|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹
کد خبر: ۱۷۰۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸
زنگنه با اشاره به اهمیت سرعت کار در کشور گفت:« بحث دیگر سرعت انجام کار است که برای ما مهم است. هر سالی که طرح های توسعه ای به تعویث بیفتد،ضرر می کنیم.»
 وزیر نفت گفت:«قراردادهای تجاری در دنیا عموما منتشر نمی شوند؛ ضمن اینکه مجلس در سال 90 تصویب کرد که متن قراردادها منتشر نشود. الان دو راه پیش روست؛ یا قانون را عوض کنید یا وزیر را »

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،وزیر نفت با حضور در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، در خصوص قرارداد اخیر توتال  گفت:« قرارداد توتال یک نوع سرمایه‌گذاری خارجی است که دو میلیارد فوت مکعب گاز غنی را در روز تولید می کند.برای رسیدن به این هدف در مرحله اول 2.5 میلیارد دلار  سرمایه‌گذاری نیاز است که در بازه زمانی سه سال و نیم باید به تولید اولیه برسد.»

وی افزود:« با توجه به اینکه فازهای پارس جنوبی کم کم شروع به افت تولید می کنند،لازم است که فشار را سر چاه‌ها نگه داریم که بتوانیم تولید را به خشکی برسانیم ، برای این که فشار را سر چاه نگه داریم، یک سازه در دریا ساخته می شود که بیست هزار تن وزن دارد. این بیست هزار تن یک سرمایه گذاری جدی می خواهد که الان برای این فاز در حال انجام است؛ما نه تنها برای این فاز احتیاج به این سازه داریم بلکه برای باقی فازها هم باید صاحب این تکنولوژی شویم تا از افت تولید جلوگیری کنیم.»

زنگنه اظهار کرد:«این قرارداد اولین قراردادی است که در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی اجرا می شود،صدا و سیما هم بارها درباره قراردادهای جدید بحث کرده -البته فقط انتقاد بوده- به هرحال ما بعد از یکسال به یک اجماع ملی رسیدیم، مصوباتی به قراردادها اضافه شد و نهایتا مورد تایید مجلس قرار گرفت و عملا قانون شد.»

وزیر نفت  عنوان کرد:«به دنبال آن، متن قرارداد توتال را نوشتیم.قرارداد با توتال  در 12تیر منعقد  شد. عمده کاری که توتال در ایران انجام می دهد،فعالیت  نرم افزاری است، نه چاه حفر می کند، نه لوله می سازد . توتال فقط مدیریت مهندسی و تامین مالی انجام می دهد و مابقی را شرکت ایرانی انجام می دهد.البته یک شریک چینی همکار توتال هم  است.»

وی ابا اشاره به اینکه ما اجازه قانونی داشتیم که با ترک تشریفات عمل کنیم،یادآور شد:« بر این اساس هم، این قرارداد با ترک تشریفات انجام شد. شرکت های خارجی بین المللی جز توتال به طور جدی دنبال این کار نبودند، برای همین هم با یک شرکت نمی‌شد مناقصه برگزار کرد. اما اینکه چرا ایرانی ها در این طرح شرکت نداشتند؟ به این دلیل که طبق برنامه ششم توسعه  صنعت نفت نیاز به جذب 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد که باید 130 میلیارد دلار آن از خارج  کشور تامین شود، اگر قرار است شرکتهای ایرانی وارد شوند این پول چطور تامین می شود؟»

زنگنه با اشاره به اهمیت سرعت کار در کشور گفت:« بحث دیگر سرعت انجام کار است که برای ما مهم است. هر سالی که طرح های توسعه ای به تعویث بیفتد،ضرر می کنیم.»

وی  با اشاره به اینکه یکی از انتقادهایی که به این قرارداد این است که چرا قرارداد را منتشر نمی کنید،خاطرنشان کرد:«قراردادهای تجاری در دنیا عموما منتشر نمی شوند، ضمن اینکه مجلس در سال 90 تصویب کرد که متن قراردادها منتشر نشود. الان دو راه پیش روست؛ یا قانون را عوض کنید یا وزیر را »

 زنگنه در ادامه با تاکید بر اینکه اولویت وزارت نفت توليد نفت از لايه نفتي پارس جنوبي،افزایش برداشت از میادین يادآوران و آذر  است، گفت:«هفته آينده خط ٤٢ اينچ ساري به شبكه سراسري متصل مي شود و زمستان امسال مشكل كمبود گاز نخواهيم داشت.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین