|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۱
»
کد خبر: ۱۶۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۹
درست در آخرین پنجشنبه فروردین ماه، بند 350 زندان اوین خبرساز شد. آن هم به خاطر حضور نیروهای حفاظتی این زندان برای بازرسی ادواری از بند 350. از زمانی که اولین خبرها در روز 28 فروردین از زندان اوین منتشر شد، هر روز اخبار جدیدی درباره اتفاقات آن روز روی خروجی رسانه‌های مختلف ظاهر شد. رسانه‌های داخلی با استفاده از اظهارنظرهای رسمی مسئولان اینطور نوشتند که اتفاقات آن روز در بند 350 به دلیل اخلال در نظم جاری زندان بوده و برخی از نمایندگان مجلس نیز با تایید این موضوع گفتند عده‌ای قصد آشوب و مزاحمت داشتند و در این بند تعدادی موبایل و تبلت کشف شده است.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس سابق سازمان زندان‌ها، در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حاضر شد و گفت کارمندان سازمان زندان‌ها حتی یک تلنگر به کسی نزده‌اند. او البته پیش از این نیز گفته بود فیلم دوربین‌های مداربسته بازرسی بند 350 زندان اوین را در اختیار دارد و در صورتی که نیاز باشد، فیلم‌های بازرسی از بند ۳۵۰ اوین را منتشر خواهد کرد. اما ظاهرا این اتفاق برای برخی به عنوان فرصتی در جهت بهانه‌جویی تبدیل شد و انتشار اخبار مغرضانه و هدف دار سبب شد تا آیت‌ا.... آملی لاریجانی در قامت رئیس قوه قضاییه تذكر دهد که با هرگونه فتنه‌گری برخورد جدی خواهد شد.

افزایش شایعات درباره اتفاقات بند 350 بود كه علی مطهری و محمدرضا تابش را واداشت تا به كمیسیون امنیت ملی رفته و اعضای كمیسیون را به بررسی بیشتر زوایای حادثه بند 350 اوین دعوت کنند. البته در آن روز، كوچك‌زاده و رسایی هم آمده بودند تا موضع و نظر خود را بیان کنند. كوچك‌زاده و رسایی از جلسه آن روز كمیسیون امنیت ملی مجلس بیرون آمدند و مصاحبه‌های متعددی انجام دادند. اما طرف دیگری كه به جلسه آن روز كمیسیون امنیت ملی رفته بود، هیچ اظهار نظری نكرد.

همین امر باعث شد تا با علی مطهری گفت‌وگوی كوتاهی داشته باشد. خود او اصرار داشت كه گفت‌وگو كوتاه باشد تا به مسائل حاشیه‌ای پرداخته نشود. موضوعی كه ذهن این نماینده مجلس را به خود مشغول داشته، وظایف نمایندگی است و او دوست دارد به حاشیه‌های پیرامون حادثه بند 350 پایان داده شود. وظیفه رسانه هم بی طرفی است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در گزارش كوتاهی به تشریح واكنش‌های دو هفته اخیر بپردازیم. گفت‌وگوی آرمان با علی مطهری در ادامه آمده است:

با توجه به اینكه مدت دو هفته است از حادثه اوین می‌گذرد اما هنوز شایعاتی در این باب وجود دارد. وظیفه رسانه اطلاع‌رسانی است. جلسه‌ای با حضور شما و اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص مسائل بند 350 اوین برگزار و شایعات مختلفی كه هیچ كدام نه تایید و نه تكذیب شد، درخصوص حادثه اوین و بحث كمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح شد. با توجه به وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس، نظر شما درخصوص انتشار برخی از گزارشات و جلسه كمیسیون امنیت ملی مجلس چیست؟

بحث ما در آن جلسه مجلس این بود كه كمیسیون امنیت ملی مجلس كه صحبت‌های رئیس سازمان زندان‌ها را درباره حادثه زندان اوین می‌شنود، حتما باید ادعاهای زندانیان را هم بشنود. اگر اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قادر نیستند خود زندانیان را در شرایط حاضر ملاقات كنند حداقل می‌توانند با خانواده‌های زندانیان بند 350 اوین ملاقات کنند. ولی ما دیدیم چنین تمایلی و چنین اراده‌ای فعلا از سوی هیات رئیسه این كمیسیون وجود ندارد. در این شرایط باید مجلس هیاتی را مامور می‌كرد تا با خود زندانیان صحبت كند تا ابعاد قضیه برای همه روشن شود. من همان روز در جلسه كمیسیون امنیت ملی مجلس خدمت همكاران عرض‌ كردم هر كس تنها به قاضی رود، قطعا راضی برمی‌گردد. بنابراین اینكه ما فقط حرف رئیس سابق سازمان زندان‌ها را بشنویم قطعا برای قضاوت كافی نیست.

شما برای اینكه از شایعه‌پراكنی‌ها درخصوص این قضیه كاسته‌شود، چه طرحی را مد نظر دارید؟

حتما باید هیاتی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به زندان اوین اعزام شود تا با خود زندانیان ملاقات كنند و مساله برای همگان روشن شود. یك طرف می‌گوید هیچ اتفاقی رخ نداده و كوچك‌ترین ضرب و شتمی صورت نگرفته است و طرف مقابل ادعا می‌كند ضرب و شتم رخ داده است بنابراین حضور هیاتی از نمایندگان مجلس می‌تواند به شایعات پایان دهد.

چرا شما می‌گویید روشن شدن این مطلب و كنار رفتن شایعات برای مردم و اعتماد عمومی جامعه مهم است؟


باید دانست كه از وظایف اصلی مجلس دفاع از حقوق مردم است اما متاسفانه ما فكر می‌کنیم که دفاع از حقوق مردم با دفاع از نظام و حفظ نظام مغایرت دارد، در حالی که حفظ نظام از مسیر حفظ حقوق مردم می‌گذرد و این دو تضادی با هم ندارند.

منبع:روزنامه آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین