|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
کد خبر: ۱۶۷۷۰۲
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۰
داریوش مهرجویی در متن یادبود کیارستمی آورده است: از وزیر محترم بهداشت پاسخی دقیق و روشن می‌خواهم. چرا، چگونه و چه کسانی باعث غفلت شدند؟ و آیا از چنین سهل‌انگاری بزرگی در حق یکی از سرمایه‌های ملی کشورمان می‌شود چشم پوشید؟
 مراسم رسمی سالگرد درگذشت عباس کیارستمی با حضور جمعی از مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی و برخی از سینماگران همچون مسعود کیمیایی، بهمن فرمان آرا، همایون ارشادی، رضا کیانیان، لیلی گلستان، مهناز شیخ‌الاسلامی، علی کریمی و مجید جوزانی برگزار شد.

رضا کیانیان در ابتدای این مراسم گفت: من مانند سینماگران دیگر پیگیر پرونده بودم. دوستان پزشک زیادی را نیز می‌شناسم که گروهی دیوصفت و گروهی مانند فرشته پاک هستند و برای گروهی پول بیشتر مهم است.

این بازیگر ادامه داد: آقای کیارستمی فوت کردند و خیلی‌ها می گفتند خوب مقصر باید اعلام شود اما بعدش چی؟ در حالی که پیگیری پرونده کیارستمی یک حرکت مدنی است نه یک خواست شخصی. البته کیارستمی بیشتر  از اینکه مرده باشد؛ زنده است.

کیانیان افزود: در این مدت که بیش از یک سال طول کشیده؛ ماجرای پرونده پزشکی پیگیری شد و حتی خود وزیر بهداشت هم جزو شکات بودند. اما هنوز هیچ چیزی گفته نشده و فقط مساله قصور پزشکی مطرح شده است. البته خانواده کیارستمی شکایتی به حکم نکردند اما دکتر میر به حکم اعتراض کرد اینکه در طول یک سال هیچ چیزی درباره پرونده عباس کیارستمی نگفته‌اند وضعیت را بدتر کرده است. ما همه دوست داریم بدانیم چه اتفاقی افتاده است؟

پس از سخنان کیانیان، یادداشت داریوش مهرجویی توسط امیر پوریا قرائت شد.

متن نامه مهرجویی به شرح زیر است:

در این روزهای داغ تیرماه و سالروز عباس کیارستمی عزیز بار دیگر درگذشت یار و همراه دیرینه‌ام را به خانواده و دوستان و هواداران این مرد بزرگ سینما و هنر ایران تسلیت می‌گویم.

هرچند هنوز بعد از گذشت یکسال نتوانسته‌ام مرگ مظلومانه و غافلگیرانه او را باور کنم. در حال حاضر فقط در انتظار نتیجه پرونده پزشکی عباس عزیز هستم و از وزیر محترم بهداشت پاسخی دقیق و روشن می‌خواهم. چرا، چگونه و چه کسانی باعث غفلت شدند؟ و آیا از چنین سهل‌انگاری بزرگی در حق یکی از سرمایه‌های ملی کشورمان می‌شود چشم پوشید؟

سه بار او را شکافتند و بیهوش کردند و سه ماه زجر کشید... هرگز آخرین حرف‌هایش را فراموش نمی‌کنم: بدن مرا حسابی شخم زدند.

نامش گرامی روحش جاوید یادش گرامی

داریوش مهرجویی ۱۴ تیرماه ۱۳۹۶

دکتر پایدار (یکی از پزشکان عباس کیارستمی) که از نزدیک وضعیت پزشکی عباس کیارستمی را پیگیری کرده است، دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: وزیر بهداشت سیزده فروردین شب به من زنگ زد و گفت عباس کیارستمی جراحی شده است و وضعیت خوبی ندارد. من بر سر بالین ایشان رفتم و دیدم که وضعیت خوبی ندارد. فشار خون پایین بود و حتی کلیه هم کار نمی‌کرد. من تا ساعت سه بامداد مساله را پیگیری کردم و صبح هم وزیر بهداشت حضور پیدا کردندو درنهایت کمیته‌ای با حضور بهترین اساتید و دکترهای حاذق تشکیل شد و روند درمان زیر نظر این کمیته قرار گرفت و ۳۳ جلسه در طول درمان تشکیل شد. در این مدت؛ هر روز صبح وزیر بهداشت گزارشگیری می‌کردند و وضعیت به جایی رسید که آقای کیارستمی از بیمارستان مرخص شدند و به منزل رفتند.

وی ادامه داد: وقتی آقای کیارستمی در منزل بودند؛ بازهم وزیر بهداشت و دکتر میر و تیم پزشکی به ایشان سر می‌زدند و به وضعیت ایشان رسبدگی می‌کردند. حال آقای کیارستمی در منزل بهتر بود تا اینکه گفتند دچار تب شدند ناچار بار دیگر ایشان به بیمارستان منتقل شدند. در این زمان ما متوجه یک عفونت شدیم. عفونت ایشان بدون عمل جراحی در بیمارستان آراد تخلیه شد و بار دیگر ایشان به منزل منتقل شد. در این زمان این موضوع مطرح شد که ایشان به فرانسه بروند البته ما مخالف بودیم زیرا معتقد بودیم همه کارهای دلسوزانه اینجا انجام می‌شود اما متاسفانه توصیه‌ها ا‌تر نگذاشت و ایشان به فرانسه رفتند و متاسفانه درگذشتند.

در ادامه؛ دکتر ایرج حریرچی (قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت) طی سخنانی گفت: ما در طول درمان سه مورد داریم. یک عوارض ناخواسته، دوم خطای پزشکی و سوم اشتباه عمدی پزشکی که هر کدام متفاوت بررسی می‌شود. وزارت بهداشت ناظر کلی است که بر این سه اتفاق نظارت می‌کند اما هیچ اختیار صدور حکم و قضایی ندارد بلکه سازمان نظام پزشکی و قوه قضاییه به این موضوع رسیدگی می‌کند.

وی درباره روند درمان کیارستمی گفت: آقای کیارستمی به دلیل کم‌خونی و احساس ضعف و بی‌حالی و با توصیه دوستان به پزشک مراجعه کرده است و اگر قبل از رفتن به دکتر با ما مشورت می‌کرد؛ ما به ایشان به صورت ویژه و وی آی پی  رسیدگی می‌کردیم. ایشان باید برای انجام عمل جراحی آمادگی داشته و از حمایت بیشتری برخوردار می‌شدند. ایشان به بیمارستان می‌رود و مورد عمل جراحی پلیپ روده قرار می‌گیرد. بعد از عمل جراحی، ایشان در ۱۷ اسفند تا ۲۰ اسفند افت فشار خون و هموگلوبین داشته است. برای جلوگیری از خونریزی داخلی عمل دوم هم می‌شود و من نمی‌توانم بیش از این نظر بدهم.

در این هنگام وزیر بهداشت خطاب به حریرچی گفت: شما یک پزشک حاذق و جراح حاذق هستید پس نظر تخصصی خود را اعلام کنید.

در این بخش؛ قائم مقام وزیر بهداشت نیز چنین ادامه داد: اینکه عمل دوم با تاخیر انجام شده؛ ثابت شده است. بعد التهاب کیسه صفرا بدون سنگ بوجود می‌‌آید که ناشی از طولانی شدن مدت بستری بود. پس عمل جراحی کیسه صفرا انجام می‌شود که بعد از این عمل تیم پزشکی بسیار حاذق بالای سر عباس کیارستمی حاضر شد و وضع ایشان هم بهتر شد تا اینکه ایشان به فرانسه رفت. هرچند ما مخالف بودیم. البته پرونده‌ی پزشکی فرانسه ایشان هنوز بدست ما نرسیده است و ما معتقدیم شرایط می‌توانست به شکلی پیش برود که فرد به فرانسه نرود.

سخنران بعدی این مراسم حسن قاضی‌زاده هاشمی (وزیر بهداشت) بود. او گفت: ما به همه سرمایه‌های اجتماعی و هنری افتخار می‌کنیم و عباس کیارستمی یکی از بهترین کارگردان‌های خوب و طلایی فرهنگ و هنر ایران بود. بی‌محبتی‌های زیادی در حق کیارستمی شد و امروز برای میلیون‌ها نفر پرسش‌هایی درباره پرونده پزشکی کیارستمی مطرح شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: علی جنتی زمانی که به من زنگ زد؛ کیارستمی دچار شوک عفونی شده بود و جنتی به من گفت که کیارستمی تا صبح زنده نمی‌ماند اما با پیگیری پرونده پزشکی وضعیت آقای کیارستمی ثابت شد. من معتقدم تیم پزشکی زحمت کشیده است ولی می‌گویم اگر اشتباهی شده و فردی خطایی کرده؛ باید آن را بگوییم و جامعه پزشکی را فدای یک فرد نکنیم. امروز این جلسه فقط برای کیارستمی نیست بلکه برای توجه به حقوق مدنی افراد و حقوق همه جامعه ایران است و همه ما دنبال شفافیت هستیم.

وی افزود: متاسفانه وزارت بهداشت براساس قانون توان هیچ برخوردی را ندارد و فقط می‌تواند بر مراکز درمانی نظارت کند. حتی اگر مشکلی برای خود من مشکلی پیش بیاید؛ من هم باید به سازمان نظام پزشکی و پزشکی قانونی شکایت کنم. متاسفانه فرایند صدور رای درباره پرونده کیارستمی بسیار طولانی شد و اگر رای زود‌تر صادر شود و سوالات جامعه پاسخ داده شود و جامعه اقناع شود؛ به نفع همه جامعه پزشکی است.

وزیر بهداشت ادامه داد: من در آخرین جلسه و دیدار با کیارستمی یعنی بار دوم که تب کرده بود، با ایشان تنها بودم. ایشان از من خواستند همه را خارج کنید و من و کیارستمی تنها بودیم که کیارستمی به من گفت؛ من مانند قماربازی هستم که دایم در حال باخت هستم و باید صندلی خود را عوض کنم. به کیارستمی گفتم فرانسه نروید. من هر دکتری را بخواهید می‌آورم. مشخصات دکترشان را به من دادند و گفتم ۲۴ ساعته ایشان را به ایران می‌آورم اما فردا شب آن روز؛ از اخبار شنیدم که کیارستمی ایران را ترک کرده است.

سپس بهمن کیارستمی با تشکر از وزیر بهداشت و حریرچی (معاون وزیر) گفت: متاسفانه به دلیل غایب بودن رئیس سازمان نظام پزشکی و پزشکی قانونی؛ این جلسه به نتیجه‌ای که می‌خواست نرسید.

وی ادامه داد: ما از ابتدای شکایت‌مان دنبال گرفتن حکم نبودیم بلکه تلاش کردیم یک گزارش درباره روند پزشکی به ما داده شود که داده نشد و متاسفانه اختلاف روایاتی درباره پرونده پزشکی مطرح شد. امروز خواسته ما این است که خارج از حکم این پرونده یک گزارش دقیق داده شود و من از شما می‌خواهم که یک گزارش دقیق ارایه بدهید.

وزیر بهداشت نیز در پاسخ گفت: قطعا تلاش می‌کنم تا با همکاری قوه قضاییه و سازمان نظام پزشکی و پزشکی قانونی یک جلسه‌ای برگزار کنیم که در آن گزارش ارائه شود.

مراسک سالگرد عباس کیارستمی قرار بود با حضور رئیس سازمان نظام پزشکی و رئیس پزشکی قانونی برگزار شود اما مراسم بدون حضور آنها برگزار شد.

اجرای این مراسم را امیر پوریا و رضا کیانیان برعهده داشتند.

در این مراسم همچنین کتاب مرگ و دیگر هیچ از نوشته‌های عباس کیارستمی رونمایی شد.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین