|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
کد خبر: ۱۶۹۰۱
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳
مهمترین نیرو و یا جریان مخالف توافق هسته ای ایران، صهیونیست ها هستند که از ابتدا نگرانی های خود را نسبت به هرگونه توافق با ایران گوش زده کرده بودند.
یک کارشناس مسائل بین الملل درباره سخنان اخیر عباس عراقچی در گفتگو با گاردین گفت: واقعیت این است که "نیروهای شر" و "خرابکارانی" که به گفته آقای عراقچی معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، تهدیدی برای دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق جامع و نهایی هستند، نیروهای هماهنگی نیستند.
 
حسن بهشتی پور با بیان اینکه این نیروها تنها در ضدیت با دستیابی ایران و 1+5 به توافق با یکدیگر اشتراک نظر دارند گفت: مهمترین نیرو و یا جریان مخالف توافق هسته ای ایران، صهیونیست ها هستند که از ابتدا نگرانی های خود را نسبت به هرگونه توافق با ایران گوش زده کرده بودند.  
 
وی افزود: صهیونیست ها دستیابی به توافق با ایران که به نوعی تایید کننده ادامه فعالیت های هسته ای در ایران است در حالی که آنها به دنبال جمع شدن کامل این برنامه بودند، تهدیدی امنیتی علیه خود قلمداد می کنند.
 
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: بر همین اساس اسرائیلی ها برای آنکه جایگاه خود را به عنوان قدرت برتر هسته ای در منطقه خود حفظ کنند و مانع از توافق هسته ای ایران و غرب شوند انواع اتهامات را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرده اند.
 
وی ادامه داد: با این حال دستیابی ایران و 1+5 به توافق مقدماتی در ژنو موسوم به برنامه اقدام مشترک عملا صهیونیست ها را خلع سلاح کرد و عملا آنها را به انزوا کشانده است. اما این انزوا طولانی مدت نیست و آنها باز هم فعال می شوند تا در مسیر توافق جامع هسته ای مانع تراشی کنند.  
 
بهشتی پور با بیان اینکه گروه دیگری که مخالف توافق ایران و 1+5 در داخل آمریکا هستند گفت: این گروه نه امروز و دیروز بلکه از ابتدای انقلاب با تبلیغات منفی نسبت به ایران تلاش کرده است که چهره غیر واقعی از کشورمان را به جهانیان نشان دهد.
   
وی با بیان اینکه این گروه که در نهادهای تصمیم گیری و تصمیم سازی آمریکا از جمله کنگره صاحب نفوذ زیادی است گفت: آنها در آمریکا دست در دست صیهونیست ها تلاش می کنند که از نفوذ خود استفاده کنند تا مانع از توافق غرب با ایران شوند چرا که عملا تبلیغات منفی سال های سال آنها بی اثر می شود.
 
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه گروه سوم مخالف توافق هسته ای ایران در اروپا قرار دارند گفت: این گروه هم یا تحت تاثیر تبلیغات منفی آمریکایی هاقرار دارند و یا تحت تاثیر، فشار صهیونیست ها. منافع آنها ایجاب می کند که از نظرات این دو گروه پیروی کنند.
 
وی افزود: گروه چهارم در این رابطه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و در راس آن عربستان سعودی است. به هر حال این یک واقعیتی است که بین ایران و عربستان از سالیان دور یک رقابت بر سر نفوذ و تثبیت جایگاه در منطقه بوده است.
 
بهشتی پور ادامه داد: توافق هسته ای ایران برای سعودی ها به این دلیل نگران کننده است که می تواند جمهوری اسلامی را در منطقه در موضع برتر قرار دهد. به هر حال در سال هایی گذشته عربستان از سیاست به انزوا کشاندن ایران در عرصه بین المللی استقبال کرده بود و تغییر این سیاست به معنای تبدیل شدن ایران به عنوان بازیگر قابل اعتنا و مهم در سطح منطقه است.
 
وی با بیان اینکه گروه و دسته آخر مخالفان توافق هسته ای در داخل ایران قرار دارند که ایرن گروه هم به دو دسته تقسیم می شوند گفت: یک دسته از این مخالفان واقعا با حسن نیت و دلسوزان مخالفت توافق در این دوره هستند چرا که آنها احساس می کنند ایران در موقعیت فشار قرار دارد و در موقعیت فشار اگر پای میز مذاکره حاضر شود باید امتیاز زیادی را بدهد. ابن در حالی است که این گروه باید توجه کنند که این توافق بر اساس مقدورات به دست آمد و در شرایط مطلوب ممکن بود توافق بهتری حاصل شود.
 
این کارشناس مسائل بین الملل در خاتمه گفت: گروه دوم در داخل ایران هم گروهی هستند که منافعشان در ادامه تحریم علیه ایران بود. آنها در چنین فضایی توانستند با اصطلاح دور زدن تحریم ها منافع مالی هنگفتی را کسب کنند که و بر همین اساس در صورت توافق و رفع تحریم ها جلوی تامین منافع آنها گرفته می شود.
منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین