کد خبر: ۱۷۱۷۴۷
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۱
در این نشست، زین الدین ، رییس کمیته توسعه دانش و فناوریهای مرتبط با کالاها و خدمات حلال در خصوص ضرورت تشکیل جلسات با روسای کمیته های فنی ، تجارت ، استانداردسازی و فناوری را بیان کرد.
 دومین نشست کمیته استانداردسازی کالاها و خدمات حلال، امروز با حضور رییس و اعضای دبیرخانه شورای سیاستگذاری و راهبردی کالا و خدمات حلال در سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.

به گزارش دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل سازمان ملی استاندارد؛ در ابتدای این نشست گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در این کمیته و بررسی مصوبات نشست قبلی توسط زهره غنوی، دبیر کمیته استانداردسازی کالاها و خدمات حلال ارایه شد.

    ضرورت ایجاد آزمایشگاه آزمون محصولات حلال

در ادامه علیرضا خاکی فیروز، رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران ، با ارایه گزارشی از صنعت حلال کشور امارات متحده عربی ، به بررسی فعالیت های این کشور در صنعت حلال پرداخت.

خاکی فیروز، مقررات و الزامات برای محصولات حلال در این کشور را براساس استاندارد، سیستم مدیریت کیفیت ، محصول بهداشتی خوب و رویه تولید مناسب معرفی کرد.

وی تاکید کرد: برای موفقیت در تجارت حلال ملزم به رعایت استانداردهای بین المللی هستیم و گواهی نامه ها باید با استاندارد 17065 تطبیق داشته باشد.

خاکی فیروز، سرمایه گذاری برای ایجاد و تجهیز آزمایشگاه آزمون محصولات حلال را ضروری دانست و اظهار داشت: لازم است برای محصولات حلال یک نشان حلال معرفی شود.

    صدور نشان حلال به صورت واحد

در این نشست، زین الدین ، رییس کمیته توسعه دانش و فناوریهای مرتبط با کالاها و خدمات حلال در خصوص ضرورت تشکیل جلسات با روسای کمیته های فنی ، تجارت ، استانداردسازی و فناوری را بیان کرد.

وی در ادامه به بیان توضیحاتی در زمینه صدور نشان حلال به صورت واحد پرداخت.

    راه اندازی کارگروه اندازه شناسی در حوزه حلال

خسرو معدنی پور، رییس مرکز اندازه شناسی با ارایه گزارشی از وضعیت صنعت حلال در کشور ترکیه گفت : در کشور ترکیه حدود 400 گواهی برای غذای حلال صادر شده است.

وی هماهنگی و یکسان سازی بین دستگاهها را مهمترین عامل در پیشبرد صنعت حلال در کشور دانست و افزود: مرکز اندازه شناسی درنظر دارد در حوزه حلال  ، بخش اندازه شناسی شیمیایی ایجاد کند.

معدنی پور، عضویت در کمیته های فنی و مشارکت در طرح های اندازه شناسی حلال را از دیگر برنامه های این مرکز معرفی کرد.

وی همچنین تجهیز آزمایشگاه های مرجع ملی در زمینه اندازه شناسی حلال را ضروری دانست و از تشکیل کارگروه اندازه شناسی در حوزه حلال خبر داد.

    مالزی پیشرو در صنعت حلال

مرضیه رضوی زاده ، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در این نشست در خصوص اقدامات صورت گرفته در کشور مالزی در زمینه صنعت حلال گفت: این کشور از سال 1982 فعالیت خود را در زمینه غذای حلال آغاز کرد.

وی اظهار داشت : کشورهای پیشرو در صنعت حلال امروزه علاوه بر مواد غذایی در صنایع دیگری از جمله لوازم آرایشی ، تدارکات ، دارایی ، حمل و نقل و گردشگری وارد شده اند.

    نگاه صادراتی به صنعت حلال

وحید مرندی مقدم ، معاون نظارت بر اجرای استاندارد و رییس کمیته استانداردسازی کالاها و خدمات حلال  در این نشست با بیان اینکه توجه به صنعت حلال با نگاه صادراتی است اظهار داشت: باید سهم عمده ای از 2500 میلیارد دلار گردش مالی صنعت حلال در دنیا داشته باشیم.

مرندی مقدم، با اشاره به فعالیت های کشورهای مختلف از جمله کشورهای اسلامی در زمینه حلال گفت: هر نهاد با مسئولیت پذیری مناسب در زمینه حلال ، بستر لازم در توسعه صنعت حلال در کشور را فرآهم سازد.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد ، وجود یک نشان برای حلال در کشور را ضروری دانست و اظهار داشت: باید با معرفی نشان حلال واحد بتوانیم اعتماد سازی کنیم .

در پایان این نشست ، احکام اعضای کمیته استانداردسازی کالاها و خدمات حلال توسط وحید مرندی مقدم ، رییس این کمیته اعطا شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین