|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
کد خبر: ۱۶۴۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۳
دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی بر لزوم آموزش شهروندان تاکید کرد و گفت: برخی از زندانیان ما بی‌گناه هستند و می‌توان با آموزش کاری کرد که مردم بی‌گناه در زندان نباشند.
 دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی بر لزوم آموزش شهروندان تاکید کرد و گفت: برخی از زندانیان ما بی‌گناه هستند و می‌توان با آموزش کاری کرد که مردم بی‌گناه در زندان نباشند.

الهام امین‌زاده در نشست با دستیاران امور حقوق شهروندی وزارتخانه‌ها و فعالان حقوق شهروندی با موضوع عملیاتی کردن منشور حقوق شهروندی در دولت دوازدهم اظهار کرد: در سال ۹۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم، رییس جمهور وعده منشور حقوق شهروندی را داد و آذر ۹۵ این منشور رونمایی شد و اکنون از مرحله ابلاغ گذشته و در مرحله اجرا قرار دارد.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی افزود: بر خلاف ایرادهایی که می‌گیرند این منشور به هیچ وجه از غرب اقتباس نگرفته و تماما ریشه در دین مبین اسلام دارد. در دین مبین اسلام احترام به کرامت اسلامی را داریم که از جلوه های توجه به حقوق شهروندی است و معتقدیم حقوق شهروندی از کف جامعه باید مطالبه شود.

امین زاده اضافه کرد: ما به منشور حقوق شهروندی نه به عنوان یک شعار انتخاباتی بلکه به عنوان یک فریضه نگاه کردیم.

او با بیان اینکه ۱۱ هزار قانون در کشور وجود دارد و مردم از بسیاری از آنها آگاه نیستند گفت: بارها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی عرض کردیم قوانین را ساده و قابل فهم تصویب کنند. خوشبختانه در روز ۱۷ خرداد قوانینی که منسوخ شده بود، با تصویب مجلس از گردانه کار خارج شد. اگر مردم با قوانین آشنا نباشند، تبدیل به ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی می‌شود.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی از تهیه برنامه جامع حقوق شهروندی و ارائه آن به رییس جمهور خبر داد و افزود: معتقدیم حقوق شهروندی فراجناحی و فراقوه‌ای است اما ما با احترام به اصل تفکیک قوا در امور سایر قوا دخالت نمی‌کنیم.

او ادامه داد: فقر، بیکاری، بی‌عدالتی و فقدان حقوق شهروندی امروز در کشور وجود دارد در حالتی که با توجه به درآمد ناخالص کشورمان باید در رده کشورهای توسعه یافته می‌بودیم. همه دولت‌های قبلی حول محور مسایل سیاسی و اقتصادی برنامه‌ریزی داشتند و به نوعی حقوق اجتماعی فراموش شده است.

امین‌زاده افزود: امروز هر شهروند در زندگی روزمره خود چیزهایی را تجربه می‌کند که نباید تجربه کند. وحدت و هویت ملی‌مان یک مقدار خدشه دار شده که نیاز به تقویت دارد. اگر دست به دست هم دهیم می‌توانیم خوب کار کنیم. دنبال نهاد سازی ساختار سازی نباشیم. وقت کار است. از معاون آموزش و پرورش در حوزه ابتدایی و سایر دستگاه‌ها اینجا هستند. دولت باید به حقوق مردم احترام بگذارد تا شهروندان به حقوق دولت و همچنین حقوق خود احترام بگذارند.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی به اثرگذاری سریال‌ها در آموزش مفاهیم اشاره کرد و گفت: الان یک سریال عاشقانه سیاسی تهیه شده که بینندگان بسیاری دارد. ما می‌توانیم با سریال آمار پرونده‌های خود را کاهش دهیم و به مردم مسائل حقوقی را یاد دهیم. ما انتظار داریم عزت نفس شهروندان رعایت شود. دروغ و ریا جای خود را به انصاف و مروت دهد و تبعیض کم شود. مردم باید از حقوق شهروندی مطلع شوند. ما باید قوانین را به مردم یاد دهیم و بگوییم ازدواج سفید درست نیست و اگر طلاق گرفتید دیگر نمی‌توانید با هم زندگی کنید.

او با تاکید براینکه قشر متوسط جامعه باید محور توسعه باشد، اظهارکرد: بین گفتار و عمل مسئولان نباید تفاوت باشد. مردم را باید در امور مشارکت دهیم و از سرمایه انسانی استفاده کنیم. برخی از زندانیان ما بی‌گناه هستند و می‌توان با آموزش کاری کرد که مردم بی‌گناه در زندان نباشند. در جشنواره فیلم فجر هیچ فیلمی بار حقوق شهروندی نداشت.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین