|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۲
کد خبر: ۱۶۷۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
سرهنگ نیک‌نفس با بیان اینکه نحوه حذف اکانت‌ها در شبکه‌های اجتماعی مختلف متفاوت است، ادامه داد: با توجه به اکانت فعال‌شده شبکه اجتماعی از طریق سایت همان شبکه اجتماعی این قابلیت وجود دارد که کاربران باید آن را انجام دهند.
هک کاربران در شبکه‌های اجتماعی پیام‌رسان موبایلی این روزها بخشی از پرونده‌های پلیس فتا را تشکیل می‌دهند. هکی که کاربران ادعا دارند فردی به شبکه اجتماعی آن‌ها دست یافته است و با اکانت فعال‌شده آن‌ها برای دوستان و آشنایانش پیام ارسال می‌کند و حتی باعث هتک حیثیت و جرائم دیگر شده است. اما واقعیت‌های این هک چیست؟ نکته اینجاست که با توجه به ارزان بودن سیم‌کارت‌های تلفن همراه و سیم‌ کارت‌های هدیه‌ای که از سوی اپراتورها به کاربران اهدا می‌شود شاهد تشکیل این‌گونه پرونده‌ها در پلیس فتا هستیم.

پرونده‌هایی که در آن شاکی نمی‌داند سیم‌کارت خود را چه کرده و یا گوشی وی به سرقت رفته یا مفقود شده است. در این خصوص سرهنگ دوم علی نیک‌نفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتاناجا گفت: هکی در کار نیست و دسترسی به این سیم‌کارت در پی مفقودی یا سلب امتیاز می‌تواند باعث دسترسی دیگران به شبکه‌های اجتماعی فعال‌شده با شماره این سیم‌کارت‌ها باشد.


وی ادامه داد: متأسفانه با توجه به نرخ پایین سیم‌کارت‌ها شاهد هستیم برخی شهروندان به‌راحتی اقدام به خرید سیم‌کارت نموده در حالی‌که در نگهداری آن دقت لازم را ندارند و با گم‌شدن آن اقدامات لازم و قانونی برای غیرفعال کردن سیم‌کارت انجام نمی‌دهند. این عدم پیگیری کاربر برای غیرفعال کردن این مشکلات را به وجود می‌آورد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا گفت: به‌عنوان‌مثال فردی گوشی خود را گم می‌کند و یا به سرقت می‌رود این فرد در کنار مراحل قانونی که شکایت می‌کند، باید نسبت به غیرفعال کردن سیم‌کارت خود هم اقدام نماید و اما با پشت گوش انداختن این موضوع شاهد آن هستیم که سارق یا یابنده گوشی تلفن همراه با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نصب‌شده از طریق این شماره سیم‌کارت دردسرهایی را برای صاحب اصلی سیم‌کارت به وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: پرونده‌هایی در این خصوص در پلیس فتا تشکیل‌شده است که در پی مفقودی سیم‌کارت یا گوشی، یابنده با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نصب‌شده از طریق این شماره برای صاحب اصلی سیم‌کارت دردسرهایی را درست کرده است.

سرهنگ نیک‌نفس یکی از دلایل این مشکل را عدم انجام مراحل امنیتی ورود به شبکه‌های اجتماعی دانست و گفت: تائید دومرحله‌ای ورود در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان یک‌لایه‌ ثانویه‌ امنیتی را اضافه می‌کند تا کاربران مطمئن شوند هیچ فردی نمی‌تواند با استفاده از شماره تلفنشان به‌حساب کاربری‌ آن‌ها دست یابد.
‌رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا افزود: در صورت فعال‌سازی تائید دومرحله‌ای، هر وقت که قصد کنید از شبکه‌ اجتماعی و پیام‌رسان خود در دستگاه جدیدی استفاده کنید، باید رمز عبورتان را نیز وارد کنید.

وی ادامه داد: عدم رعایت این مورد ساده باعث شده است تا برخی افراد بتوانند به‌راحتی شبکه اجتماعی نصب‌شده دیگران را در اختیار بگیرند و این امر با هک بسیار متفاوت است. چراکه فرد با در اختیار داشتن سیم‌کارت و نصب مجدد شبکه اجتماعی، به‌راحتی پیامک فعال‌سازی را دریافت کرده و در شبکه اجتماعی می‌تواند فعالیت نماید.

سرهنگ نیک‌نفس با اشاره به سهل‌انگاری کاربران گفت: حتی کاربرانی هستند که بر روی گوشی خود هیچ‌گونه پسورد و رمز امنیتی نگذاشته‌اند و هر فردی که به گوشی آن‌ها دسترسی داشته باشد می‌تواند در شبکه اجتماعی نصب‌شده درگوشی همراه آن‌ها فعالیت نماید.

‌رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا تأکید کرد: حتماً کدهای امنیتی گوشی و پین کد سیم‌کارت را فعال نمایند و برای شبکه اجتماعی نصب‌شده درگوشی کاربران رمز عبور تعریف کنند.

سرهنگ نیک‌نفس در ادامه با اشاره به اینکه طبق مصوبه‌ سازمان تنظیم مقررات ارتباطات چنانچه سیم‌کارتی به مدت 90 روز بلااستفاده بماند، اپراتور مجاز می‌شود نسبت به سلب امتیاز آن اقدام کند، گفت: در صورت اجرایی شدن این طرح و واگذاری سیم‌کارت به دیگران شاهد افزایش این موضوع هستیم. لذا ضرورت دارد تا کاربران نسبت به تعیین تکلیف سیم‌کارت‌های بلااستفاده خود اقدام نمایند تا دچار مشکلات بعدی نگردند.

‌وی تأکید کرد: حتماً شهروندان قبل از واگذاری سیم‌کارت خود نسبت به حذف اکانت‌های فعال‌شده در شبکه‌های اجتماعی با آن شماره  اقدام نمایند.

سرهنگ نیک‌نفس با بیان اینکه نحوه حذف اکانت‌ها در شبکه‌های اجتماعی مختلف متفاوت است، ادامه داد: با توجه به اکانت فعال‌شده شبکه اجتماعی از طریق سایت همان شبکه اجتماعی این قابلیت وجود دارد که کاربران باید آن را انجام دهند.

براساس گزارش سایت پلیس، وی داد: درنهایت مراجعه به سایت تنظیم مقررات رادیویی به آدرس www.mobilecount.cra.ir یا ارسال کد ملی به شماره پیامکی 3000504901 و دریافت تعداد سیم‌کارت‌های به نام خود در اپراتورهای مختلف و مسدودسازی سیم‌کارت‌های بلااستفاده در جهت پیشگیری از جرائم سایبری و طعمه نشدن برای کلاهبردارن اقدام نمایند.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین