های اخیر اعتراضات فراوانی به دنبال داشته است، گفت: تخریب ساختمان پشتی پلاسکو منوط به گزارش سازمان نظامه مهندسی است البته تاکنون هیچ گزارشی از سازمان به دست ما نرسیده است.

رئیس شورای شهر در انتهای این نشست خبری با اشاره به پروژه‌هایی که آن را مایه افتخار شورای چهارم دانست، تصریح کرد:‌ در ابتدای کار، شهرداری صد سازمان و شرکت زیرمجموعه خود داشت و شرایط به گونه‌ای بود که حتی خود قالیباف اظهار می‌کرد که از وجود و ماهیت آنها خبر ندارد اما با پیگیری فراوان و با وجود مخالفت‌هایی که در درون شهرداری وجود داشت؛ توانستیم تعداد این سازمان‌ها را به 20 عدد کاهش دهیم.

او همچنین در انتقاد به کاهش اعضای شورای پنجم به 21 نفر گفت: هنوز برای ما جای سوال دارد که عدد 21 به چه دلیل انتخاب شد حتی ما پیشنهاد دادیم اگر می‌خواهید تعداد اعضا را کاهش دهید به جای 21 به 23 نفر برسانید.

او همچنین درباره سرنوشت ساختمان پلاسکو خاطرنشان کرد: ساختمان پلاسکو با تفاهم شهرداری و مالک باید با نقشه‌ای مناسب دوباره بازسازی شود و بنده معتقدم که تمامی ساختمان‌های قدیمی واقع در خیابان جمهوری باید به صورت هماهنگ بازسازی شوند.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین