|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۱۶۵۴۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۱
همان گونه كه مشخص است، اين اقدام مناسب سپاه در اين بازه‌زماني به حدي بجا بود كه دوست و دشمن آن را تقدير و تحسين كردند.البته اين رويداد مولفه‌هايي داشت و اگر اين اقدام، بجا و لازم احساس شد، دلايلي نيز داشت.
 آخرين ساعات روز يك‌شنبه بود كه خبر سيلي محكم سپاه پاسداران به داعش منتشر شد. دقايقي بعد از انتشار اين خبر كوتاه، بيانيه روابط عمومي سپاه پاسداران فضاي رسانه اي كشور و جهان را فراگرفت. ماجرا از اين قرار بود كه سپاه پاسداران، با موشك‌هاي ساخت داخل، مقر تروريست‌هاي داعش در خاك سوريه را زير و رو كرده‌است. موشك‎هاي ذوالفقار ايراني از دو شهر مرزي در كرمانشاه و كردستان به سمت مواضع مورد نظر و در پاسخ به اقدامات جنايت كارانه اين گروه در مجلس شوراي اسلامي و مرقد مطهر امام خميني(س) پرتاب شد.با گذشت زمان و بعد از انتشار بيانيه، فيلم‎ها و تصاويري از لحظات پرتاب موشك در سطح فضاي مجازي منتشر شد و حكايت از شور و شوق خاص مردم در آن منطقه داشت.

حس ملي

اقدام بجا و مناسب سپاه پاسداران در اين بازه زماني سبب شد حس غروري برگرفته از قدرت دفاعي در فضاي كشور ايجاد شود. نيروي هوافضاي سپاه با پرتاب 6 موشك نقطه زن به مراكز اصلي و استراتژيك، خط و نشان محكمي براي داعش و هم پيماناش در سرتاسر جهان كشيد تا آن‎ها بدانند هيچ‎گاه نمي‎توانند امنيت كشور را برهم بزنند و به خاك اين مرز و بوم دست‌اندازي كنند و همه به اين درايت، واكنش ملي نشان‌دادند. اما در اين بين، بسياري از مسئولان و مقامات نيز در واكنش به اين اقدام واكنش نشان دادند. از مسئولان كشور، لشگري و نمایندگان گرفته تا هنرپيشه‌ها و ورزشكاران با انتشار تصاویر و مطالبي در شبكه‎هاي اجتماعي و فضاي مجازي،از قدرت‌نمايي سپاه تقدير كردند.

واكنش‌ها

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در صفحه اجتماعی خود به حمله موشکی سپاه به مواضع تروریست‌ها در سوریه واکنش نشان داد و نوشت:« توان موشکی ایران از شهروندانش در دفاع مشروع و قانونی حمایت می‌کند و همزمان مبارزه مشترک جهانی با داعش و تروریسم افراط‌گرا را به پیش می‌راند». از سويي سيد محمود علوي،وزير اطلاعات نيز در اينستاگرام خود با انتشار تصويري از جمله رهبر معظم انقلاب نوشت: «ما به آن‎ها سيلي خواهيم زد».

سيدعباس صالحي،معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از اولين شخصيت‌هايي بود كه به اين اقدام واكنش نشان‌داد و در توييتر خود نوشت:« قدرت موشكي سپاه ايران «ديرالزور» را در هم كوبيد. زور آمريكايي، زر سعودي و تزوير داعشي، صلابت علوي را بهتر خواهد شناخت».حميد بعيدي نژاد، سفیر ایران در انگلیس را نيز مي‌توان از اولين مقامات خواند كه در رابطه با اقدام سپاه اظهار نظر كرد. او در توييتر خود نوشت:«حمله موشکی به پایگاه نظامی داعش در سوریه اراده و ظرفیت ایران برای مبارزه با تروریسم و تهدیدات امنیتی را نشان داد». اكبر تركان، مشاور رييس جمهور نيز در صفحه اينستاگرام خود با انتشارتصاويري ازرهبر معظم انقلاب وسردارسليماني،نوشت:«اينجا ايران ‌است؛ خداقوت!» علي اكبر ولايتي، مشاور امور بين الملل مقام معظم رهبري نيز در واكنش به حمله موشكي سپاه نوشت:«مستقل‌ترین کشور جهان با اقتدار، پاسخ قاطع به بدخواهان ،تروریست ها و دشمنان خود را در هر جایی که باشند داده و خواهد داد و امنیت ایران اسلامی خدشه‌ناپذیر است. اقدام ارزشمند ،با صلابت ، نرم و سیلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در انهدام مواضع تروریست‎های داعش، نمونه و بخشی از توان بازدارندگی و بالای دفاعی کشور ، همه جانبه و پشیمان کننده است که برای دشمنان می تواند بسیار کوبنده تر نيز باشد».

تكيه بر وحدت

اما محمدرضا عارف، ريیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نيز درباره حمله موشکی سپاه پاسداران به مواضع تروریست‌ها در دیرالزور سوریه، نوشت:« اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران نشان از پشتوانه قوی مردمی است که جز با وحدت و همدلی خانواده انقلاب میسر و قابل دوام نیست. حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر داعش در پاسخ به عملیات کور تروریستی این گروهک از رهگذر همین اتحاد و با هم بودن میسر شد و پاسخی بود به بدخواهان ایران اسلامی که در آرزوی ایجاد تنش و درگیری در داخل کشور ما نباشند، چرا که ملت بزرگ ایران با حمایت از نیروهای نظامی و امنیتی خود اجازه تجاوز به متجاوزان را نخواهد داد».

تحسين دشمنان

اين اقدام مقتدرانه و بجاي سپاه پاسداران، سبب شد تا برخي افراد و جريان‌هايي كه چندان رويكردهاي اين نهاد را قبول ندارند نيز اين اقدام را تحسين كنند. در همين راستا، مسعود بهنود‌،كارشناس شبكه بي‎بي‎سي نوشت: «از ديد من، خطاست مماشات و هر نوع نمايش ضعفي در برابر ترامپ در اين وضعيت. مماشات پاي ميز مذاكره است. در اين مرحله دنيا زبان غرور را بهتر مي فهمد».از سوي ديگر،علي عليزاده ،كارشناس مسائل بين الملل شبكه بي بي سي فارسي كه چندي پيش در يك برنامه شبكه افق نيز حضور داشت در واكنش به حمله موشكي در توييتر خود گفت:« شليك موشك به داخل خاك كشور دوست و متحد و با هماهنگي دولت مستقرش مشروع و منطبق بر قوانين بين الملل است. جنگ طلبي، زير سوال بردن حق دفاع ماست».

دلايل بجا بودن شليك

همان گونه كه مشخص است، اين اقدام مناسب سپاه در اين بازه‌زماني به حدي بجا بود كه دوست و دشمن آن را تقدير و تحسين كردند.البته اين رويداد مولفه‌هايي داشت و اگر اين اقدام، بجا و لازم احساس شد، دلايلي نيز داشت.

احساس امنيت

نخست اينكه ملت در اين بازه زماني داغدار جنايات افراد و جرياني بودند كه در اقدامي تروريستي، مردم كشورمان را در مجلس شوراي اسلامي و مرقد امام(س) به شهادت رساندند.از اين رو نمايش اقتدار سپاه سبب شد تا حس امنيتي براي مردم ايجاد شود.

بغض تحريم

دوم، مردم كه تلاش‌هاي دولت براي مذاكره و بهبود اوضاع از طريق سياسي را مشاهده‌كرده‌بودند ولي از طرف ديگر، بدعهدي آمريكا و تحريم‌هاي جديد را نيز به چشم ديدند، علاقه داشتند تا به نوعي پاسخ به نافهمي سنا و دولت آمريكا را بدهند و شليك موشك‌هاي سپاه، درست در زماني كه ايالات متحده، كشورمان را تحريم موشكي كرده است، مرهمي بر زخم اين بدعهدي بود.

همدلي و همگرايي

موضوع سومي كه سبب شد تا احساس متفاوتي در جامعه نسبت به اين اقدام سپاه ايجاد شود، همدلي و همگرايي مردم در اين روزهاست. مردم بعد از انتخابات و درست زماني كه خشنود از اين رخداد تاريخي بودند، با حمله تروريستي مواجه شدند. از سوي ديگر رژيم‌هايي مانند آل سعود كه در برابر ملت ايران از جايگاهي برخوردار نيستند، مدتي بود كه ادعاهاي بي‌محتوايي را در برابر ملت ايران به زبان مي‌آوردند و اين براي مردم ايران خوشايند نبود. همچنين اظهارات نابخردانه وزيرخارجه آمريكا نيزكه دوباره كشور ما را به تغيير نظام تهديد كرد ، از مسائلي است كه سبب شد مردم نياز به همدلي و ملي‌گرايي را بيشتر از پيش حس كنند و وحدت ملي را به اختلاف نظرهاي سياسي ترجيح دهند.

هواي مردم را داشته باشيم

بي شك جمهوري اسلامي ايران، از قدرت‌هاي منطقه اي است و مي‌تواند به يك نظام مقتدر در عرصه بين‌الملل تبديل شود. اما اين مهم نيازمند ايستادن و حضور مردم در صحنه است. اگر همواره ملت ايران، از هر جناح و تفكر پشت يكديگر باشند، نه تنها داعش و دارو دسته او بلكه به گفته بزرگان نظام، بسياري از قدرت‌هاي جهان نيز در برابر اين مردم سرخم خواهند كرد و اين مستلزم آن است كه هواي اين مردم را داشته باشيم.

ذوالفقاري كه بر سر كفر فرود آمد

موشک ذوالفقار یکی از موشک های بالستیک زمین به زمین با سوخت جامد، تاکتیکی و نقطه زن با برد متوسط و دارای قابلیت ضد جمینگ است، یعنی با استفاده از سیگنال های الکترونیکی از مسیر خود منحرف نمی شود. این موشک برای نخستین بار در مراسم رژه نیروهای مسلح در بندرعباس رونمایی شده بود. از جمله ویژگی های برجسته این موشک می توان به سکوی پرتاب متحرک، رادار گریزی، قابلیت نقطه زنی و سبک بودن آن اشاره کرد که با حالت پرتاب مایل، اهداف خود را تا فاصله 700 کیلومتری منهدم می سازد.

موشک ذوالفقار در کلاس موشک فاتح قرار دارد که دقیق ترین موشک ایرانی است. موشک فاتح در انواع مختلف با بردهای 300 تا 500 کیلومتر است. از این مدل موشک، انواع دریایی نیز به نام های «خلیج فارس» و «هرمز» با برد 300 کیلومتر ساخته شده است.جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه 1380 با نسل اول موشک های فاتح 110 صاحب موشک بالستیک کوتاه بردی با برد حدود 200 کیلومتر شد. در آغاز راه، دقت و جزییات فاتح ایرانی به مانند امروز نبود و در طول سال‌های بعد، نسل های مختلفی از این موشک وارد خدمت شدند که هم برد این موشک را به 300 کیلومتر رسانده، هم خطای آن را صفر کرده و در سیستم پیشران آن از سوخت پیشرفته تری استفاده شد.

منبع: قانون
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین