کد خبر: ۱۶۳۶۴
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه در بهترین حالت در 8 سال گذشته سالانه 75 هزار شغل ایجاد شده است، به تغییر ذائقه نیروی کار در ایران و اینکه برای تعدادی از مشاغل داوطلب نداریم، اشاره کرد و گفت: خطر افزایش بیکاری‌ را پیش رو داریم و دائم سعی می کنیم آژیر این خطر را به صدا درآوریم، همچنین قراردادهای سفید امضا ممنوع است و اگر در این باره گزارشی داده شود از طریق محاکم قضایی رسیدگی خواهیم کرد.
علی ربیعی در برنامه نگاه یکشنبه شب شبکه یک سیما گفت: سامان دادن بیکاران برای ورود دوباره به اشتغال، افزایش مهارت افراد جویای کار در سازمان فنی و حرفه ای، بررسی بازار کار و وضعیت اشتغال و بررسی برنامه های سایر وزارتخانه در  اشتغال از جمله وظایف این وزارتخانه است.

مشاغل سبز در راه است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حمایت از فرصت های شغلی صنایع کوچک، صنایع دستی و تعاونی ها از  دیگر وظایف این وزارتخانه است، به اینکه ارتباط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دیگر وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط خوب است، اشاره کرد و گفت: در هفته آینده جلسه ای با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست داریم و در حوزه مشاغل سبز تفاهم نامه ای را امضا خواهیم کرد.

وی افزود: با وزیر جهاد کشاورزی هم در زمینه مشاغل روستایی و با رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حوزه مشاغل صنایع دستی ارتباطات خوبی داریم. همچنین با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز برای مشاغل آی تی سی تفاهم نامه ای امضاء خواهیم کرد.

ربیعی ناپایداری مشاغل را از جمله مشکلات دانست و افزود: باید پیش از تمرکز بر روی تولید بر روی آموزش نیروی انسانی و مهارت آنها و سپس بازاریابی و فروش تمرکز کنیم. آمارهای اشتغال در چند سال گذشته میلیونی داده می شد اما پس از بحث و بررسی با مرکز آمار ایران، در بهترین حالت  در 8 سال گذشته، سالی 75 هزار شغل ایجاد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گسترش تعاونی ها و حمایت از آن، سیاستگذاری برای توسعه کارآفرینی و اشتغال و اجرای سیاست های رفاهی دولت را از وظایف این وزارتخانه برشمرد و با اشاره به تصویب بسته سیاستی کار و اشتغال در شورای اشتغال گفت: با بانک مرکزی و کارشناسان، مذاکرات بسیاری کردیم تا تسهیلات اعطایی موجب تورم نشود.

وی افزود: 8400 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال گرفتیم و از محل هدفمندی یارانه ها مبالغی را برای ایجاد اشتغال اختصاص می دهیم. همچنین فراهم کردن ارز مورد نیاز تولیدکنندگان و حفظ سطح اشتغال موجود از تمهیدات برای ایجاد اشتغال پایدار است.

ربیعی در پاسخ به این پرسش که چرا امسال حقوق کارگران نامتناسب با تورم و  تنها 25 درصد افزایش یافته است؟ ادامه داد: امسال سه ضلع کارفرما، کارگران و تشکل های کارگری و دولت در تعیین دستمزد کارگران همکاری خوبی داشتند. با توجه به اینکه حق مسکن کارگران را 100 درصد و خواروبار کارگری را نیز  50 درصدافزایش دادیم بنابراین می توان گفت در مجموع حقوق کارگران حدود 29 درصد افزایش یافت.

وی با تایید اینکه این سطح حقوق، مطلوب کارگران نیست، گفت: برای رفاه کارگران نیاز به تلاش بیشتر داریم و باید توان کارفرمایان را نیز برای پرداخت حقوق در نظر گرفت. درعین حال وضعیت سازمان تامین اجتماعی و بیمه ها در آینده بهتر می شود و رضایت کارگران در سال آینده از بیمه بیشتر خواهد شد.

یکسان سازی بیمه پایه و بررسی بیمه بیکاری

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه حدود 6 میلیون از هموطنانی که اکنون هیچ بیمه ای ندارند امسال بیمه  خواهند شد، گفت: تاکنون یک میلیون و 600 هزار نفر برای اخذ این نوع بیمه ثبت نام کرده اند. ارزش دفترچه های بیمه روستایی از 4500 تومان به بیش از 16 هزار تومان افزایش دادیم و در تلاشیم ارزش دیگر دفترچه های بیمه را نیز به اندازه ارزش دفترچه بیمه کارمندان افزایش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه باید بیمه های پایه را برای همه ایرانی ها یکسان و صندوق های بیمه ای را هماهنگ کنیم، به اینکه باید بیمه های بیکاری را گسترش دهیم اشاره کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی تعداد زیادی از بیکاران را تحت پوشش بیمه بیکاری قرار داده است.

ربیعی با بیان اینکه لایحه بیمه بیکاری را بار دیگر در دولت بررسی خواهیم کرد، افزود: این لایحه بسیار مهم  و بخشی از سیاست های رفاهی دولت است. این طرح باید به گونه ای اجرا شود که مشارکت و تلاش افراد برای یافتن شغل پایین نیاید و با برنامه ریزی های لازم طرح بیمه همگانی را عملی خواهیم کرد.

وی افزود: طرح بیمه همگانی از ابتدای برنامه پنجم باید پیگیری می شد که تا کنون اقدامی انجام نشده است اما با برنامه ریزی های لازم این طرح را عملی خواهیم کرد. در گام اول ادغام افقی صندوق های بیمه ای را پیگیری و سعی می کنیم به گونه ای عمل کنیم که بسته های خدماتی بیمه ای یکسان ارائه شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه شورای عالی بیمه  از ابتدای دولت یازدهم تاکنون شش بار تشکیل جلسه داده است، افزود: این رویه ادامه خواهد داشت. همچنین ایجاد امنیت شغلی موضوعی مهم است و یکی از کارهای ما این بود که واحدهای تولیدی که در مرز تعطیلی بودند حمایت کردیم و نوعی امنیت شغلی را برای کارکنان آن ایجاد کردیم.

ربیعی ممنوع کردن قراردادهای سفید امضاء را از دیگر اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد امنیت شغلی برشمرد و افزود: از نظر قانونی چیزی به عنوان قرارداد سفید امضاء نداریم و اگر در این باره گزارشی داده شود از طریق محاکم قضایی به آن رسیدگی خواهیم کرد.

وی گفت: برای ایمنی کار نیز تلاش ها را افزایش دادیم و در بازرسی های کار تجدید نظر و برخی از بازرسی ها را برون سپاری کردیم. سعی می کنیم آموزشها و استانداردهای ایمنی را نیز افزایش دهیم و آن را به نقطه قابل قبول برسانیم. سعی کردیم از کارفرمایان صنایعی که قادر به پرداخت حقوق کارگران نیستند اما نگذاشتند این صنایع تعطیل شوند، کارگران آنها را تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دهیم و این صنایع را تقویت کنیم تا روی پای خود بایستند.

تغییر ذائقه نیروی کار

وی افزود: بازنشستگان صنایع فولاد حدود 5 ماه عقب افتادگی حقوق داشتند که سعی کردیم آنها را پرداخت کنیم و اکنون تنها حقوق فروردین آنها پرداخت نشده است که هفته آینده  آن را پرداخت خواهیم کرد. یکی از مشکلات ما این است که ذائقه نیروی کار در ایران تغییر کرده است و برای تعدادی از مشاغل داوطلب نداریم.

وی بالا رفتن تحصیلات را یکی از علل این موضوع دانست و گفت: اکنون 45 درصد از فارغ التحصیلان مقطع فوق دیپلم به بالا بیکار هستند. خطر افزایش بیکاری ها را پیش رو داریم و دائم سعی می کنیم آژیر این خطر را به صدا درآوریم. باید به سمت ایجاد مشاغلی برویم که برای آنها جذابیت داشته باشد که از جمله می توان به مشاغل بخش آی تی سی و بخش گردشگری اشاره کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اصطلاح "شیک سازی نام مشاغل " که  چندی پیش آن را مطرح کرده بود، گفت: نوع نگاه به برخی از مشاغل را باید تغییر دهیم و شاید برای مثال با تغییر عنوان کارگر ساختمان به تکنسین ساختمان جذابیت لازم را برای این شغل افزایش دهیم.

ربیعی درباره موسسات کاریابی نیز گفت: بخشی از وظیفه کاریابی را خود انجام می دهیم و بخش دیگر را نیز برون سپاری کردیم و بر روی آن نظارت می کنیم. به افراد جویای کار توصیه می کنیم که در موسسات کاریابی نام نویسی کنند تا هم از آمار آنها و هم از نوع نیاز شغلی آنها مطلع شویم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعریف کار نیز گفت: کار تعریف درستی ندارد و هر کسی که خدمتی را عرضه کند صاحب کار و شغل محسوب می شود. شغل تنها در کارخانه های بزرگ نیست و  حتی کسانی که در سر چهارراه ها روزنامه می فروشند و یا در پارکها خدماتی را ارائه می کنند شغل محسوب می شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا یک ساعت در هفته کار کردن شغل محسوب می شود، گفت: اگر کسی با این یکساعت به امتناع شغلی می رسد شغل محسوب می شود و این موضوع جزئی از مباحث کنوانسیون بین المللی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آمار بیکاری نیز گفت: آمار بیکاری همان است که مرکز آمار اعلام کرده است. رشد منهای 5 و هشت دهم درصدی اقتصادی سالهای گذشته موجب تضعیف اقتصاد ایران و در نتیجه افزایش بیکاری شد. در آینده نزدیک چهار ونیم میلیون نفر نیازبه بازار کار خواهند داشت که  برای ایجاد اشتغال آنان به نرخ رشد اقتصادی 7 درصد نیاز داریم.

وی وجود آرامش در جامعه را مهم دانست و گفت: این آرامش کنونی در جامعه  نوعی انتظار وامید  را ایجاد کرده و این امید برای دولت پشتوانه بسیار خوبی است و همه باید  در این راستا تلاش کنند. شورای مشاغل خانگی را نیز تشکیل دادیم و این شورا مرتب تشکیل جلسه می دهد.

وی درباره  نحوه مبارزه با فساد در وزارتخانه متبوعش گفت: فساد در همه کشورها وجود دارد و ما نیز سعی می کنیم در راستای رهنمودهای رهبری با فساد مقابله کنیم. ستاد مبارزه با فساد احیاء شد و جلسات آن به طور جدی پیگیری می شود. کارهای فرهنگی، اصلاحات ساختاری و در معرض عموم قراردادن مناقصه ها و نظارت بر شرکت های سازمان تامین اجتماعی از جمله اقدامات مبارزه با فساد در وزارتخانه است.

ربیعی افزود : اصلاح ساختار مدیریتی سازمان تامین اجتماعی و روی کار آوردن مدیران محبوب و کارآمد از دل این سازمان  و قرار دادن ناظر بر آن موجب شد که در آینده نزدیک این سازمان را به عنوان سازمان پاک اعلام کنیم. 

وی درباره علت ناکارآمدی برخی از شرکت های تعاونی گفت: در برخی از این شرکت ها افراد انگیزه کافی نداشتند و بیشتر مشکلات آنها درون ساختاری است. باید باور به تعاون در میان نخبگان سیاسی، فعالان و آحاد اجتماعی عمیق تر شود.

ارائه سبد کالایی پروتئین 6 بار در سال

وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ و روحیه تعاون و اعتماد به آن را افزایش دهیم، گفت: بسته سیاستی گسترش تعاونی ها را طراحی و به دولت ارائه  کردیم. مبارزه با فقر مطلق از دیگر برنامه های وزارتخانه است و حداقل 6 بار در سال پروتئین را در سبدغذایی محرومان قرار خواهیم داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بازنشستگان را به دو بخش مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان صندوق بازنشستگی تقسیم  کرد و گفت: افزایش 25 درصدی حقوق بازنشستگان مستمری بگیر تامین اجتماعی در دستور کار دولت است.

ربیعی افزود: در بخش بازنشستگان صندوق بازنشستگی نیز حدود یک میلیون و 650 هزار تومان به 830 هزار بازنشسته پرداخت کردیم. ‌70 درصد مطالبات بازنشستگان را پرداخت کرده ایم. ‌شورای عالی سالمندان فعال است تا نیازهای آنان را شناسایی و برطرف کند.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین