|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۸
کد خبر: ۱۷۱۱۲۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۲
معاون اول رئیس جمهوری تحریم‌های جدید امریکا علیه ایران را بر بازارهای داخلی و شرکای خارجی کشور بی تأثیر دانست و تأکید کرد: وقتی اراده دنیا به کارکردن با ایران باشد، تحریم‌های امریکا به تنهایی نمی‌تواند تأثیر بگذارد.
 معاون اول رئیس جمهوری تحریم‌های جدید امریکا علیه ایران را بر بازارهای داخلی و شرکای خارجی کشور بی تأثیر دانست و تأکید کرد: وقتی اراده دنیا به کارکردن با ایران باشد، تحریم‌های امریکا به تنهایی نمی‌تواند تأثیر بگذارد.

اسحاق جهانگیری نشانه این تأکید خود را قرارداد 5 میلیارد دلاری شرکت توتال با ایران اعلام کرد که در شرایطی انجام شده است که بحث تحریم‌های جدید مطرح بوده است و گفت که در آینده نیز قراردادهای دیگری امضا و اعلام خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهوری در گفت‌وگو با «ایران» اظهار کرد: براساس اطلاعاتی که تاکنون درباره تحریم‌های جدید منتشر شده است، اگر بتوانیم با روشی پیش برویم که با اروپایی‌ها و آسیایی‌ها کار کنیم، تحریم‌ها بی تأثیر خواهد بود، بویژه اینکه ما با امریکایی‌ها به طور مستقیم کار زیادی نداریم. وی با اشاره به فعالیت خود در وزارت صنایع دولت اصلاحات، خاطرنشان کرد: در همان زمان نیز بسیاری از تحریم‌های امریکا از جمله تحریم داماتو برقرار بود که مطابق آن هیچ شرکتی نمی‌توانست بیش از 20 میلیون دلار در نفت ایران سرمایه گذاری کند، اما درست در همان زمان چند 10 میلیارد دلار سرمایه خارجی در پارس جنوبی جذب شد.

جهانگیری، سرمایه‌گذاری مستقیم شرکت‌های خارجی را نشان دهنده اوج اعتماد طرف‌های خارجی به ایران دانست و افزود: آن طور که وزرای صنعت، معدن، تجارت و نیرو در هیأت دولت گفته‌اند، در همین مدت هم که بحث این تحریم‌ها مطرح شد، شرکت‌های معتبری به ایران آمدند و درحال سرمایه گذاری مستقیم در بخش‌های مختلف هستند، بنابراین تحریم‌های این گونه نمی‌تواند مانع کار اقتصادی ما بشود.

معاون اول رئیس جمهوری در تشریح چرایی بی اثر بودن این تحریم‌ها خاطرنشان کرد: اگر یکی از این تحریم‌ها در شرایط معمولی اعلام می‌شد، آثار آن بسرعت در تورم یا نرخ ارز مشاهده می‌شد، اما امروز می‌بینیم مردم و فعالان اقتصادی متوجه شده‌اند و طرف‌های خارجی نیز عکس العملی نشان نداده‌اند. وی افزود: آنان فکر می‌کنند می‌شود کشور بزرگ 80 میلیونی چون ایران را بویژه با مدیریتی که اکنون بر کشور حاکم است، تحریک کنند، یا فکر می‌کردند با گفتن یک جمله مبنی بر تحریم امریکا، ایران دوباره به شرایطی برخواهد گشت که کسی نفت آن را نخرد یا با آن کار نکند، درحالی که امروز تقاضا برای نفت ایران بیش از توان تولید ماست و دیگر کسی نمی گوید که به احتمال وجود تحریم نفت شما را نمی‌خریم.

جهانگیری، هدف عمده امریکایی‌ها را ایجاد فضای بی‌اطمینانی در فضای بین المللی علیه ایران دانست و گفت: تردیدی نیست که امریکایی‌ها دست از دشمنی برنمی‌دارند و هرچند وقت یک بار کاری علیه ما انجام می‌دهند، اکنون نیز گروه جدیدی که در این کشور روی کار آمده‌اند، با کمک برخی کشورهای منطقه تلاش می‌کنند علیه ایران یک فضای نااطمینانی در جامعه جهانی درست کنند تا بگویند ایران تحت فشار است و به این ترتیب کسی به سمت ایران نرود.

وی ادامه داد: آنان نمی‌خواهند برجام را به هم بزنند، بلکه با گفتن برنامه‌های تند خود علیه ایران، می‌خواهند فضای بین المللی علیه ایران را پررنگ کنند تا کسی به سمت ایران نیاید و با ایران کار نکند. جهانگیری با اشاره به کنار گذاشته شدن حرف‌های گذشته مبنی بر پاره کردن برجام از سوی مقام‌های امریکایی، برجام را یک توافق بین‌المللی و مورد تأیید شورای امنیت دانست و گفت: این طور نیست که یک کشوری بتواند توافقی دراین سطح را به هم بزند، در مقابل تلاش می‌کنند فضا را علیه ایران پررنگ نگه دارند تا شرکت‌ها به سمت کار با ایران نیایند، اما اینکه چقدر موفق می‌شوند یا نمی‌شوند، بحثی است که پیش‌تر به آن اشاره کردم.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به سخنان رئیس جمهوری در هیأت دولت مبنی بر نشان دادن عکس‌العمل متناسب با تحریم‌ها و اقدامات امریکا، اضافه کرد: این سخنان رئیس جمهوری تصمیم همه نظام است که هر حرکتی امریکایی‌ها انجام دهند، ما باید حتماً عکس‌العمل متناسب با آن را انجام دهیم. درعین حال به هیچ وجه قرار نداریم که ما نقض کننده برجام باشیم و کاری بکنیم که برجام از طرف ما نقض شود.

منبع : روزنامه ایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین