کد خبر: ۱۶۴۸
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
رئیس جمهور می‌داند که با مردم با فضیلت ایران باید به ادب و درایت سخن بگوید و چون اعتدال را سرلوحه کار خود قرار داده نیک واقف است که بدون اعتدال نمی توان تصمیم گیری صحیح و اندیشمندانه داشت.
مراسم معارفه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر پنجشنبه 31 مرداد در تالار وحدت  با حضور اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد. در این نشست هنرمندانی از حوزه های مختلف به بیان دغدغه های خود پرداختند.

غلامحسین امیرخانی نخستین هنرمندی بود که به نمایندگی از سوی جامعه هنرهای تجسمی ایران سخن گفت.

استقبال گسترده اهالی فرهنگ و هنر از این نشست باعث شد تا او صحبت‌هایش را با اشاره به همین مساله آغاز کند:«بتدا باید به این نکته اشاره کنم که طی 8 سال گذشته تالار وحدت جلسه‌ای با این وزن و اعتبار ندیده است. جای خوشحالی و امیدواری است که اهالی فرهنگ و هنر امروز با وزیر خود دیدار می کنند و مسائل خود را مطرح می‌سازند.»

او گفت:« مدت‌هاست که کلام یا گفتمانی در اندازه ایران فرهنگی نشنیده بودیم، آن هم ایرانی که در قله سخن و ادب قرار دارد. اما اکنون بسیار خوشحالیم که از زبان حسن روحانی رئیس دولت یازدهم سخن از ادب شنیدیم.»

امیرخانی افزود: «تاکید بر اعتدال و تدبیر در کلام رئیس جمهور بیش از هر عنوان دیگری نمایان بود. مولا علی(ع) هم در نهج‌البلاغه عنوان می‌فرمایند که هر کس در حد اعتدال رفتار نکند، حتی اگر زیر عبای من پناه گرفته باشد از من نیست.»

او ادامه داد:«رئیس جمهور می‌داند که با مردم با فضیلت ایران باید به ادب و درایت سخن بگوید و چون اعتدال را سرلوحه کار خود قرار داده نیک واقف است که بدون اعتدال نمی توان تصمیم گیری صحیح و اندیشمندانه داشت.»

تاکید دولت یاردهم بر اخلاق مداری نکته دیگری بود که این خوشنویس پیشکسوت به آن اشاره کرد؛« مساله اخلاق و اخلاق مداری نکته ای است که در سه دهه گذشته بسیار در مورد آن سخن گفته شده است. با این حال اخلاق در دو دولت قبل به نوعی نادیده گرفته شد و باز هم خوشحالیم که دولت یازدهم علاوه بر اعتدال، بر اخلاق مداری هم تاکید می‌کند.»

اوگفت که به اعتقاد من مردم ایران بسیار باهوش و با فرهنگ هستند و ظرفیت‌های بسیاری دارند، اما متاسفانه قدر آن‌ها آن گونه که باید دانسته نشده است.

امیرخانی افزود:«ما باید با فرهنگ و هنر خود با دنیا صحبت کنیم و من امیدوارم که این اتفاق در دولت جدید رخ دهد.»
او با اشاره به جایگاه والای فرهنگ و هنر ایران در جهان گفت که اهالی فرهنگ و هنر امانت دار این حوزه بوده اند و آن را تا به امروز حفظ کرده اند، زمانی که حمایت شوند درخشش بیشتری خواهند داشت و اگر حمایت نشوند در پنهان این امانت را دوباره حفظ خواهند کرد.

این هنرمند تاکید کرد به گمان من قدر امانتداری هنرمندان هنوز آن طور که باید و شاید دانسته نشده است.
او از هنر ملی ایران به عنوان هنری نام برد که در دنیا حرف اول را می زده اما سوءمدیریت ها با عث شده تا چین و اندونزی در زمینه هنرهای سنتی از ما پیشی بگیرند. امیرخانی گفت:«باید برای احیای این هنرها تلاش بسیاری کرد چرا که حیثت ملی ما به این هنرها بستگی دارد.»
او تصریح کرد: «هر هنرمند ایرانی می‌تواند نام سرزمین خود را از فرش به عرش ببرد.»


امیرخانی پیشنهاد داد که وزیر ارشاد به صورت دائمی انتخاب شود. به اعتقاد این هنرمند 4 سال زمان کافی برای شناخت هنر این سرزمین نیست و نمی‌توان بار هنر یک مملکت را با انتخاب‌های سیاسی در طول 4 سال به سرانجام رساند.
او تاکید کرد:«در اتاق فکر جمهوری اسلامی ایران باید فکری اساسی برای تداوم مدیریت انسانی در وزارت ارشاد صورت بگیرد.»

امیر خانی با اشاره به این مساله که وقت کم است و یک سینه سخن داریم ابراز امیدواری کرد که نشست‌های دیگری با هنرمندان برگزار شود تا آن‌ها بتوانند به صورت کامل صحبت‌های خود را با وزیر ارشاد در میان بگذارند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین