کد خبر: ۱۶۷۵
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۴
وزير نفت با بيان اين كه ايران تمام تلاش خود را براي بازگشت قدرتمند به بازارهاي نفت به كار خواهد گرفت، گفت: صادرات نفت ايران با وجود معضلاتي كه در پيش رو داريم در آينده نه چندان دور افزايش خواهد يافت.

تدبیر و امیدبيژن زنگنه در تشريح راهكارهاي ضربتي براي احياي جايگاه ايران در بازارهاي جهاني انرژي تصريح كرد: ظرفيت و توان توليد و پس از آن توليد از نخستين عواملي هستند كه قدرت كشورها را در بازارهاي جهاني بيشتر مي كند، ظرفيت توليد نفت ايران بايد در مدت ۶ تا ۷ ماه به ميزان سال ۸۴ بازگردد و همكاران وزارت نفت قول دادند و براي تحقق اين مهم تلاش مي كنند.

زنگنه تاكيد كرد: با توجه به شرايط موجود، براي اينكه بتوانيم صادرات داشته باشيم معضلات زيادي پيش رويمان است ولي بايد تلاش كنيم صادرات نفت را افزايش دهيم.

** درهاي صنعت نفت براي جلب همكاري باز مي شود
وزير نفت در باره نحوه تعامل با كشورهاي ديگر براي توسعه بازار نفت گفت: با همه كشورها، هم طرف هاي مصرف كننده و هم توليد كننده و شركت هاي بزرگي كه مي توانند در توسعه نفت ايران و اجراي طرح هاي توسعه اين صنعت مهم نقش داشته باشند، مذاكره خواهيم كرد. هيچ منعي در اين زمينه وجود ندارد و بازار و امكانات كشور را براي جلب مشاركت آنان در دوران جديد توسعه صنعت نفت به آنها مجددا عرضه خواهيم كرد.

به گزارش وزارت نفت، زنگنه در باره سفر براي مذاكره به كشورهاي تعيين كننده در بازار انرژي و اوپك گفت: هنوز برنامه خاصي براي سفر به اين كشورها ندارم اما به زودي و پس از اين كه كمي از كارهاي فوري و اولويت دار فارغ شدم و تصميم گيري هاي لازم در زمينه رفع تنگناها و مشكلات مديريتي پيمانكارن و مديران در فازهاي اولويت دار پارس جنوبي و ديگر بخش ها گرفته شد، به برنامه سفر و كارهاي مربوط به آن خواهم پرداخت.

** فرصت ها و تهديد هاي افزايش قيمت نفت
وزير نفت در باره افزايش قيمت جهاني نفت در سطح ۱۰۶ تا ۱۰۷ دلار گفت: افزايش قيمت نفت به اين سطح، فرصت و تهديدي محسوب مي شود، از يك سوي فرصتي مناسب براي افزايش درآمدهاي ما خواهد بود ولي متاسفانه هر زمان كه قيمت نفت خيلي بالا رفت، به دلايلي ما موفق به فروش نفت نشديم و هم اكنون نيز كه قيمت نفت در سطح بالايي قرار دارد ما نمي توانيم نفت بفروشيم.

زنگنه افزود: افزايش قيمت نفت از سوي ديگر تهديدي براي كشور ما محسوب مي شود، زيرا رقباي ما مي توانند با قيمت بالايي نفت را توليد و وارد بازار كنند و براي آنها فرصت خوبي است.
وي تصريح كرد: امروز آمريكا بخش عمده اي از فشار و سرمايه گذاري خود را روي توليد از شيل گس و شيل اويل قرار داده است.

** غرب مخالف قيمت بالاي نفت نيست
زنگنه گفت: همان گونه كه هشت سال پيش نيز گفته بودم، قيمت بالاي نفت مورد مخالفت غربي ها و مصرف كنندگان بزرگ نيست و نشان هم دادند كه با اين قيمت ها توليد از شيل گس و شيل اويل براي آنها اقتصادي شد و توليد نفت و گاز اين كشورها به جايي رسيد كه سال گذشته اوباما، رئيس جمهوري آمريكا، اعلام كرد كه تا سال ۲۰۱۶ آمريكا در زمينه توليد نفت و گاز خودكفا خواهد شد.

وزير نفت افزود: حتي اگر آمريكا، در سال ۲۰۱۶ هم نتواند در اين زمنه خودكفا شود و چند سال بعد به خودكفايي برسد، به عنوان بزرگ وارد كننده و مصرف كننده نفت دنيا، در صورتي كه واردات انجام ندهد، نه تنها در معادلات بازار انرژي، بلكه در معادلات ژئوپوليتيك جهان و منطقه تغييرات اساسي ايجاد مي شود.

زنگنه در باره پيش بيني تغييرات قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني در سه ماه سوم سال ميلادي (۲۰۱۳) گفت: هم اكنون پيش بيني خاصي ندارم و بعيد مي دانم اتفاق عجيبي در اين زمينه رخ دهد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین