کد خبر: ۱۶۸۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۲
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کاهش جوجه ریزی بر اثر افزایش دما در مناطق جنوبی کشور باعث رشد قیمت گوشت مرغ در هفته گذشته شده است.
  معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کاهش جوجه ریزی بر اثر افزایش دما در مناطق جنوبی کشور باعث رشد قیمت گوشت مرغ در هفته گذشته شده است.

خالد جعفری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کردستان از لحاظ تولید گوشت مرغ ضمن تامین نیازهای شهروندان، حدود 45 درصد تولید خود را به استان های دیگر صادر می کند افزود: به علت کاهش جوجه ریزی در اثر افزایش دمای مناطق جنوبی کشور، طی هفته گذشته قیمت گوشت مرغ روند صعودی داشته و از 69 هزار و 900 ریال و 71 هزار و 900 ریال به 78 هزار ریال رسیده است.

به گفته وی، رشد قیمت مرغ به علت کاهش جوجه ریزی در اثر گرمای تابستانی در تمام کشور تاثیر گذار بوده به طوری که قیمت مرغ زنده در مرغداری های استان های تهران، آذربایجان شرقی و غربی، همدان، زنجان و کرمانشاه نیز از پنچ هزار تا پنج هزار و 600 ریال و گوشت مرغ مصرفی نیز در این استان ها از هفت هزار و 800 ریال تا هشت هزار و 500 ریال افزایش داشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد: در چند ماه گذشته میزان جوجه ریزی در مرغ داری های کردستان از سهمیه خود بیشتر بوده به طوری که سهمیه جوجه ریزی استان 2 میلیون و 640 هزار قطعه در هر ماه است اما در فروردین سه میلیون و 195 هزار قطعه، در اردیبهشت سه میلیون و 104 هزار و در خرداد نیز 2 میلیون و 270 هزار قطعه جوجه ریزی صورت پذیرفته که معادل تولید 17 هزار تن گوشت مرغ است.

وی افزود: با توجه به مصرف سرانه استان، حدود 10 هزار تُن در ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر به مصرف استان اختصاص داشته و هفت هزار تن باقی مانده نیز به سایر استان های کشور از جمله کرمانشاه، همدان، تهران، آذربایجان غربی صادر شده است.

جعفری ادامه داد: با توجه به اعلام آمادگی شرکت پشتیبانی امور دام استان برای تنظیم بازار مرغ منجمد از محل ذخیره، هریک کیلو گرم مرغ منجمد به میزان 53 هزار ریال در اختیار فروشگاه های زنجیره ای عمده و تعدادی از فروشگاه های داخل شهر قرار گرفته تا با قیمت 57 هزار ریالی برای هر یک کیلوگرم بدون محدودیت در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد.

با اجرای برنامه ریزی تولید مرغداری های کشور از سال گذشته سهمیه کردستان برای تامین سهیمه تولید ماهانه حدود 2 میلیون و 640 هزار قطعه در هر ماه با 10 درصد بالاتر یا پایین تر در نظر گرفته شده است.

با این میزان جوجه ریزی کردستان در هرسال قادر به تولید 75 هزار تن گوشت سفید بوده که با این میزان تولید علاوه بر تامین 40 هزار تن مصرف سالانه استان، 35 هزار تن تولید مازاد خود را به 12 استان دیگر صادر می کند.

هم اکنون 13 هزار و 500 نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن از جمله واحدهای مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراک طیور و کشتارگاه ها مشغول بکار هستند و طبق برآورده های صورت گرفته بیش از 10 هزار میلیارد ریال در صنعت مرغداری و سایر حلقه های این زنجیره در کردستان سرمایه گذاری شده است.

در حال حاضر تعداد 727 واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود 14 میلیون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 میلیون قطعه در سال با توان تولید 100 هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.

13 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 330 قطعه و 13 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 555 قطعه در استان دارای پروانه است.

یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت 2 میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید 20 میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال، فعال است.

از صنایع مرتبط با این فعالیت، 6 کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت 16 هزار قطعه در ساعت، 15 کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه 360 هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت 62 هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت 50 هزار تُن در سال وجود دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین