|
|
امروز: شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۶
کد خبر: ۱۶۴۷۶۱
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۵
نیروهای واکنش سریع هلال‌احمر بسیار زبده و کاملا مجهز هستند و به ناوگان هوایی هم دسترسی دارند تا در صورت بروز حادثه بتوانند به‌سرعت خودشان را به مناطق حادثه‌دیده برسانند.
رئیس جمعیت هلال‌احمر پایدارنبودن منابع مالی هلال‌احمر و پرداخت‌نشدن به‌موقع آن را یکی از مشکلات پیش روی جمعیت دانست و گفت: ان‌شاءالله تا یکی دو ماه دیگر اگر این وضع تغییر کند، پول بیشتری هم به حساب جمعیت واریز می‌شود. دکتر امیرمحسن ضیایی در مورد دیدار خود با نوبخت به ایسنا گفت: روز دوشنبه با رئیس معاونت برنامه و بودجه ریاست‌جمهوری دیداری داشتم و طی این دیدار گزارشی از فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر در ‌سال گذشته و برنامه‌های پیش رو ارایه شد. وی افزود: یکی از برنامه‌هایی که مطرح شد این بود که توانستیم ظرفیت هلیکوپتری جمعیت را در‌ سال قبل ٣٠‌درصد افزایش دهیم و این آمار نسبت به پیش از دولت یازدهم ٤٠‌درصد افزایش داشته است. تشکیل نیروهای واکنش سریع و ٤٠‌هزار ساعت نفر آموزش به ٥٠٠ نیرو ازجمله برنامه‌های دیگر ما بود. لازم به ذکر است که این نیروها از ابتدای ‌سال ٩٦ در استان‌های مختلف به صورت تیم‌های ٢٤ ساعته به کار گرفته شدند و در تمام استان‌ها مستقر هستند تا در هر لحظه که نیاز به خدمت‌رسانی باشد، حضور پیدا کنند.

آموزش همگانی ٢٥‌میلیون خانوار ایرانی برای آمادگی در زمان بحران

رئیس جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: نیروهای واکنش سریع هلال‌احمر بسیار زبده و کاملا مجهز هستند و به ناوگان هوایی هم دسترسی دارند تا در صورت بروز حادثه بتوانند به‌سرعت خودشان را به مناطق حادثه‌دیده برسانند. در همین دو سه ماه اخیر چند حادثه اتفاق افتاد که این نیروها آمادگی خود را نشان دادند و پس از حوادث، مورد تشویق مسئولان مناطق و استانداران قرار گرفتند. ضیایی عنوان کرد: یکی از فعالیت‌های دیگری که گزارش آن به آقای نوبخت ارایه شد، مربوط به طرح خادم بود. این طرح به دنبال آموزش همگانی ٢٥‌میلیون خانوار ایرانی برای آمادگی در زمان بحران است. یکی از بحث‌های دیگر هم مربوط به تصویب برنامه‌های بلندمدت در جمعیت بود. در‌ سال گذشته ما یک برنامه ١٠ساله تصویب کردیم و این برنامه به دو قسمت پنج‌ساله تقسیم شد که برنامه پنج‌ساله اول آن همزمان با برنامه ششم توسعه از ابتدای ‌سال اجرا شده است. رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: اینها اقداماتی بود که به سمع و نظر نوبخت رسید و او هم از فعالیت‌های هلال‌احمر تشکر کرد. همچنین قول مساعد داد تا به‌زودی منابع مالی جمعیت تأمین شود و جمعیت بتواند با ادامه این پشتیبانی‌ها فعالیت‌هایش را انجام دهد. تأمین منابع مالی بسیار اهمیت دارد؛ زیرا در همین چند ماه گذشته ٣٠‌میلیارد تومان از انبارهای جمعیت توزیع شد و هزینه‌های دیگری هم در جمعیت وجود دارد که باید تأمین شود. وی در مورد موضوع حق الثبت که بر اساس آن ٤٢درصد از حق‌الثبت‌ها به حساب هلال‌احمر واریز می‌شود و مدتی است که این اتفاق نمی‌افتاد، گفت: این مبلغ از شهریور ‌سال گذشته تا پایان ‌سال پرداخت نشد اما امسال با توجه به تسریع در قانون مجلس از ابتدای ‌سال مشکل حل شده است ولی هنوز پول زیادی به حساب نیامده است و احتمالا این مسأله بیشتر به شرایط معاملات بازمی‌گردد. ان‌شاءالله تا یکی دو ماه دیگر اگر این وضع تغییر کند، پول بیشتری هم به حساب جمعیت واریز می‌شود.

رئیس جمعیت با اشاره به منابع مالی ناپایدار هلال گفت: یکی از مشکلاتی که ما داریم همین ناپایداربودن منابع مالی است. از طرف دیگر معمولا بودجه‌ای که به ما تعلق می‌گیرد از اعداد تصویب‌شده کمتر است. همچنین پرداخت‌نشدن در زمان اصلی مسأله دیگری است که کار را سخت می‌کند. بسیاری از دستگاه‌ها بودجه‌ای را به صورت تنخواه می‌گیرند ولی در جمعیت هلال‌احمر این‌طور نیست و باید منتظر وصول درآمدها باشیم که هم سقف آنها کافی نیست و هم نحوه رسیدن آن به جمعیت کار را سخت می‌کند. امیدوارم دولت برای رفع این دغدغه کمک بیشتری کند.

به صورت رسمی برای نایب‌رئیسی فدراسیون جهانی اقدام کردیم

ضیایی در مورد نامزدی ایران برای سمت نایب‌رئیسی فدراسیون جهانی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر گفت: انتخابات دوره چهارساله جمعیت جهانی آبان امسال برگزار می‌شود و در این انتخابات ارکان فدراسیون جهانی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر انتخاب می‌شوند که شامل چهار پست نایب‌رئیسی برای اروپا، آفریقا، آمریکا و آسیا-‌اقیانوسیه است؛ همچنین اعضای هیأت حکام نیز انتخاب می‌شوند. وی افزود: در حال حاضر ایران عضو هیأت حکام است اما با توجه به ظرفیت‌هایی که هلال‌احمر ایران دارد و پیشنهادهایی که جمعیت سایر کشورها به ما داده‌اند، تصمیم گرفتیم در آبان برای پست نایب‌رئیسی آسیا-‌اقیانوسیه کاندیدا شویم. ما به‌عنوان کاندیدا انتخاب شده‌ایم و به صورت رسمی این موضوع را به جمعیت‌های دیگر هم اعلام کردیم و این آمادگی را داریم که تجربیات هلال‌احمر ایران را در اختیار سایر جمعیت‌ها بگذاریم. ضیایی تأکید کرد: انتخاب به‌عنوان نایب‌رئیسی موقعیت بزرگی است و با توجه به این‌که این سمت در بزرگترین نهاد بشردوستانه صورت می‌گیرد، بسیار اهمیت دارد و جمهوری اسلامی که منادی صلح و خدمات انسان‌دوستانه است، می‌تواند در این بخش نقش پررنگی داشته باشد.

نایب‌رئیسی جمعیت هلال‌احمر به کجا رسید؟

رئیس جمعیت هلال‌احمر در مورد پیگیری‌هایی که برای کسب آرا شده است، گفت: مشغول انجام رایزنی‌های زیادی هستیم و در گردهمایی‌های مختلف شرکت می‌کنیم تا قصد خودمان را به سایر جمعیت‌ها منتقل کنیم و امیدواریم این توفیق را به دست بیاوریم که به‌عنوان نایب‌رئیس انتخاب شویم. ضمن این‌که شرایط انتخابات نواب رئیس به گونه‌ای است که برای تمام پست‌های نایب‌رئیسی، هر ١٩٠ کشور عضو باید رأی دهند و این‌گونه نیست که به‌عنوان مثال تنها کشورهای آسیا-‌اقیانوسیه نیاز باشد که به ما رأی بدهند. از همین رو باید جمعیت را بیشتر معرفی کنیم. خیلی از جمعیت‌هایی که ما را می‌شناختند از این تصمیم حمایت کردند و در جاهایی که کمتر ما را می‌شناسند باید ارتباط بیشتری برقرار کنیم و نشان دهیم تجربیات‌مان می‌تواند کمک‌کننده باشد. ضیایی در پاسخ به این پرسش که آیا در این راه از حمایت مسئولان داخلی هم برخوردار شده‌اند، گفت: ‌سال گذشته طی نامه‌ای به ریاست‌جمهوری این موضوع را اعلام کردیم. همچنین وزارت خارجه و رئیس دفتر مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در جریان این موضوع هستند. همه آنها ما را تشویق کردند که در این راه حرکت کنیم ولی با توجه به این‌که جمعیت هلال‌احمر یک نهاد غیردولتی است، دولت‌ها نمی‌توانند به صورت مستقیم اقدامی انجام دهند.

با توجه به وقفه‌ای که در حج افتاد امسال کار مضاعف داریم

وی در مورد اقدامات سازمان پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر برای حج امسال گفت: یکی از اقدامات جمعیت برنامه‌هایی است که در ایام حج به ‌عنوان کاروان پزشکی حج ارایه می‌دهد که شامل خدمات پزشکی و درمانی به حجاج است. با اتفاقاتی که دو ‌سال پیش در منا افتاد یک‌ سال حج تعطیل شد و ما نمی‌توانستیم به امکاناتی که در عربستان داشتیم، دسترسی پیدا کنیم. ما در مکه و مدینه بیمارستان و همچنین مراکز دارویی و آمبولانس مستقر داریم ولی در این یک ‌سال به این امکانات دسترسی نداشتیم. پس از توافقی که سازمان حج انجام داد و مشکل برطرف شد، امسال حجاج می‌توانند در حج شرکت کنند. ضیایی ادامه داد: با توجه به وقفه‌ای که اتفاق افتاد، نیاز است که کار مضاعف انجام دهیم و بخش مهمی از کارها انجام شده است. همین‌طور در طول این مدت حادثه منا را بررسی و آسیب‌شناسی کردیم. این درست است که بخش عمده‌ای از فاجعه منا به دلیل بی‌برنامگی مسئولان سعودی بود اما مسائل دیگری هم وجود داشت که لزوما مقصرش آنها نبودند، بنابراین باید آمادگی ما برای چنین شرایطی بیشتر باشد. درسی که از این حادثه غمناک گرفتیم این بود که باید توجه کنیم که احتمال بروز حادثه وجود دارد و باید برای آن از آمادگی لازم برخوردار باشیم. رئیس جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: تلاش ما این است که چنین اتفاق‌هایی نیفتد ولی باید بتوانیم در صورت بروز هم مدیریت بهتری داشته باشیم. این کار در هیأت پزشکی انجام شد و با آسیب‌شناسی موضوع سعی کردیم آمادگی بالاتری داشته باشیم و به حجاج نیز آموزش‌های بیشتری بدهیم.

منبع:شهروند

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین