کد خبر: ۱۶۷۳۲
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۴
وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان نگرانی جدید خانواده‌ها شده است.
هفت‌ماه از آغاز سال تحصیلی گذشته و کمتر از یک‌ماه به پایان آن باقی مانده است. اما دانش‌آموزان آسیب‌دیده شین‌آبادی فقط یک‌ماه توانسته‌اند در کلاس‌های درس حاضر شوند. این مساله حالا به یکی از جدید‌ترین نگرانی‌های خانواده‌های دانش‌آموزان شین‌آبادی تبدیل شده است. مدرسه شین‌آباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۱، دچار آتش‌سوزی شد. در این حادثه آتش‌سوزی، 28دانش‌آموز مدرسه دخترانه انقلاب اسلامی پیرانشهر آسیب دیدند و از میان این 28دانش‌آموز، دونفر به‌دلیل شدت جراحات فوت کردند.

حالا یک‌سال‌ونیم از آغاز روند درمان جراحی زیبایی 12دانش‌آموز دختر پیرانشهری که ‌درصد سوختگی بالای 40‌درصد داشته‌اند می‌گذرد. اما خانواده‌های دانش‌آموزان به «شرق» می‌گویند، فرزندان آنها از مهرماه سال 1392 تا به امروز کمتر از یک‌ماه سر کلاس درس خود حاضر شده‌اند. دانش‌آموزان دختر شین‌آبادی امسال کلاس پنجم پایه ابتدایی هستند و محمد شادکام، پدر سیما شادکام، دانش‌آموز آسیب‌دیده پیرانشهری درباره دلایل دوربودن این دانش‌آموزان از کلاس درس می‌گوید: «از مهرماه 1392 تاکنون بیش از هفت‌بار برای درمان کودکان به تهران آمده‌ایم و در هر سفر بیش از 15روز در تهران بودیم. پس از آنکه به شهر خود می‌رفتیم نیز دوباره 15روز بعد برای ویزیت پزشک به تهران می‌آمدیم و این رفت‌وآمد‌ها باعث شد بچه‌ها عملا زمانی برای درس‌خواندن نداشته باشند.» این مساله در شرایطی است که آموزش‌وپرورش پس از آغازبه‌کار دولت تدبیر و امید، اعلام کرده بود، برای دانش‌آموزان در زمانی که در تهران تحت‌درمان هستند، معلمی اعزام می‌شود که این دانش‌آموزان دچار افت تحصیلی نشوند.

اما محمد شادکام در این‌باره می‌گوید: «معلمی که آموزش‌وپرورش در تهران برای دختران ما در نظر گرفته بود، تنها یک‌هفته سراغ بچه‌ها آمد و دیگر خبری از او نشد.» حالا مشخص نیست در کمتر از یک‌ماه به آغاز امتحانات مدارس، دختران شین‌آبادی چگونه قرار است سر کلاس‌های درس حاضر شوند.

آخرین وضعیت کودکان شین‌آبادی

هم‌اکنون بیش از هشت‌دوره از عمل‌های جراحی زیبایی دانش‌آموزان شین‌آبادی گذشته است و به گفته پزشکان این کودکان امکان دارد تا 15 دوره نیز ادامه داشته باشد. فریده امیدوار، از جمله دانش‌آموزان مدرسه شین‌آباد است که بیش از هشت عمل جراحی را تاکنون انجام داده است. او متاسفانه در طول روند درمانی خود شش انگشت دستش را از دست داده و سه‌ماه در بیمارستان تخصصی سوختگی در اصفهان زیر دستگاه پرفشار اکسیژن بوده است.

آمنه راک، اثرات زیادی از سوختگی در صورت و گردن و بدن خود دارد. او به‌همراه شش‌دانش‌آموز دیگر دو ماه بعد از وقوع حادثه به بیمارستانی در اصفهان منتقل شد و سوختگی بالای 50‌درصد داشته است. آمنه سه انگشت را در طول روند درمانی خود از دست داده و تاکنون بیش از هشت تا 10 عمل جراحی انجام داده است. از طرف دیگر بخش زیادی از اثرات سوختگی نادیا صالح، روی صورت و دست اوست.

پدر نادیا می‌گوید، او تا دوماه پیش درگیر بیماری قارچ خونی بوده است و هنوز هم به‌خاطر این بیماری باید تحت معالجه قرار گیرد. متاسفانه نادیا شنوایی گوش سمت راست خود را از دست داده و مفصل‌های دست و انگشت‌های او خشک شده است و مشخص نیست جراحی دست او می‌تواند باعث حرکت در انگشت‌های دستش شود یا نه. نادیا تاکنون 10 عمل جراحی انجام داده است و بازهم باید تحت عمل جراحی زیبایی قرار گیرد.

مبینه پرک هم دیگردانش‌آموز شین‌آبادی است که اثرات سوختگی کمتری در صورت خود دارد اما متاسفانه دو لاله گوش خود را از دست داده است و با توجه به پیش‌بینی پزشکان امکان جراحی لاله‌های گوش او وجود ندارد. اثرات سوختگی در دست و پا و کمر مبینا وجود دارد و احتمال دارد با جراحی پلاستیک بخش‌هایی از آثار سوختگی در صورت او ترمیم شود. او تاکنون هفت تا 9 عمل جراحی زیبایی انجام داده است. همچنین آمنه اسماعیل‌پور دارای مشکلات و آثار سوختگی زیادی در دست و صورت خود است.

مفصل‌های دست او به‌کلی خشک شده است. او همچنین دارای مشکلات تنفسی است و ماه‌ها در بیمارستان تخصصی سوختگی در اصفهان تحت عمل جراحی و زیر دستگاه پرفشار اکسیژن بوده است، آمنه تاکنون چهار عمل جراحی زیبایی انجام داده است. سیما شادکام دارای اثرات زیادی از سوختگی در صورت، دست و کمر خود است. او ابرو‌های خود را از دست داده و دچار خم‌شدگی انگشت‌های دست شده است.

در اولین عمل جراحی صورت بخش‌هایی از بینی او ترمیم شده و با توجه به اینکه در سن رشد قرار گرفته است، یکی از مشکلات او تجمع گوشت‌های اضافه در صورت است. او تاکنون بیش از 10 عمل جراحی انجام داده است. سیما مرادی دارای جراحات و اثرات سوختگی در صورت و متاسفانه دو لاله گوش خود را از دست داده است. او در بخش‌هایی از بدن و کمر خود سوختگی‌هایی دارد و شنوایی یکی از گوش‌های خود را از دست داده و تاکنون سه عمل جراحی زیبایی انجام داده است. از سوی دیگر، بخش زیادی از صورت آرزو طاهرآبادی دارای اثرات سوختگی است. آرزو بیش از سایر کودکان نیاز به‌عمل جراحی پلاستیک دارد و دارای مشکلات در قلب، کلیه و سیستم تنفسی خود است.

شادی ابراهیمیان، با مشکلاتی کلیوی و ریوی دست و پنجه نرم می‌کند. آثار سوختگی در صورت او وجود دارد و کمر و دست‌های او بیشترین نقاط سوختگی در بدنش است و تا به امروز هشت تا 10 عمل جراحی زیبایی انجام داده است. سرین معروفی نیز مانند آرزو طاهرآبادی دارای سوختگی‌های زیادی در صورتش است. لاله‌های گوش او آسیب دیده و اثرات سوختگی در کمر، بدن و پاهای او وجود دارد. اسمعه دروی متاسفانه دو انگشت دست خود را طی مراحل درمانی‌اش از دست داده است. اسمعه به‌همراه دیگر دانش‌آموزان حاضر در بیمارستان تخصصی سوختگی در اصفهان دو ماه زیر دستگاه پرفشار اکسیژن قرار داشت و بخش‌هایی از ریه و سیستم تنفسی او ترمیم شده است. اسمعه تاکنون هشت تا 10 عمل جراحی زیبایی انجام داده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین