کد خبر: ۱۷۰۱۶۹
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۵
اگر قرار بر این باشد که دولت عربستان و وزارت حج به تعهدات خود عمل نکنند که تاکنون به‌طور کامل عمل نکرده‌اند، صورت حساب هر مشکلی در رابطه با حج آینده را باید از امروز به پای عربستان نوشت.
 رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه اینکه جمهوری اسلامی ایران در عربستان سفارتخانه و کنسولگری ندارد، قرار شد که ۱۰ نفر از اعضای وزارت خارجه با مصونیت دیپلماتیک، اوایل شوال عازم عربستان شوند که پس از گذشت یک ماه از این توافق هنوز ویزای این افراد صادر نشده است.

به نقل از خانه ملت، علاءالدین بروجردی درباره نگرانی‌های موجود نسبت به حج امسال، اظهار کرد: با توجه به اینکه روابط ایران و عربستان به صورت رسمی برقرار نیست، همه ارتباطات ایران با دولت عربستان از طریق کشور ثالث، به عنوان حافظ منافع صورت می‌‎گیرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در وضعیت عادی روابط، سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض یا کنسولگری ایران در جده، مسئولیت ارتباط‌گیری با دولت عربستان و ارگان‌های مختلف این کشور در زمینه حفظ امنیت حجاج ایرانی و سایر مسائلی را که در ارتباط با امر حج و حجاج ایرانی وجود دارد، بر عهده دارد.

وی ادامه داد: اکنون این دو سنگر را در عربستان خالی داریم و سرکنسولگری و سفارت در این کشور نداریم، در توافقی که دو ماه قبل با مسئول سازمان حج و زیارت صورت گرفت، قرار بر این شد که ۱۰ نفر از اعضای وزارتخارجه با مصونیت دیپلماتیک، عازم عربستان شوند که مقرر شده بود اوایل شوال، این ۱۰ نفر پس از استقرار، مذاکره کنند و کارت‌های ویژه تردد را در اختیار بگیرند.

ویزای هیات دیپلماتیک ایرانی هنوز صادر نشده است

بروجردی گفت: اکنون یک ماه از تاریخ این توافق می‌گذرد، قرار بود اول شوال به این ۱۰ نفر ویزا بدهند اما تا امروز ویزای این افراد صادر نشده است و با توجه به اینکه اولین پرواز حج، در ۱۰ روز آینده انجام می‌شود، ما هنوز هیاتی نداریم، در حالی‌که بر اساس توافق از پیش انجام شده، این تیم باید مستقر شوند و اکنون هیچ فردی را به عنوان مدافع حجاج خود در عربستان نداریم.

وی با بیان اینکه معمولا وزارت حج عربستان کارهای تخصصی حج مانند کاروان و هتل را انجام می‌دهد، اظهار کرد: مسائل امنیتی و سیاسی مرتبط با دولت عربستان از طریق مجاری دیپلماتیک صورت می‌گیرد که به دلیل عدم وجود سفارت و سرکنسولگری، این امور، باید از طریق تیمی ۱۰ نفره انجام شود که هنوز به این تیم ۱۰ نفره ویزا نداده‌اند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از این وضعیت، گفت: اگر قرار بر این باشد که دولت عربستان و وزارت حج به تعهدات خود عمل نکنند که تاکنون به‌طور کامل عمل نکرده‌اند، صورت حساب هر مشکلی در رابطه با حج آینده را باید از امروز به پای عربستان نوشت.

بروجردی با بیان اینکه توصیه ما به سازمان حج و زیارت این است که از چیزی که امضا کرده‌اند، دفاع کنند تا عملی و اجرا شود، اظهار داشت: بدون جایگاه محکم و حمایتی، لزومی ندارد که ما خود را در شرایط احتمالی سختی قرار دهیم که برای ما مشکل آفرین باشد. آرزو و دعای ما این است که بهترین و آبرومندانه‌ترین حج را در حج آینده داشته باشیم ولی لوازم مترتب بر این امر هنوز فراهم نیست.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین