کد خبر: ۱۶۳۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱
در این راستا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری نانو اقدام به تولید نوشیدنی‌های نانویی با استفاده از روغن هسته انار کردند.
 پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری نانو یک محصول غذایی فراسودمند از روغن هسته‌ انار تولید کردند.

 امروزه به موازات رشد صنعت غذا در جهان، مقدار ضایعات ناشی از این صنعت نیز به ‌شدت افزایش یافته است. این موضوع باعث مطرح شدن مساله‌ مدیریت و بازیافت این ضایعات شده است. یکی از این ضایعاتی که در ایران به‌ وفور تولید می‌شود، هسته‌ انار است. به دلیل خواص دارویی روغن هسته‌ انار و همچنین تولید قابل ‌توجه سالیانه‌ آن، می‌توان از روغن آن به ‌منظور تولید محصولات غذایی فراسودمند استفاده کرد.

در این راستا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری نانو اقدام به تولید نوشیدنی‌های نانویی با استفاده از روغن هسته انار کردند.

سید محمد صحافی ابرقوئی از محققان این طرح در دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه روغن‌های خوراکی با قرارگیری در معرض اکسیژن و نور خواص خود را از دست می‌دهند، گفت: در صنعت غذا می‌توان با ترکیب علم "امولسیون‌سازی" و فناوری نانو مانع از بروز تغییرات نامطلوب در اجزای تشکیل ‌دهنده‌ ماده غذایی (عطر و طعم، اسانس‌ها، چربی‌ها و ترکیبات رنگی) شد.

وی ادامه داد: از این رو در این تحقیق سعی شده است با تولید "نانوامولسیون" پایدار روغن هسته‌ انار، از آن در غنی‌سازی نوشیدنی‌های غذایی از جمله آب انار استفاده کرد.

این محقق در خصوص ضرورت انجام این طرح توضیح داد: در حال حاضر علی‌رغم اینکه روغن انار از خواص مفید بسیاری برخوردار است، اما به دلیل ایجاد رنگ کدر نامطلوب و دوفاز شدن، امکان غنی‌سازی نوشیدنی‌ها و آب‌میوه‌ها با این روغن به صورت مستقیم وجود ندارد از این رو در این طرح با ایجاد یک "نانوامولسیون" از روغن هسته‌ انار این امکان فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه نتایج این طرح می‌تواند موجب گسترش محصولات غذایی و نوشیدنی‌های فراسودمند با ارزش غذایی بالا شود، خاطر نشان کرد: در خط تولید نوشیدنی‌های مبتنی بر فناوری نانو نسبت به خط تولید نوشیدنی‌های معمولی تنها یک دستگاه التراسونیک اضافه خواهد شد و نیاز به مواد و تجهیزات گران‌قیمت نیست و صرف هزینه زیادی برای انجام این طرح نسبت به خط تولید نوشیدنی‌های معمولی وجود نخواهد داشت.

به گفته وی محصول تولید شده‌ نهایی از منظر تأثیر بر سلامتی انسان در سطح جهانی نیز شناخته شده است و ارائه‌ قیمت بالاتر برای این محصول توجیه‌ پذیر خواهد بود.

این طرح در قالب رساله‌ی مقطع دکترای سید محمد صحافی ابرقوئی به راهنمایی دکتر سید امیرحسین گلی از دانشگاه صنعتی اصفهان و با همکاری یکی از شرکت‌های خصوصی صورت گرفت و این رساله در ستاد توسعه‌ فناوری نانو تحت عنوان پایان‌نامه‌ مورد نیاز صنعت به تأیید رسیده است.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین