کد خبر: ۱۶۵۵۱۷
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۰
نیروهای آمریکا بر نیروهای تحت حمایت ایزان دز سوریه سه بار در ماه های اخیر آتش گشوده اند. دردحالی که ناظران و مقامات سابق نگران افزایش تنش ها هستند به نظر میرسد این وضعیت میتواند به سادگی با یک درگیری برنامه ریزی نشده فزاینده تبدیل شود.
 نیروهای آمریکا بر نیروهای تحت حمایت ایزان دز سوریه سه بار در ماه های اخیر آتش گشوده اند. دردحالی که ناظران و مقامات سابق نگران افزایش تنش ها هستند به نظر میرسد این وضعیت میتواند به سادگی با یک درگیری برنامه ریزی نشده فزاینده تبدیل شود.

انتخاب به نقل از گاردین نوشت:سه اتفاق اخیر در التنف در نزدیکی مرز مشترک عراق و سوریه و اردن رخ داده است. در این منطقه ۱۵۹ نیروی آمریکایی که برای آموزش برخی گروه های مبارز با داعش اعزام شده اند حضور دارند. اقدام آمریکا با حمله هوایی دولت سوریه که یکی از اهداف این گروه های تحت حمایت آمریکا است پاسخ داده شد.

رشته ای از حوادث نشان داده که صحرای شرقی سوریه تبدیل به عرصه رویارویی ایران و امریکا شده است.

چهارشنبه گذشته قایق های نیروی دریایی ایران به 800 متری ناوگان آمریکا در تنگه هرمز نزدیک شدند و نورافکنی را بر کشتی آمنریکایی و لیزری را بر روی هلیکوپتر این کشور انداختند.

چنین رویارویی ای هایی در تنگه هرمز جدید نیست اما معنا دار است. دولت جدید آمریکا به دلایل مختلف با آشوب های متعددی دست به گریبان است اما در مقابله با افزایش نفوذ ایران در منطقه برای آنها یکی از عواملی است که بر سر آن اجماع دارند. با این حال در داخل در مورد استفاده از درجات مختلف زور و خطر اتفاق نظر ندارند.

تماس های سطح بالا بین تهران و واشنگتن در دولت اوباما در این دولت قطع شده است. دوتالد ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی اظهارات ضد ایرانی زیادی را مطرح کرد. او اولین سقر خارجی اش را به عربستنان که رقیب منطقه ای ایران است داشت.

ترامپ نقوذ ایران را در منطقه یک تهدید جهانی هم تراز با داعش و القاعده می داند. زمانی که تهران مورد حمله تروریستی قرار گرفت رییسجمهوری آمریکا دولت ایران را مقصر دانست.

ترامپ تهدیداتش را در زمان انتخاباتت عملیاتی نکرده است و توافق هسته ای را پاره نکرده اما به تلاش هایش از طریق جمهوری خواهان کنگره برای ایجاد تحریم های جدیدئ علیه ایران و در خطر انداختن توافق هسته ای ادامه می دهد.

رابرت مالی یکی از مقامات ارشد دولت اوباما که در مذاکره هسته ای نیز حضور داشته گفته: سه تا از خطرناک ترین نقاط جهان یمن و منطقه ای بین قسمت شزقی سوریه و غرب عراق و صحن کنگره آمریکاست.

او گفته از یک سو ایران سعی میکند همه چیز را آرام کند و به اقدامات آمریکا واکنش شدید نشان ندهد و خود را به توافق هسته ای کاملا متعهد نشان دهد.

دولت ترامپ میگوید که هنوز در سیاست هایش در قبال ایران تجدید نظر نکرده است اما رکس تیلرسون در جلسه هفته گذشته سنا گفته بود که ما از برخی عناصر در درون ایران که به جابه جایی صلح آمیز قدرت کمک میکند حمایت میکنیم.

تاکید بر تغییرات صلح آمیز است اما به گوش دولت ایران این مساله مانند تلاش برای تغییر نظام تلقی شده است. آنها خاطره دور کودتای سیاه مهندسی شده توسط آمریکا در سال 1332 را یاد دارند زمانی که همتای تیلرسون محمد مصدق نخست وزیر وقت ایران را با کودتا سرنگون کرد.

نگرانی ها در بین متحدان آمریکا در خصوص مواضع ترامپ در قبال ایران در حال افزایش است . انها از اینکه این روند با به نتیجه رسیدن تحقیقات در زمینه رابزطه ترامپ با روسیه خطرناک تر شود هم نگرانند.

جیمز ماتیس وزیر د فاع آمریکا یکی از دشمتان ایران است.

به گفته ایان گلدنبرگ یکی از اعضای وزارت خارجه و دفاع سابق آمریکا گفته به محض اینکه داعش نابود شود این مسامحه میان گروه های شیعه و کروه های تحت حمایت آمریکا از بین خواهد رفت و اوضاع خطرناک خواهد شد.

جنیفر کافارلا کارشناس موسسه مطالعات جنگ گفته: تصویر وسیع تر، جنگ بعد از داعش است. جنگ برای تسلط بر حوزه امنیتی پس از بازپس گیری موصل. ایران هم اکنون نیز برای فاز بعدی خود را آماده کرده است و قدم هایی را برای پیروزی در فاز بعدی برداشته است. آمریکا هنوز در گیر داعش است و گویی این مساله را اولویت استراتژیک منطقه می داند.

تصمیم آمریکا ایجاد یک جبهه ضد داعش جدید در جنوب شرق صحرای سوریه و راه اندازی یک پاسگاه مردزی در التنف است و این چالش بزرگی برای آمال ایران جهت کنترل کوردیور غرب به شرق تهران تا دمشق و لبان است. این کوریدرو از تنف میگدرد.

به گفته نیکولاس هیراس کارشناس منطقه در مرکز امنیت جدید آمریکا بخ نظر میرسد اگر ایرانی ها و اسد و شبه نظامیان شیعه در عراق به این نتیجه رسیده اند که به آمریکا اجازه ندهند این سرزمین ها را در سوریه داشته باشد.

تا امروز آمریکا جایگاه خود را با استقرار سامانه های موشکی هیمارس تقویت کرده است. اما روشن نیست چقدر آمریکا برای حفظ کنترل این جایگاه تلاش خواهد کرد. جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا زمانی که نیروهایش تحت حملات پایدار نیروهای نیابتی ایران در عراق قرار داشتند یکی از دشمنان ایران بود. او در سمت جدیدش درگیری با داعش را در اولوی قرار داده است و به فکر مقابله با تهدیدات کره شمالی است.

فارین پالسی روز شنبه خبر داد که متیس در برابر اصرار مقامات امنیتی برای حمله به ایران با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

گلدنبرگ گفته: از صحبت ها با افراد دولت آمریکا که در این مساله فعال هستند به این نتیجه رسیده ام که هیچ تامل جدی ای بر روی این مسایل که بسیار هم مهم و بزرک هستند صورت نگرفته است. این چیزی است که من را میترساند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین