|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۲
کد خبر: ۱۶۵۵۳۲
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۸
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به بستری شدن فرد مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در این شهر گفت: مورد مشکوک و وجود بیماری قویاً رد می‌شود.
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به بستری شدن فرد مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در این شهر گفت: مورد مشکوک و وجود بیماری قویاً رد می‌شود.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، سید عباس موسوی ضمن اشاره به برخی اخبار در خصوص انتقال بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو طی شب گذشته به بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود، اظهار داشت: ساعت 21 و 50 دقیقه شامگاه دوشنبه تماسی پیرامون حضور بیمار تب دارو دارای علائم پوستی با اورژانس 115 شاهرود انجام و سپس آمبولانس پایگاه اورژانس جاده‌ای عباس‌آباد مستقر در محور مواصلاتی میامی-سبزوار به محل اعزام شدند.

وی با یادآوری اینکه فردی که به‌عنوان مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو از وی یاد می‌شود مسافر اتوبوس تهران-سبزوار بوده است افزود: اتوبوس مذکور در محل پاسگاه انتظامی عباس‌آباد با توجه به تب بالا و قرمزی پوست این فرد متوقف می‌شود و این بیمار با کمک دیگر مسافران تحویل کادر اورژانس 115 شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه فرد بیمار مردی 27 ساله است، افزود: وی تحت تدابیر ویژه پزشکی به شاهرود اعزام و تحویل تیم پزشکی بیمارستان امام حسین (ع) شده است.

موسوی ضمن بیان اینکه فرد بیمار پس از انتقال به بیمارستان و در قرنطینه کامل مورد آزمایش و بررسی قرارگرفته است، خاطرنشان کرد: وضعیت بیمار در مرحله اول توسط متخصصان عفونی و سایر پزشکان بررسی شد و خوشبختانه به‌صورت قطعی ابتلا وی به تب کریمه کنگو رد می‌شود.

به گفته وی فرد مذکور هم‌اکنون به‌عنوان بیمار عادی در حال طی مراحل درمان در بیمارستان امام حسین (ع) است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از اقدامات گسترده آموزشی و نظارتی در شاهرود با مشارکت معاونت بهداشتی دانشگاه و اداره دامپزشکی خبر داد و افزود: شهروندان نگرانی در خصوص شیوع این بیماری نداشته باشند.

موسوی افزود: افراد در صورت هرگونه مشاهده علائم این بیماری از قبیل تب، سردرد شدید، تهوع و استفراغ به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش تسنیم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب‌دار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دام‌ها گسترش می‌یابد.

این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش‌شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است و امسال مواردی در برخی استان‌ها در ایران گزارش‌شده است.

شیوع این بیماری در فصل گرم سال هم‌زمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنه‌ها) بیشتر مشاهده می‌شود.

مهم‌ترین راه آلودگی کنه، خون‌خواری کنه نابالغ از مهره‌داران کوچک است و یک‌بار آلودگی سبب می‌شود کنه در تمام طول مراحل تکامل آلوده باقی بماند و کنه بالغ ممکن است عفونت را به مهره‌داران بزرگ مثل دام‌ها منتقل کند.

بیماری در حیوانات اهلی هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان).

تماس با خون و بافت بیماران به‌ویژه در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آن‌ها گردد باعث انتقال بیماری می‌شود. بیمار در طی مدتی که در بیمارستان بستری است بشدت برای دیگران آلوده‌کننده است.
دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاه‌ها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی بیمارستان‌ها افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر هستند.

شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا هفت روز طول می‌کشد و در متوسط سه روز (بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی) بخصوص در پشت و پاها (گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور) حساسیت به نور می‌شود.

 ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذا خوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین