|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۷
کد خبر: ۱۶۹۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۶
امام صادق (ع) به‌درستی دریافته بودند که پس از انحرافات گوناگون دوره اموی و عباسی، چنانچه تفکر اسلامی در وجوه مختلف فکری، کلامی و حدیثی تدوین نگردد، از نهضت رهایی‌بخش اسلامی چیزی باقی نخواهد ماند.
 رییس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: امام صادق (ع) در بیانی نورانی فرمودند «آدمی که عاقل نباشد، صالح نخواهد شد» این سخنان صرفاً مربوط به افراد نیست، جامعه‌ای نیز که بر مدار عقل نچرخد، نمی‌تواند صلاح ملت را درنظر بگیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ علی لاریجانی در ابتدای نشست علنی امروز مجلس و در نطق پیش از دستور خود ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت حضرت امام صادق (ع) اعلام کرد:‌ مکتب فقهی حضرت امام صادق (ع) از چنان رونق علمی برخوردار بود که هزاران شخصیت برجسته در رشته‌های مختلف در محضر ایشان تلمذ می‌کردند.

او با اشاره به حوادث سیاسی-اجتماعی دوران زندگی حضرت امام صادق (ع) گفت: امام صادق (ع) به‌درستی دریافته بودند که پس از انحرافات گوناگون دوره اموی و عباسی، چنانچه تفکر اسلامی در وجوه مختلف فکری، کلامی و حدیثی تدوین نگردد، از نهضت رهایی‌بخش اسلامی چیزی باقی نخواهد ماند.

رییس قوه مقننه با اشاره به حدیثی از حضرت امام صادق (ع) تاکید کرد: ایشان در بیانی نورانی فرمودند «آدمی که عاقل نباشد، صالح نخواهد شد» این سخنان صرفاً مربوط به افراد نیست، جامعه‌ای نیز که بر مدار عقل نچرخد، نمی‌تواند صلاح ملت را درنظر بگیرد. عقلانیت در حکمرانی در منطق امام صادق (ع) کلید رستگاری ملی جوامع است. ایشان ادامه می‌دهند «و کسی عاقل نمی‌شود، مگر عالم شود» درواقع در مجموع این ۲ توصیه، امام صادق(ع) توسعه علمی را راه سعادت جامعه می‌دانند.

او همچنین به روایاتی دیگر اشاره کرد و گفت: آن‌کس که عالم به زمان خود باشد و بفهمد در چه عصر و زمانی زندگی می‌کند، امور شبهه‌آور و اضطراب‌آفرین به او هجوم نخواهد آورد.

لاریجانی تصریح کرد: اجمالاً در این روایات امام صادق (ع) مبنای ترقی، مجد و عظمت و عزت و کرامت، پیشرفت فرد و جامعه را در صداقت، عقلانیت و توسعه علمی می‌داند.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین به روایتی دیگر از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان به یکی از نزدیکانش فرمودند ۶ مطلب را به شیعیان من برسان. اول امانتی که به تو سپرده شده، ادا کنی و در امانت خیانت نکنی که مقصود از امانت معنای عام و هر مسئولیتی است که بر عهده و گردن انسان قرار دارد. دوم برای دیگران هم همان را بخواهی که برای خودت می‌خواهی. سوم بدان که کارها آخری دارد. عاقبت کارها را درنظر بگیر. چهارم پیشآمدهای ناگهانی تو را غرق نکند و از مسیر اصلی خارج نسازد. پنجم از بلندپروازی پرهیز کنی، که همچون بالا رفتن از کوه، ممکن است آسان باشد و پایین آمدنش دشوار. ششم کاری که نمی‌توانی انجام دهی، وعده ندهی.

لاریجانی در پایان یادآور شد: این ۶ نکته وصیتی است که امام صادق (ع) به شیعیان خود کرد که اساس زندگی مومنانه را در مسئولیت‌شناسی، عدالت‌خواهی، دوراندیشی و داشتن نگاه راهبردی، میانه‌روی و صدق می‌داند و بس وصیتی اعتلابخش برای شیعیان است و اگر به آن پایبند شوند، جامعه محبان اهل بیت را به جامعه‌ای پیشرو تبدیل می‌کنند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین