کد خبر: ۱۶۹۲۴۳
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۰
معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت: حضور نیروهای ایرانی در هر شکل و هر سطحی در بحران سوریه بر اساس درخواست دولت سوریه و توافقات دو کشور انجام شده و منوط به توافق هیچ طرف دیگر منطقه ای و بین المللی نیست.
معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت: حضور نیروهای ایرانی در هر شکل و هر سطحی در بحران سوریه بر اساس درخواست دولت سوریه و توافقات دو کشور انجام شده و منوط به توافق هیچ طرف دیگر منطقه ای و بین المللی نیست.

به گزارش ایرنا، حسین جابری انصاری روز شنبه در حاشیه دیدار الکساندر لاورنتیه نماینده ویژه پوتین در امور سوریه در پاسخ به سوالی درخصوص توافق آمریکا و روسیه برای برقراری آتش بس در جنوب غربی سوریه و اینکه آیا این توافق درخصوص نحوه حضور نیروهای ایرانی در این منطقه بوده است یا نه افزود: حضور ایران در هر شکل و در هر سطحی در بحران سوریه بر اساس درخواست دولت سوریه و توافقات دو کشور انجام شده است و منوط به توافق هیچ طرف دیگر منطقه ای و بین المللی نیست.

معاون وزیر امور خارجه ادامه داد: توافق دیگران در ارتباط با ایران حتی اگر انجام شود هیچ نتیجه عملی و موثری درباره حضور ایران نخواهد داشت.

جابری انصاری گفت: ایران اساسا در سوریه علاقه مند نبوده و نیست که به شکل گسترده ای در بحران مداخله داشته باشد. ما به شکل محدود و حساب شده و براساس درخواست و توافق با دولت سوریه حضور خود را در این کشور ترتیب داده ایم و این حضور با هدف مشخص بازگشت ثبات و آرامش در سوریه و پایان هر چه سریع تر بحران بوده است.

معاون وزیر امور خارجه افزود: ما به دنبال گسترش حوزه مداخله خودمان در سوریه نیستیم. آنچه برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد پایان هر چه سریع تر بحران و فاجعه انسانی و روند تخریب مستمر سوریه و ایجاد یک دولت و یک ملت است.

جابری انصاری با تاکیدی بر ضرورت نقش آفرینی ملت سوریه در پایان دادن به بحران سوریه اظهار داشت: سطح حضور و مشارکت و مداخله ما بر اساس این هدف های اساسی و با توافق دولت سوریه بوده است.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان درپاسخ به سوال دیگری درخصوص حضور هیات نمایندگی فرانسوی در نشست آستانه پنج اظهار داشت: در نشست های آستانه همواره هیات های مختلف از سوی کشورها مختلف در حاشیه نشست های آستانه و نه خود آستانه حضور می یابند.

وی خاطرنشان کرد: روند آستانه سه شریک اصلی و سه ضامن اصلی روند دارد که متشکل از ایران، روسیه و ترکیه است. برخی طرف به عنوان ناظر حضور دارند به ویژه سازمان ملل متحد که در جلسات رسمی و علنی نشست نمایندگان آنها شرکت می کنند اما در حاشیه نشست ها هیات های، کشورهای مختلف از جمله فرانسه از نشست آستانه یک تا به امروز حضور داشته است و این هیات ها مشغول رایزنی های دیپلماتیک با هیات های دیگر هستند با این حال این هیات ها تاثیر مستقیم و دخالتی در روند آستانه ندارند.

جابری انصاری خاطرنشان کرد: روند آستانه متشکل از سه کشور ضامن و نمایندگان دولت و معارضه سوری است و نمایندگان برخی طرف های ناظر در جلسات رسمی و عمومی شرکت می کنند.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: در اجلاس اخیر هم دیداری بین ما و هیات فرانسوی در آستانه پنج انجام شد و رایزنی های سیاسی و دیپلماتیک درباره سوریه انجام شد.

جابری انصاری همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی اظهار داشت: اقدامات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در چند دهه گذشته مستمرا ادامه داشته و ملت فلسطین همواره در معرض اقدامات توسعه طلبانه و ناقض حقوق خود قرار داشته است.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه دور جدید تحولات در قدس هم ادامه همین روند است اظهار داشت: این سیاست ها تاکید مجدد بر این واقعیت است که ملت فلسطین در مقابل توسعه طلبی صهیونیستی راهی جز مقاومت و ایستادگی ندارند و ملت ها و کشورهای منطقه باید با دور شدن از درگیری های داخلی در کنار ملت فلسطین قرار گیرند.

جابری انصاری ابراز امیدورای کرد: روندی که در آستانه طی می شود و سایر روندهای سیاسی فضا را برای پایان درگیری ها در منطقه و توجه به مساله اصلی جهان اسلام یعنی فلسطین درک کند.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درخصوص مذاکرات خود با هیات روسی اظهار داشت: سرعت تحولات در سوریه به گونه ای است که اقتضا می کند رایزنی ها با فاصله کوتاه بین ایران و روسیه و بازیگران موثر در این کشور انجام شود لذا عملا فاصله رایزنی ها با شرکای روس به یک تا حداکثر دو هفته رسید.

جابری انصاری عنوان کرد: ما در آستانه پنج گفت و گوهای تفصیلی درباره مناطق چهارگانه کاهش تنش داشتیم که به دلیل باقی ماندن برخی اختلافات در حوزه مناطق شمالی و عدم آمادگی شرکای ترک برای حصول توافق نهایی این توافق به تعویق افتاده است.

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت: علاوه بر این در فاصله آستانه پنج تا به امروز هم تحولات جدیدی در سوریه رخ داده که رایزنی های بین ایران و روسیه را ضروری را کرده است.

جابری انصاری ادامه داد: امروز آقای لاورنتیه و هیات همراه دیدارهایی با آقای شمخانی و بنده انجام شد هم در کلیات آخرین تحولات سوریه و هم جزئیات مسائل و راه حل ها گفت و گو داشتیم.

معاون وزیر امور خارجه اضافه کرد: آنچه اهمیت دارد این است که یک روند شفاف و صریح بین ایران و روسیه و بازیگران دیگر وجود داشته و مجموعه اتفاقات هدفمند بوده و در مسیر صحیح پیش برود و برایند تحولات در جهت تحقق اهداف آستانه باشد.

جابری انصاری افزود: هدف اساسی روند آستانه بازگرداندن ثبات و آرامش به سوریه است و در این چارچوب باید راه حل هایی موثری برای رویارویی با تروریسم پیدا کنیم.

رئیس هیات مذاکره کننده ایرانی در نشست های آستانه اضافه کرد: علاوه بر این باید افق سیاسی به سمت تحول مثبت در سوریه گشوده شود و طرف های مختلف را با خود همراه کرده و تنش های موجود را کاهش دهد و خسارت کمتری به مردم سوریه وارد شود.

جابری انصاری با تاکید بر ضرورت توقف فجایع انسانی در سوریه اظهار کرد: بنابراین باید در روند آستانه در سه مسیر موازی رویارویی موثر با تروریسم، کاهش تنش و گشودن افق سیاسی جدید برای پیشبرد امور حرکت کنیم.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه این روند روند ساده ای نیست خاطرنشان کرد: هم در کلیات و هم در جزئیات اختلافات و مشکلاتی وجود دارد اما ما همواره با رویکردی مثبت با مشکلات مواجه شدیم و تلاش کردیم راه حل های ابتکاری پیدا کنیم و انعطاف لازم را داشته باشیم.

جابری انصاری ادامه داد: در عین حال ما در اصول و چارچوب مشخصی به عنوان خطوط نهایی قرمز ایران در روند آستانه دنبال می کنیم.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: هیچ تحولی نباید منجر به تجزیه سوریه و نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور شود و هیچ تحولی نباید خارج از خواست و اراده مردم سوریه اتفاق بیفتد.

جابری انصاری اضافه کرد: موفقیت های روند آستانه به طور نسبی موفقیت های قابل توجهی بوده اند در طول دوران مذاکرات آستانه هم در مورد کاهش درگیری و تنش و هم در جریان آتش بس اولیه و مناطق چهارگانه کاهش تنش و به خصوص در مناطق تمرکز جمعیتی شاهد کاهش تنش ها بوده ایم که نتیجه مثبت آن به نفع مردم سوریه بوده است.

معاون وزیر امور خارجه بیان داشت: همچنین روند آستانه تلاش بر بستری برای حرکت در روند آشتی و بازگشت آرامش و کنترل درگیری ها ایجاد کرده است و توانسته مقدمات آشتی را فراهم کند.

جابری انصاری در عین افزود: علاوه بر اینکه در رویارویی موثر با تروریسم هم اتفاقات موثری رخ داد که این اتفاقات با تاکید بر جدا شدن معارضه از گروه های ترویستی شناخته شده روند مثبتی بود.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: البته مشکلات و مسائلی هم در لایه های جزئی وجود داشته با این حال روند آستانه در زمینه گشودن افق سیاسی جدید برای پایان بحران مثبت بوده است.

جابری انصاری با تاکید بر اینکه همه اینها به معنای نقض و نفی مشکلات فراروی ما نیست اظهار داشت: بحران سوریه بحران چندلایه و پیچیده ای است که در آن شاهد تداخل بازیگران و تعدد منافع و تعریف های متناقض هستیم و چاره ای نداریم که روند آستانه را با آرامش طی کنیم و پیوسته رو به جلو گام برداریم.

معاون وزیر امور خارجه گفت: ما در جریان گفت و گوهای امروز تلاش کرده ایم راه حل های ابتکاری برای مشکلات موجود پیدا کنیم و به صورت جزئی و تفصیلی با یکدیگر تبادل نظر کردیم و تحولات هفته های اخیر در عرصه های میدانی و سیاسی را مورد بررسی قرار دادیم.

جابری انصاری با بیان اینکه همین روند را با شرکای ترک نیز خواهیم داشت اظهار داشت: دو هفته دیگر اجلاس کارشناسی آستانه را در تهران خواهیم دشت و امیدواریم با این آمد و رفت ها برخی مشکلات در مسیر حل و فصل قرار گیرد.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درخصوص توافق ترامپ و پوتین درباره آتش بس در جنوب غرب سوریه بیان داشت: هرگونه توافق در ارتباط با سوریه باید در چارچوب خطوط قرمز همچون حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه و عدم تجزیه این کشور باشد علاوه بر این عدم تجزیه سوریه و همچنین موقت بودن هر گونه ترتیبات درباره آتش بس انجام شود. ضمن اینکه باید زمینه رجوع به آرای عمومی مردم سوریه فراهم شود.

جابری انصاری یادآور شد: اگر هرگونه اقدامی در چارچوب این خطوط کلی انجام شود می تواند نقش مثبتی در روند تحولات داشته باشد و هرگونه توافق خارج از این چارچوب ممکن است نتایج موفق کوتاه مدت داشته باشد اما در میان مدت و دراز مدت نتایج مثبت نخواهد داشت و حتی ممکن است نتایج معکوس داشته باشد.

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه تاکید کرد: توافق درباره جنوب سوریه هم در برابر یک آزمون اساسی قرار دارد و این میزان پایبندی آمریکا به توفقات است.

جابری انصاری خاطرنشان کرد: تاکنون در روند تحولات سوریه آمریکایی ها تغییر مواضع پی در پی و برخورد تاکتیکی با تحولات را مرتب نشان دادند و اگر نوع نگاه به توافق جنوب سوریه از نگاه تاکتیکی صرف باشد ممکن است نتایج آنی و مستقیم داشته باشد اما در میان مدت و دراز مدت نتایج مثبتی در پی نخواهد داشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین